2.4 C
Ljubljana
Wednesday, January 26, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Notranjost iranske industrije rudarjenja Bitcoin

Notranjost iranske industrije rudarjenja Bitcoin

ViraMiner je iransko podjetje, ki vzpostavlja kmetije za rudarjenje Bitcoin in jih vzdržuje. Ima dve delovni lokaciji v zahodnem Teheranu, ki sta nameščeni v ločenih sosednjih stavbah.

Ko obišče revijo Journal, je v ponedeljek popoldne njegova raztrgana delovna situacija zaposlena. Ta primer je zdaj uradno posvečen samo podjetjem za popravilo in izdelkom.

Rudarske naprave so nameščene na vseh raznovrstnih rumenih, neizkušenih in rdečih policah, dvignjenih v nasprotju s steno, ki gre skozi pisarno pisalno mizo. En dan pred vrati je zaseden prostor za popravilo, odprejo se zadrževalne naprave. Energetske ponudbe, hash table in upravni odbori se prenašajo sferično, o njih se govori in spreminja.

Bitmain Antminer in MicroBT Whatsminer sta področje veščin za popravila s strani podjetja, katerega osebje je vse mlado tehnološko sledilci. Mina Jahanbakhshi, ena od najpomembnejših treh žensk, ki se nahajajo tam, ponuja ogled po zaposlitvi in ​​me pripelje do sobe zraven parcele za popravilo, ki se pripravlja za novo osebje, ki je bilo najetih, da bi čakalo na podjetje. s svojo naraščajočo poizvedbo.

Višina porabe električne energije v vročem poletju v Iranu je res minila in trenutno je odpravljena predsedniška prepoved energetsko intenzivnega rudarjenja kriptovalut. Podjetje zato pričakuje delovne dni pred nami.

Bele nove mize so ob steni proti postanku nenavdušene sobe, dodatna oprema za popravilo pa mora napredovati.

»Čakanje na popravilo opreme je zaenkrat dva tedna,« pravi. »Dodajamo novo osebje, ki bo pobegnilo od popravil.«

Rudarstvo se je v Iranu izredno povečalo zaradi vseh namer v zadnjih nekaj letih.

»Ljudje se bolj zavedajo rudarjenja,« pravi Jahanbakhshi. »To je čudovito območje, ki pritegne pozornost. Razdalja se dviguje po vsem svetu in prav tako v Iranu.«

Iran mine
ViraMiner je iransko podjetje. (Dobavljeno)

Majhna soseska

Tako kot katera koli druga vrednost naraščajočega alternativa, podjetje pripravlja dodatno situacijo zaposlitve v ločeni zgradbi v bližini. Zrak v delovnih razmerah pod gradbenimi deli je poln vonja po novi barvi.

Omid Alavi, izvršni direktor ViraMinerja, zbira par korakov med gradbenim osebjem, ki opravlja mavčne dela na stene.

Ni situacije, da bi zdržali intervju, zato odpošljemo v sosednji dom, da obdržimo situacijo za delo, vendar se pripravlja katero koli drugo podjetje. Alavi si izmenja par šal z ljudmi v sosednji situaciji službe. Določena oseba, ki je čudna s svojim odnosom, bi ohranila zaprto, da dve lokaciji dela pripadata istemu podjetju.

»To so naši tekmeci,« v šali pravi Alavi, ko se zaletavamo pred mizo čez mizo. vrata. “Kriptoseska je v trenutku realnosti.”

Alavi je za Journal povedal, da je ustanovil podjetje z dvema različnima spremljevalcema, ki čakata v 2016.

“V 2017-2017, je hipe o Bitcoin dobil zagon. Mnogi so dobili kriptovalute, kar je povzročilo izgradnjo številnih rudarskih kmetij v Iranu. Ostajamo radovednost pri postavljanju in vzdrževanju kmetij. Najpogosteje smo se spremenili v podjetje, ki je resnično dobro poznano v tem sektorju.«

ViraMiner kljub padcem ZDA V zadnjih štirih do petih letih se je zbirka našega osebja povečala na skoraj Iran mine . Ustvarili smo enoto podjetij za popravila in izdelkov, ki so v resnici dobro obveščena 14-16 strokovno osebje popravljaj rudarsko opremo,« pravi.

»Para naših zaposlenih smo ustavili tečaje v kitajskih Bitmain Applied sciences Ltd in MicroBT. Poleg tega smo povabili svetovalce iz Kitajske, da bi trenirali naše osebje prav tukaj.«

ViraMiner je bil včasih ustanovljen kot podzemno podjetje. Kljub temu so v 2018, ko so oblasti nekoč rudarjenje identificirale kot industrijo, so Alavi in ​​njegovi sodelavci pridobili dovoljenja, da postanejo odobreno podjetje, ki živi na tem območju.

»Hkrati smo zdaj poskušali čakati, da oblasti pripravijo smernice za rudarjenje,« pravi .

Pri ohranjanju z iransko rudarsko zvezo sta dve tretjini iranskega rudarjenja Bitcoin nepooblaščeni.

Rudarjenje bitcoinov je ogromna alternativa v Iranu.

Izvršni nadzor

Iran po ocenah predstavlja 4,5 % do 7 % globalne stopnje razpršenosti Bitcoin. Intenziven doseg industrije je uvedel sklicevanje na iranske oblasti, da razširijo svoj nadzor nad rudarjenjem.

Nasprotno pa so oblasti pomisleke glede industrije zaradi porabe v sektorju Iransko električno energijo tesno sponzorira, razen prikrivajočega suma, da se nezakoniti rudarji izogibajo davkom in odgovornosti.

Poleg tega so oblasti potrdile željo, da bi rudarjenje spremenili v verjetnost nadomestila, ne več nižje kot pri dodelitvi, za skoraj popoln embargo na bančno in naftno industrijo zaradi globalnih sankcij.

Agencija za analizo blokovnih verig Elliptic je v Canu tudi povedala, da je iranska proizvodnja bitcoinov prizadela prihodke. 1 milijardo dolarjev na leto na takratni stopnji rudarjenja v državi.

Slabi vodja osrednje finančne institucije Irana (CBI) Abdonasser Hemmati je marca dejal, da bodo odobrene kmetije želele deponirati njihovi rudarjeni Bitcoini na borzah, ki jih določi CBI. Uvozniki lahko nato uporabijo Bitcoin kot vir mednarodnega forexa za plačilo artiklov, kupljenih pri prodajalcih v tujini.

Kljub temu ni predmet veliko prizadevanj, da bi bile smernice za kazniva dejanja učinkovite in navidezno, smernice nosijo restful se ni več srečeval z rudarskimi podjetji.

Rudarji se pritožujejo, da je tarifna karta oblasti – plačevanje izvozne vrednosti za električno energijo – nerazumna in da je rudarjenje v Iranu manj lepo.

Predpisi, predvsem tisti, ki jih je predlagal CBI, so nejasni in ne delujejo več, so sporočili rudarji.

»Oblast do zdaj še ni ustvarila operativne infrastrukture za to,« pravi Alavi.

Iran je ob ohranjanju s Shijieshuo ustavil vsa podjetja za rudarjenje Bitcoin v maternem kitajskem jeziku, ki so januarja odvzela estetske licence 15. Če upoštevamo statistične podatke s spletne strani Bitooda, je Iran tretji največji imetnik bitcoina na planetu za Ameriko in Kitajsko, 8 % popolnih. pic.twitter.com/fT7S9xrHPz

— Wu Blockchain (@WuBlockchain) januar 10, 2021

»Zakonodaja oblasti določa dve možnosti za rudarje bitcoinov. Pravijo, da je najverjetneje mogoče uvažati izdelke pod nadzorom centralne finančne institucije in biti oproščeni davkov ali pa je pomembno, da plačate davke – kljub dokazana realnost, da so tudi davčna navodila za rudarjenje nejasna.«

Javad, polno seznanjen z rudarjenjem s sedežem v Teheranu, pravi za Journal, da verjame, da so potrebne smernice za širitev rudarske industrije v Iranu. Zaradi varnostnih pomislekov v Iranu zaradi pogovarjanja z mednarodnimi mediji zahteva anonimnost, vendar je strojni inženir s 5-letnimi izkušnjami v iranski rudarski industriji.

»Rudarjenje je izjemno lepo, če vključuje svoje zaslužki v državah, ki cenijo Iran, ohranjanje zaslužka na prebivalca je razmeroma nizko in obstaja boj z visoko stopnjo inflacije,« pravi,

»Cilj smernic je zelo pomemben, da zagotovimo robustnost industrije in preprečimo, da bi zdrsnila v senco. Če bi zdaj nosili smernice, ki bi morda predstavljale šopek tako za oblasti kot za podjetja, bi rudarje pozitivno vabili, da se vrnejo iz sence. Čeprav zaenkrat ministrstvo za energijo na to področje gleda enostransko.«

upa, da bodo oblasti pokukale v zmogljivosti sektorja za rast delovnih mest in blaginjo v bolnem finančnem sistemu Irana.

»Rudarjenje bitcoinov bi morda Iran morda prav tako zelo lepo izkoristil, da bi se izognil sankcijam. Kljub temu, če se odločimo, da bomo to najverjetneje uporabili, zdaj želimo to v celoti sprejeti. Njegova sposobnost, da bi Iran morda morda dodatno umiril, nosi obvezne smernice za ustvarjanje domačih rudarskih bazenov v primeru, da globalni bazeni napredujejo k izbiri zajezitve iranskih rudarjev,« pravi.

»Če Iran želi da bi uporabil transakcije v omrežju Bitcoin, da bi se odločil za njegovo državno gorečnost, želi posebno pozornost nameniti rudarjenju in opraviti dokončne domače preureditve.«

Del obzorja metropole Teheran

Velik zatrt

Kljub temu, da so oblasti na novo našle zaposlitev za domače rudarske Bitcoine, je žalostna energija Irana infrastruktura ga je prisilila, da je sezonsko odklopil kmetije, ki bi jih morda lahko opazili.

Tudi v Canu so oblasti prepovedale rudarjenje kriptovalut za skoraj štiri mesece, ker se je država soočala z velikimi izpadi energije v popolno veliko mest.

To povzročilo padec zaslužka številnih rudarskih podjetij, vključno s podjetjem ViraMiner.

»Štiri mesece smo šli v sezonsko hibernacijo,« se smeji Alavi. »Tudi preko nepooblaščenih rudarjev nismo imeli izrednih zaslužkov, ker so jim oblasti včasih tako izredno obremenjevale in so jih večinoma vznemirjali.«

Do zdaj Iranske oblasti zasežejo 70,221 rudarske naprave, ki v celoti temeljijo na iranskem podjetju Bid News Company IRNA, ki se sklicuje na podjetje Iran Grid Management Firm v lasti izdaje.

V datoteki je navedeno, da bodo zaseženi rudarji nosili porabo 624.7 megavatov električne energije.

Ministrstvo za energijo pravi, da lahko poraba električne energije v Iranu doseže višino 66 gigavatov v poletnem času. Tukaj je izjemno bolje kot v državi 30-gigavatov zmogljivost energetske tehnologije.

V vmesnem času, ki v celoti temelji na iranski pripadnosti verigi blokov, je skupna poraba rudarjenja morda bi bila tudi zelo lepo nižja od 1 gigavata. To obsega boljšo od 600 megavatov, ki jih porabi nepooblaščeno rudarjenje zraven boljše kot 180 megavatov, povezanih z odobrenimi kmetijami.

»Računi rudarjenja so manjši od 08 % od motnje električne energije in izpadi energije v Iranu,« pojasnjuje Javad.

»Ministrstvo za energijo ni več moglo razširiti zbiranje svojih energetskih pridelkov. To lahko dodatno pomirjujoče vzame situacijo kot dodelitev zasnove, da se zmogljivost energetske tehnologije zadržuje z letnim sikanjem tako pri domači kot industrijski porabi električne energije.«

Pravi, da se je rudarska industrija spremenila v grešnega kozla za žalostne energetske infrastrukture, razen slabega upravljanja pri dodeljevanju oblasti.

»Mnogi zasebni energetski pridelki niso več mogli izvajati vzdrževalnih in remontnih operacij na svojih šibkih podjetjih in izdelkih. Tukaj je zgodba o njunih plačilih, ki so bila dolgo brezhibna,« pravi in ​​se sklicuje na plačila iz te izdaje. “Torej ne bodo več uspeli ciljati na zmogljivost maščob.”

Prečiščeno do odtisa

Medtem ko so oblasti navdušene nad ogromnimi kmetijami, ki delujejo na industrijskih in kmetijska podjetja in proizvodi, je bilo rudarjenje v majhnih količinah izredno žrebno, da se je izognilo radarjem oblasti.

Domači rudarji so izrecno zelo prefinjeni pri vtisku.

Tehran10146

10144Poraba električne energije je ogromno področje v Iran.

Mnogi Iranci so poskušali v najnovejših letih postaviti enega oz. dve rudarski napravi doma s parcelo za iskanje dodatnega zaslužka v času komercialne stiske in visoke brezposelnosti.

V 2020, domače rudarjenje je predstavljalo 2 % popolnega nepooblaščenega rudarjenja v Iranu, v celoti temelji na iranskem podjetju Moj News Company. Število se je povečalo na 6 % in 10% v 2019 oziroma 2018. .

»Svoj rudar sem uporabljal skoraj šest mesecev doma,« pravi Hoda, polnopravni rudar s sedežem v Teheranu.

The 40-enoletni diplomant umetnosti izdeluje ročno izdelano keramiko in lončenino za bivanje.

»Ne posredujem pri oblasteh, lahko odtisnejo eden ali dva rudarja se nahajajo višje doma,« pravi. “Lahko sem rudaril 0,1 Bitcoin in nameravam nadaljevati.”

Mostafa, ki je rudaril Bitcoin na svojem domu v Teheranu, pravi: “Zmaga na daljavo , vsekakor o zgodbi o ceni opreme in ceni Bitcoina, ki se sčasoma dvigne.”

»Kljub temu je s hrupom in toplino, ki ju ponujata, težko ustaviti to doma. Morda bi se lahko v trenutku, ko se realnost spremeni v stresno.«

Oba intervjuvanca sta želela, da njuni zaključni imeni ostanejo nerazkriti, ker zaskrbljenosti zaradi nezakonite narave rudarjenja v Iranu.

Mostafa pravi, da bi oblasti ob zaključku želele sprejeti rudarjenje kriptoustvarja ter nabavo in prodajo kot estetska podjetja.

»Ne glede na to, kako izjemno se boste soočili s tehnologijo, vseeno boste izgubili. Oblasti se morajo vrniti k frazam s kripto. Pomaga pri ustvarjanju zaslužka. Številne države nadomestijo del svojih finančnih težav s kriptovalutami,« pravi.

15 milijonov trgovcev

Kljub temu, da je najbolj izkoristil rudarjenje kriptovalut in prodal svoje izkopane Bitcoine na iranskih spletnih borzah, Mostafa izraža bolečino nad ohlapnim delovanjem borz v Iranu.

»Ena izmed borz je že nekaj časa v preteklosti zaprla svojo namestnico. Ukradli so ljudski denar. Ne vem, kje je bila nekoč obstoječa delovna situacija,« pravi.

»Da je najverjetneje ne boste v realnosti verjeli v te izmenjave. Če se obrnete na njihovo spletno stran, jih le malo nosi naslov ali številko mobilnega telefona.«

Zbiranje iranskih spletnih izmenjav se je izjemno povečalo skupaj z naraščajočo zbirko Irancev, ki vlagajo v kriptovalutah.

Pogled, objavljen v Canu, pravi, da skoraj 12 milijonov Irancev od prebivalstva 70 milijonov, vloženih v kriptovalute. Je reklo 62 % vlagateljev je vstopilo šest mesecev prej kot je bilo videti, ko so kriptovalute videle rast vrednosti.

Mohsen, iranski nabavnik in prodaja obveščeno, poudarja cilj pandemije in zapiranje številnih majhnih podjetij kot razloge za javno obravnavo naložb v kriptovalute.

»Kripto je bil Irancem najbolj dostopen trg kot sankcije omeji njihov vstop na različne svetovne denarne trge,« pravi.

Iranski čezmerni vročinski valovi so se končali in električno energetsko omrežje se je stabiliziralo, zato je novi predsednik Ebrahim Raisi umaknil 3-mesečno prepoved rudarjenja kriptovalut v državi. https://t.co/0WopuVyAaa

— Cointelegraph (@Cointelegraph) 1. oktober 2020

“Mnogi prej ali slej vstopijo na trg kriptovalut bikovega zaostanka in osvojite neke vrste učinek na Wolf of Wall Avenue. Ne glede na to, da posredujem ljudem, ne bi imeli etične reminiscence na kripto v zastoju, saj večinoma ne poznajo tehničnih podrobnosti nabave in prodaje.«

Izraža dvome glede priložnosti. oblasti vzpostavlja učinkovite smernice za nakup in prodajo.

»Kripto je na splošno odskočna deska za iranski finančni sistem. Kljub temu je ta verjetnost na koncu zapravljena za zgodbo o našem regulacijskem načrtu neprimerna,« pravi.

Najverjetneje veliko bolje

Moj intervju z Alavijem, generalnim direktorjem ViraMinerja, se prekine, ko prejme telefonsko ime.

Umestitev dela je zdaj tišje. Traja polno minuto, preden odloži slušalko in se pritožuje, napol v šali se sklicuje na pogovor, ki ga je imel po telefonu.

»V rudarski industriji nič ne temelji na spočetje. Kritično. V preteklih štirih do petih letih nisem opravil niti ene misije, ki bi bila urejena, rutinska in standardna,« pravi.

Iran

»Rudarski sektor je ves čas v vetru. Investitor si želi, da bi se njegove naprave naravnost prerasle v naprej, in želi, da bi kmetija začela delovati tako hitro, kot da je najverjetneje, da boste verjetno upoštevali verjetnost. grozljiv porast in to bi verjetno lahko dodatno povzročilo padec zaslužka. Vaša nadomestna zasnova je nevarna.«

Veliko kapitala je bilo v rudarsko industrijo uvedeno tako nekaj oddaljenosti s strani vlagateljev v in začeti zračni Iran.

Največje iranske kmetije zaostajajo pri naložbah v kitajskem jeziku. Imajo višji položaj v prostih finančnih conah, podjetjem za vzdrževanje je na voljo oprostitev davkov in odgovornosti.

V bistvu najbolj pritegnejo pozornost kmetija v Iranu, ki sta jo ustanovila Iran in China Investment Building Neighborhood , je v celoti v prosti coni v južni provinci Kerman. Je 200-megavatna kmetija z 2,000,05 terahash podatkov srce in 70, ASIC rudarji, ki v celoti temeljijo na spletni strani agencije.

A 17-55-megavatov položaj kmetije višje od kitajskega jezika v Maku FEZ v severozahodni nameri Irana, ki ga prevzamejo manjše kmetije s 4 do 5 megavatov, ki v celoti temeljijo na Alavi.

Ocenjuje, da $70 milijonov $200 milijonov vloženih v odobreno rudarjenje v Iranu, čeprav so zmogljivosti za inv Izjemno bolje je, če se odpravijo ovire za zaustavitev oblasti.

»Predpisi, povezani s ceno energije, imajo par pomanjkljivosti. Eden izmed njih je, da oblasti pozicionirajo izvozno vrednost, ker je cena električne energije za rudarjenje, pri kateri posredujemo, visoka. Različna je korelacija med ceno energije in razmerjem med ameriškim dolarjem in rialom. Oblasti so v svojih navodilih navedle, da če vrednost riala v nasprotju z ameriškim dolarjem niha bolje kot 10%, tudi cena energije se bo menjala, ” pravi.

“To povzroča, da se vlagatelji v bistvu počutijo nelagodno. Zaradi natančnega povečanja cene dolarja v nasprotju z rialom se je cena energije prihranila. To ni več natančen dejavnik, ki bi ga morali upoštevati pri svojih izračunih kot vlagatelj. Tako se ogromno vlagateljev nikoli ne dotakne tega sektorja.«

Tudi naraščajoča vrednost bitcoina bi morda morda dodatno ne uspela zaščititi vlagateljev od izgube dobička. Morebitni dobiček bi lahko bil dodatno v kupčiji z zvišanjem cene izvožene električne energije zaradi znižanja cene riala.

“Kadar koli, ko cene kripto razširiti, rial izgubi vrednost, kar povzroči dvig cene energije. Vrednost električne energije se je dvignila iz razloga, da je začetek tega enega leta. Vnaprej bi dali $0.-0.000 na kilovat, ki je dosegel 0 USD 10-0.15. To prestraši vlagatelje,« pravi.

Kljub nezadovoljstvu glede pogojev, s katerimi se trenutno bori odobreno rudarjenje, Alavi pravi, da je optimističen glede prihodnosti rudarjenja v Iranu.

»Ne posredujem Iranu bo uspelo priti do denarja za cene kripto virov, ki gredo v podzemlje. Torej jim bo ustvaril prave smernice,« pravi.

10144

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments