2.3 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Nov akademski članek opisuje 3 metode napada na verigo PoS Ethereum

Nov akademski članek opisuje 3 metode napada na verigo PoS Ethereum


Po nadgradnji Altair v omrežju Ethereum je domača kriptovaluta protokola dosegla novo najvišjo ceno vseh časov. Altair je naslednji korak za prehod na proof-of-stake (PoS) omrežja Ethereum. Vendar pa nedavno predložena bela knjiga pojasnjuje, da skupina računalniških znanstvenikov z univerze Stanford in fundacije Ethereum meni, da obstajajo trije vektorji napada “na proof-of-stake Ethereum” blockchain.

Namen teze o 3 napadih na Ethereum je opisati težava z dokazilom o deležu, ki temelji na dokazih

Omrežje Ethereum ima trenutno soglasni mehanizem za dokazovanje dela (PoW) in sčasoma protokol načrtuje popoln prehod v omrežje proof-of-stake (PoS). Za lažji prehod proti cilju PoS so bile uporabljene nedavne nadgradnje, kot so Berlin, London in Altair. Ravno pred kratkim, potem ko je bil Altair uveden, je cena na eter narasla proti novi najvišji vrednosti vseh časov (ATH) pri 4 USD 99 na enoto.

Hkrati so se tudi stroški omrežnega prenosa znatno povečali, in sicer na $99 za povprečno eter transakcijo v soboto zjutraj. Poleg tega so v soboto zjutraj v ZDA navpični trendi s Twitterja pokazali, da se je izraz “ETH 2.0” začel pojavljati v trendu. Nekateri posamezniki, ki razpravljajo o nadgradnji ETH 2.0, so delili novo belo knjigo, ki so jo napisali računalniški znanstveniki z univerze Stanford in fundacije Ethereum.

Predlagatelj BTC Tuur Demeester je delil dokument v soboto in dva citata iz časopisa, ki teoretizirata, kako lahko nasprotnik napade verigo. Prispevek z naslovom “Trije napadi na Ethereum Proof-of-Stake” je bil predložen oktobra 19.

Citati iz ETH 2.0 napada papirja, prek @KyleLogiks:

»S 99.6-odstotna verjetnost, da bo nasprotnik z .% deleža lahko izvede 1-zapis za kateri koli dan”

»Pri nasprotni zakasnitvi omrežja lahko nasprotnik izvede 10-reorg z zgolj nadzorom validatorji”https://t.co/HGazdB0acV pic.twitter.com/MsZoyUGdev

— Tuur Demeester (@TuurDemeester) oktober 30,

Avtorji bele knjige so Caspar Schwarz-Schilling, Joachim Neu, Barnabé Monnot, Aditya Asgaonkar, Ertem Nusret Tas in David Tse. V bistvu bela knjiga razkriva, da sta bila v zadnjem času predstavljena dva omrežna napada Ethereum in avtorji članka so izpopolnili tehnike.

Poleg izpopolnjevanja prvih dveh, ki teoretično ustvarili »reorganizacije kratkega dosega« in »nasprotovalno zakasnitev omrežja«, so računalničarji pripravili tretji napad. tretji napad, ki nasprotniku z izginjajočo majhnim deležem in brez nadzora nad širjenjem omrežnih sporočil (ob predpostavki verjetnostnega širjenja sporočil) omogoča celo reorganizacijo verige soglasja na dolgi razpon,« ugotavljajo avtorji članka. Trije napadi na ETH PoS dokument dodaja:

Pošteni, a racionalni ali ideološko motivirani validatorji bi lahko ta napad uporabili za povečanje dobička ali zaviranje protokola, kar bi ogrozilo usklajevanje spodbud in varnost PoS Ethereum. Napad lahko povzroči tudi destabilizacijo soglasja zaradi preobremenjenosti pri obdelavi glasov.

Bela knjiga pravi, da napadi ‘omogočajo tudi apriornim zlonamernim akterjem, da dokončno zaustavijo soglasne odločitve’

Medtem so kritiki omrežja Ethereum uporabili dokument, da bi poudarili možne ranljivosti, povezane s temi napadi, ko omrežje preide na polni sistem PoS. O novi študiji je v soboto tvitnil tudi ustanovitelj projekta Chia in ustvarjalec Bittorrenta Bram Cohen.

Nekaj ​​težav s soglasjem ETH2 “dobimo tretji napad, ki nasprotniku z izginjajočo majhnim deležem deleža omogoča, da povzroči celo reorganizacije verige soglasja na dolge razdalje” https://t.co /Vz3KG3ai1W

— Bram Cohen🌱 (@bramcohen) oktober 13, 1280

Zagovornik Chia se je odzval in Cohenu povedal: »Ponovimo vaš tweet v leto in si oglejte, kaj je Chia dosegla proti ETH. Prosim, upoštevajte, da vaš odnos odvrača člane skupnosti, kot sem jaz.” Dokument o napadih Ethereum sicer ponuja možen način napadov na verigo Ethereum PoS, ponuja pa tudi rešitve. Avtorji prispevka menijo, da napadi dajejo spodbudo zlonamernim akterjem.

»Naši napadi omogočajo tudi apriornim zlonamernim akterjem, morda ideološko motiviranim, da odložijo in v nekaterih primerih dokončno zavirajo soglasne odločitve ,« zaključujejo avtorji prispevka. »Prečiščen napad v razdelku 4.2 daje nasprotniku orodje za to, tudi če nasprotnik ne more nadzorovati zamud pri širjenju sporočil (za katere se namesto tega domneva, da so verjetnostne).«

Kaj menite o nedavno objavljenem dokumentu o treh napadih na sistem Ethereum PoS? Sporočite nam, kaj menite o tej temi v spodnjem razdelku za komentarje.

Patreon Considers Allowing Creators to Use Crypto for Monetization

Patreon Considers Allowing Creators to Use Crypto for Monetization

Patreon Considers Allowing Creators to Use Crypto for Monetization

Patreon Considers Allowing Creators to Use Crypto for Monetization Patreon Considers Allowing Creators to Use Crypto for MonetizationPatreon Considers Allowing Creators to Use Crypto for Monetization

Oznake v tej zgodbi

3 napadi, akademski prispevek, Aditya Asgaonkar, vektorji napada, Barnabé Monnot, Bram Cohen, Caspar Schwarz -Schilling, ustanovitelj Chia, računalničarji, David Tse, Ertem Nusret Tas, ETH, ETH 2.0, ETH Network, ETH protokol, Ethereum, Ethereum (ETH), Ethereum Foundation, Ethereum Network, Joachim Neu, PoS, PoW, Proof-of -Stake, Stanford, tuur demeester, Bela knjiga

Patreon Considers Allowing Creators to Use Crypto for Monetization Patreon Considers Allowing Creators to Use Crypto for Monetization Federal Security Service of Russia Seeks Powers to Obtain Information From Crypto Platforms

Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments