17.3 C
Ljubljana
Saturday, July 24, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Nov zakon o prepovedi plačil s kripto v Iranu, podpori rudarstvu in...

Nov zakon o prepovedi plačil s kripto v Iranu, podpori rudarstvu in regulaciji izmenjave

New Bill to Ban Crypto Payments in Iran, Support Mining and Regulate Exchange

Spodbuja vse večja priljubljenost kriptovalut, so iranski zakonodajalci pripravili novo zakonodajo za uvedbo celovitih pravil za industrijo, ki se širi. Račun sicer dejansko prepoveduje plačevanje s kripto v državi, njegov namen pa je podpreti rudarjenje kriptovalut in urediti menjalni trg.

Osnutek zakona prepoveduje kripto plačila v Islamski republiki

Člani islamske posvetovalne skupščine, iranskega parlamenta, imajo zdaj načrt urediti kripto prostor. Novi zakon, ki je bil pripravljen pod nadzorom parlamentarne ekonomske komisije, razdeli odgovornosti med regulatorje in odgovarja na nekatera odprta vprašanja za določitev prihodnosti kriptovalut v Iranu.

New Bill to Ban Crypto Payments in Iran, Support Mining and Regulate Exchange

Če bo predlog zakona sprejet v sedanji različici, bi prepovedal uporabo kriptovalut kot plačilnega sredstva v Islamska republika, je poročala tiskovna agencija Tasnim. Poleg kriptoplačil bi bile prepovedane tudi druge domače transakcije s kriptovalutami. Iranski zakonodajalci so predvideli le eno izjemo, ki je rezervirana za digitalno valuto, ki jo je izdala država (CBDC).

Centralna banka Irana (CBI) bo prevzela odgovornost za kripto trg nadzor v treh mesecih po sprejetju zakona. Denarna institucija bo urejala tudi menjavo kriptovalut v državi. Iranske oblasti so v zadnjih nekaj mesecih poskušale omejiti trgovanje s kripto, vendar je CBI pooblastila domače banke in izmenjevalce, da kriptovalute, pridobljene znotraj Irana, uporabljajo za plačila za uvoz.

Iranski predpisi za podporo rudarjenju kriptovalut

Zakonodaja, predstavljena v iranskem medžlisu, je bila opisana tudi kot načrt za spodbujanje „podpore za pridobivanje kriptovalut in organiziranje domačega trga za izmenjave, «je opozoril Tasnim. V nasprotju z digitalnim trgovanjem s kovanci je kripto rudarstvo že približno dve leti zakonita dejavnost iranskih podjetij z dovoljenjem.

V skladu z osnutkom bodo iranski rudarji kriptovalut v prihodnosti lahko sodelujejo v projektih za gradnjo in obratovanje novih elektrarn. Da bi to lahko storila, bodo pooblaščena rudarska podjetja morala pridobiti posebna dovoljenja ministrstva za energijo, je podrobno navedeno v poročilu. Rudarji bodo lahko celo prodali presežek energije, ki jo ustvarijo njihove postaje.

Iransko ministrstvo za industrijo, rudnike in trgovino bo izvajalo regulativni nadzor nad kripto rudarsko industrijo, se glasi v predlogu zakona. Oddelek bo še naprej odgovoren za izdajo dovoljenj, potrebnih za ustanovitev in vodenje novih kmetij za pridobivanje kriptovalut.

Pomanjkanje celovitih predpisov in različne omejitve so ovirale razvoj iranske kripto valute. industriji v zadnjih nekaj mesecih. Maja je vodstvo Medžlisa finančne regulatorje pozvalo k previdnemu pristopu k reševanju zapletene zadeve. Junija je državni minister za gospodarstvo in finance Farhad Dejpasand izjavil, da vlada ne more predolgo posegati v razvoj kripto tehnologij.

Kakšno je vaše mnenje o predlaganih kriptozakonskih predpisih v Iranu? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

South African Court Grants Final Liquidation Order Against the 'Biggest Cryptocurrency Scam in 2020'

Binance Deploys Crypto Monitoring 'Traveler' System to Comply With FATF Travel Rule

Oznake v tej zgodbi

Sestava, račun, CBDC, kovanci, kripto, kripto borze, kripto rudarji, kripto rudarstvo, kripto plačila, kripto trgovanje, kriptovalute, kriptovalute, osnutek zakona, borze, Iran, iranski, zakon, licence, medžlisi, rudarji, rudarstvo, parlament, načrt, uredba, predpisi, omejitve, transakcije

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments