29.7 C
Ljubljana
Thursday, June 17, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Nova analiza osvetljuje zaseg DOJ Bitcoin, saj JBS plača ogromno odkupnino v...

Nova analiza osvetljuje zaseg DOJ Bitcoin, saj JBS plača ogromno odkupnino v višini 11 milijonov USD

JBS USA Holdings Inc. je kiber kriminalcem plačal 11 milijonov odkupnin v bitcoinih, saj se pojavljajo nove podrobnosti glede FBI-jeve izterjave premoženja iz prejšnjega kraje.

Plačilo, po ocenah več kot 300 BTC po trenutnih cenah, je bilo izvedeno za zaščito tovarn JBS pred nadaljnjimi motnjami. Podjetje je največje svetovno mesno podjetje po prodaji, predelavi govedine, perutnine in svinjine od Avstralije do Južne Amerike in Evrope.

Andre Nogueira, izvršni direktor ameriške divizije brazilske mesne družbe, je dejal, da je bilo plačilo boleče in izvedeno po tem, ko je večina obratov JBS spet zagnala in zagotovila nadaljnje napade. Po poročanju Wall Street Journal-a je FBI prejšnji teden napad JBS pripisal REvilu, kriminalni skupini za kibernetski kriminal, ki je povezana z Rusijo.

Najnovejše odmevno plačilo Bitcoin odkupnine bo nedvomno dodalo pritisk na zakonodajalce, da ukrepajo. Prej danes je demokratična senatorka Elizabeth Warren pozdravila strožje predpise in izjavila, da je kriptovaluta “ustvarila priložnosti za prevaro vlagateljev, pomoč kriminalcem in poslabšanje podnebne krize”. V zvezi z nedavnimi napadi ransomware je dejala:

“Vsak kramp, ki se uspešno izplača s kriptovaluto, postane oglas za več hekerjev, ki bi poskusili več kibernapadov,”

Napad na JBS, ki so ga odkrili maja 30, je bil del valov vdorov z uporabo odkupne programske opreme, ki je ciljal tudi na Colonial Pipeline, operater plinovoda, ki bencin dovaja do delov vzhodne obale ZDA.

Kot poroča Cointelegraph, je FBI uspelo izterjati 63. 7 BTC od 75 BTC odkupnine, ki jo je podjetje plačalo drugi ruski hakerski skupini DarkSide.

Takrat je kripto skupnosti podvomila v metode, ki jih je zvezna agencija uporabila za dostop do zasebnih ključev za ciljni naslov. Nekateri so tudi predlagali, da je bil Coinbase vpleten v zaseg, vendar so vodstvo podjetij zanikali kakršno koli povezavo.

Po navedbah zavarovalnice za kripto premoženje Evertas je bil DarkSide verjetno že na radarju organov pregona in je imel sami potrdili, da so izgubili nadzor nad svojo infrastrukturo, vključno s sposobnostjo pridobivanja kripto sredstev.

Ugotavlja, da je bil v izjavi o izjavi zasebni ključ za zadevni naslov v lasti FBI v severnem okrožju Kalifornije, ne dejanskih sredstev.

Evertas je prenose analiziral z uporabo kombinacije odprtokodnih orodij in analitike blockchain na podlagi naročnin, da bi razkril, da se je skupina hekerjev razdelila odkupnina za tri naslove v začetku maja.

Analiza razkriva, da je DarkSide nadzoroval več naslovov, ki so vsebovali 114 BTC do sredine leta Maj. 7. junija 63. Na enem od naslovov je bilo zaseženih 7 BTC in Evertas verjame, da FBI verjetno nadzoruje ostale:

“Evertas sumi, da FBI zdaj verjetno nadzira preostali skoraj 114 BTC in si morda prizadeva za vezavo drugih plačil, ki so jih DarkSide izvedle druge žrtve hekerskih RaaS preden uradno zasežejo preostala sredstva. “

Razkritje se morda sliši pozitivno, vendar analitiki podjetja za analitiko podatkov GlobalData verjamejo, da so kriptovalute postale veliko manj varne, saj zaseg postavlja pot do nadzora v obliki fiat-valute. Tematski analitik pri GlobalData Danyaal Rashid je dejal:

“Bitcoin naj bi nas osvobodil vladnega nadzora: decentraliziran in izven vladnih rok. Dejstvo, da je ameriški vladi uspelo izterjati večino odkupnine, kljub temu da je bila plačana v bitcoinih, je v nasprotju s tem. «

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments