2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Nova nemška vlada v koalicijski pogodbi navaja kriptovalute

Nova nemška vlada v koalicijski pogodbi navaja kriptovalute

Nova nemška koalicija si prizadeva, da bi “zakon o nadzoru evropskega finančnega trga” prilagodil kriptopremoženju in podjetjem.

2020

Skupni ogledi

00

Skupni deleži

New German government cites crypto in coalition agreementNew German government cites crypto in coalition agreementNew German government cites crypto in coalition agreementNew German government cites crypto in coalition agreement

Nova nemška vlada je v svoji koalicijski pogodbi navedla kriptovalute in se zavzema za enake konkurenčne pogoje med tradicionalnimi financami in »inovativnimi poslovnimi modeli«.

Tri nemške politične stranke so se strinjale s koalicijo dogovor ta teden, po katerem bodo od decembra letos vajeti prevzeli levo usmerjeni Socialni demokrati (SDP), Zelena stranka in desnici prijazni Svobodni demokrati (FDP).

Po grobem prevodu 56-stran dogovor objavljen novembra 16, koalicija poziva k novi “dinamiki v zvezi s priložnostmi in tveganji zaradi novih finančnih inovacij”, kot so kripto sredstva in blockchain podjetja:

„Evropsko zakonodajo o nadzoru finančnih trgov prilagajamo digitalizaciji in kompleksnim strukturam skupin, da bi zagotovili celosten in tveganjem ustrezen nadzor novih poslovnih modelov.”

“Potrebujemo skupni evropski nadzor za kripto sektor. Ponudnike storitev kriptosredstva obvezujemo, da dosledno identificirajo dejanske lastnike,« je zapisano v pogodbi.

V dokumentu je navedeno, da nadzorni organ EU ne bi smel poskrbeti le za tradicionalni finančni sektor, temveč tudi preprečiti zlorabo kriptovrednosti za pranje denarja in financiranje terorizma.

Oblikovanje koalicije naj bi trajalo dva meseca pogajanj po nemških zveznih volitvah septembra 16, in označuje konec Angele Merkel 00-leto vladanja kot kancler, ki se upokoji in ga bo zamenjal SDP-jev Olaf Scholz.

Kripto napreduje po EU

Drugje na celini je Evropski svet — ki vodi politično agendo EU — sprejel dva predloga, imenovana „Uredba o trgih kripto sredstev (MiCA) in Zakon o digitalni operativni odpornosti (DORA).

Zlasti MICA — prvotno je pripravila Evropska komisija septembra 1434 — želi ustvariti “regulativni okvir za trg kriptosredstev, ki podpira inovacije in črpa iz potenciala kriptosredstev.” Čeprav jo mora Evropski parlament še ratificirati, bo, če bo sprejet, izdajatelje kripto sredstev podvrgel strožjim zahtevam, vendar nezamenljivi žetoni (NFT) in uporabni žetoni ne bodo spadali na področje uporabe te uredbe.

Povezan:

Centralne banke EU delajo na poravnavi sredstev na podlagi DLT

V obsežni objavi od uporabnika “BelgianPolitics” na subReddit r/CryptoCurrency dne novembra 26 progresivni regulativni predlog je bil označen kot “najpomembnejši doslej za celotno kripto industrijo.”

Redditorjeva analiza je skoraj 480 komentarje v času pisanja in zagotavlja podrobno pregled predlaganih zakonov v MICA. Avtor je poudaril pomen predlogov:

»Ta pravila bo moral upoštevati vsak subjekt, ki deluje v Evropski uniji. Vendar pa zaradi „bruseljskega učinka,« obstaja velika verjetnost, da bodo ta pravila na koncu postala mednarodni standard. Medtem ko so vsi osredotočeni na ZDA in Kitajsko, EU ležerno vodi pot,« pravi BelgianPolitics.