17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Nova raziskava kaže, da je lani več Britancev kupilo kripto kot delnice

Nova raziskava kaže, da je lani več Britancev kupilo kripto kot delnice

Več kot 70% anketiranih britanskih kripto vlagateljev poroča o dobičku.

595 Skupno število ogledov

3 Skupaj delnice

More Brits bought crypto than shares last year new survey suggests

Nova raziskava kaže, da so Britanci bolj pripravljeni vlagati v kriptovalute kot v tradicionalne delnice in naložbe na podlagi delnic.

Raziskava britanske investicijske družbe AJ Bell je pokazala, da je 7% odraslih Britancev anketiranci so poročali, da so v zadnjem letu kupili kripto, v primerjavi s 5%, ki so vlagali v delnice in delnice ISA (individualni varčevalni računi). Delnice in delnice ISA je vrsta varčevalnega računa, ki uporabnikom omogoča vlaganje, ne da bi kdaj plačali davek od dohodka ali kapitalskega dobička.

Anketo je opravil spletni sledilnik tržnih raziskav Findoutnow in anketiral 1, 269 anketiranci. Finančni analitik pri AJ Bell, Laith Khalaf, je komentiral, da so rezultati razveljavili splošno dojemanje:

“Ko kupuje več ljudi kriptovalute kot vlaganje v delniško borzo Isa, moraš zaključiti, da je svet ponorel kripto, «

Anketa je pokazala, da so kripto vlagatelji pretežno moški in mlajši 35 in 71% tistih, ki so rekli, da so kupili kripto sredstva trdila, da je ustvarila dobiček, medtem ko 12% je poročalo o izgubi v preteklem letu. Zabavno, 17% je reklo, da niti niso vem, ali so s svojimi kripto naložbami zaslužili ali izgubili.

Zdi se, da je raziskava v nasprotju z raziskavo britanskega možganskega trusta Parlamentarne ulice marca, ki je pokazala, da % od 2, 000 v tej raziskavi so izrazili, da je verjetneje, da bodo vlagali v delniškem trgu in tradicionalnih sredstvih, kot je zlato, kot v kripto, tretjina pa trdi, da v kripto ne bodo vlagali, saj menijo, da so že “zgrešili čoln”.

Britanska finančna poslovalnica ThisisMoney je poročala, da je analitik AJ Bell izjavil, da so nove raziskave pokazale, da mlajši ljudje bolj zaupajo v svoje razumevanje kriptovalut, vendar je do njih osebno ostal skeptičen: vsekakor se zdi, da nekateri potrošniki s kriptovalutami skočijo v globino, preden se naučijo plavati v plitvejših vodah. “

Khalaf je priporočil vlaganje v raznolik portfelj, ki ni preveč izpostavljen kripto, in dodal:

“Mladostni profil kupcev kripto skrivnosti kaže, da so morda doslej nabrali malo premoženja in bi lahko našli njihove finance so resno poškodovane, če se kripto trgi poslabšajo, “

Povezano: UK Starling bank bo konec junija nadaljevala vloge kripto izmenjave

Analitik je komentiral Elona Muska vpliv na trge Bitcoin, pri čemer se je skliceval na nekatere njegove nedavne tweetove, v katerih je zapisal, da “skoraj niso merilo širšega poslovnega razpoloženja do Bitcoinov,”

Britanski Express je poročal, da je HMRC (Her Majesty’s Podatki o prihodkih in carinah, objavljeni prejšnji teden, so še en znak, da trenutna blaznost investiranja v kriptovalute ne kaže nobenih znakov upočasnitve.

Prejšnji članekNavedena podjetja, skladi in ETP zdaj nadzorujejo skoraj 7% ponudbe Bitcoinov
Naslednji članekSteve Hanke opozarja, da bi BTC lahko “popolnoma zrušil gospodarstvo” Salvadorja

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments