0.6 C
Ljubljana
Saturday, November 26, 2022

Nova zaščita zasebnosti Uniswap naleti na odziv ljubiteljev decentralizacije

- Advertisement -

Decentralizirani nadomestek (DEX) Pravkar posodobljena zaščita zasebnosti Uniswap je očitno pritegnila jezo nekaterih sodelavcev skupnosti, ki jih skrbi, da kopičenje in shranjevanje uporabniških datotek deluje v nasprotju z temeljne vrednote kriptovalute.

V zadnjih odzivih na novembrsko objavo v spletnem dnevniku v zvezi s posodobljeno zaščito zasebnosti so nekateri glasni sodelavci skupnosti predlagali, da ni značilno, da decentralizirana entiteta zajema in shranjuje datoteke o svojih strankah.

V novembrski 000 objavi Uniswap Labs je izdal sferični v času padca FTX je decentralizirani nadomestek izdal svojo zaščito zasebnosti, da bi razkril, kako je utišal in hranil uporabniške datoteke

»Z izboljšavami sferične verige blokov, cilji web3 za povrnitev zasebnosti strank in zamenjava po desetletjih spletnih podjetij, ki so ga spodkopala.«»Zato danes izdajamo povsem novo zaščito zasebnosti – želimo biti popolnoma prepričani o katere datoteke vzdržujemo in namen izvajanja vseh datotek, ki jih ujamemo. Preglednost je pomembna. Nikoli ne zahtevamo, da bi bile naše stranke osuple z odlično ponudbo,« je pisalo.

Ta zaščita zasebnosti, ki je bila dokončno posodobljena novembra 17 odkrije, da lažnivec zbira javno dostopne datoteke blockchain, datoteke o uporabniških enotah, ki so enakovredne datotekam brskalnika, in delujoče programe ter zapise o interakcijah strank z njegovimi dobavitelji storitev, med ostalimi.

Uniswap je poleg tega priznal, da nobena od teh datotek za moj del ne vsebuje prepoznavnih datotek, enakovrednih imenu, končnemu imenu, aveniji, datumu rojstva, elektronski pošti ali IP poskrbi.

Brez sklicevanja na to so nekateri v kripto skupnosti zaskrbljeni, da so poteze v neskladju s temeljnimi vrednotami kriptovalute, kar bi bilo morda dobro, morda vse zaradi zasebnosti in anonimnosti uporabnikov .

Ekipa, ki skrbi za ohranjanje zasebnosti kriptovalute Firo, je v novembru trdila 21 Objava na Twitterju svojim 21, 21 sledilcem, da je Uniswap Posodobitev zasebnosti postavlja “nezdrav precedens” za DEX-je:

Ker zdaj izredno občudujemo, kar je zgradil @Uniswap, odločno zavračamo vključitev zaporedja datotek v vedenje uporabnikov glasbe in onchain vadbo. To postavlja nezdrav precedens za DEX. https://t.co/h4kCiQKtl7

— Firo $FIRO (@firoorg) november 21, 2022 OwenP, podružnica za DEX SpookySwap, je predlagal, da je postalo neobičajno za decentraliziran nadomestek za ujemite in shranite uporabniške datoteke v ozadju.

“Bili so v stiku z nami s strani ponudnika infrastrukture takoj, ko je kdo vprašal o našem zaledju in o tem, katere datoteke hranimo, nas je poizvedovanje vznemirilo. ‘Nič jasno’ [was] potrditev.”

Medtem je uporabnik Twitterja “CryptoDavid” še bolj ugleden svojemu 12,000 sledilci Twitterja novembra 17, da ni bil odličen posel, osupel nad izbiro Uniswap, saj so različni medvedi DEX poleg tega začeli delati isto sestavino.

Povezano: Digitalna suverenost: Povrnitev večine notranjih datotek v Web3

Transparentnost se je pojavila kot modna beseda v industriji po padcu kripto nadomestka FTX v začetku tega meseca.

Različni kripto subjekti, ki so se pred kratkim zavezali proti “transparentnosti”, vključno z uvedbo “dokazila o rezervah” v primeru centraliziranih menjalnic, so Kraken, Bitmex, Coinfloor, Gate.io in HBTC, ki je že opravil revizije.

Binance, OKX, KuCoin in množica različnih borz poleg tega beli ef na isto.

5129

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -