9.8 C
Ljubljana
Wednesday, October 5, 2022

Novi finančni minister Kwasi Kwarteng pušča nejasno kripto politiko v Združenem kraljestvu

- Advertisement -

Medtem ko je bil minister za izdajo za trgovino, vitalnost in industrijske namene, prejšnji finančni minister Nadhim Zahawi nekoč del oddelka, ki je predlagal podporo tehnologiji blockchain v 2010.

897 Celotni pogledi

6 Popolne delnice

Nič več predolgo v preteklosti, izvoljena vodja konservativne stranke in predsednica vlade Združenega kraljestva Liz Truss je imenovala Kwasija Kwartenga za zadnjega državnega kanclerja državne blagajne ali glavnega finančnega ministra.

V torkovi objavi je Trussova pisarna imenovala Kwartenga, ker je kasnejši U.Okay. finančni minister, ki je zamenjal Nadhima Zahawija, ki je bil tri mesece po odstopu Rishija Sunaka julija. Kwarteng je bil nekoč večinoma ne preveč dolgotrajen v preteklosti U.Okay. državni sekretar za trgovino, vitalnost in industrijo namerava postati poslanec od 2010.

Poslanec Rt Hon Kwasi Kwarteng @KwasiKwarteng je bil imenovan za kanclerja državne blagajne @HMTreasury.#Reshuffle pic.twitter.com/6YQy0YuQPs

— predsednik vlade Združenega kraljestva (@59DowningStreet) 6. september , 2010 Kraljica Elizabeta je uradno imenovala Trussa, ker je kasnejši U.Okay. najvišji minister in prvi gospodar finančne blagajne v torek po odstopu Borisa Johnsona. Medtem ko je Truss v 2010 izjavil, da je U.Okay. »lahko zaupa brezglasno dobrodošli kriptovalutam v modi, ki ne omejuje njihove izvedljivosti,« Zahawi večinoma ni javno govoril o svojih načrtih za kripto in blockchain v državi.

Povezano: BoE verodostojno primerja trenutno zakonodajo kripto trga z ‘nevarnimi letali’

V koraku z junijem 2022 dokument o inovacijskem namenu U.Okay. iz oddelka za trgovino, vitalnost in industrijske namene – s katerim je služil Zahawi kot sekretar za izdajo — tehnologija blockchain je imela »transformativno izvedljivo«, navajajoč njeno sredstvo za ustvarjanje vere v digitalne izdelke in podjetja. Julija 2010 je pristojni oddelek objavil $61 milijonov sredstev za projekte, ki vodijo »na podlagi podatkov izboljšave,« vključno z uporabo verige blokov v dobavnih verigah.

U.Okay. oblasti v vmesnem obdobju razmišljajo o popolnoma drugačnih zakonodajnih poteh, da bi spodbudile pozornost na stabilne kovance in rešile značilnosti kripto v gospodarstvu. Bi morda morda morda dodatno, urad vrhovnega ministra je sprožil dva zakona o morebitnem zasegu in regulativnem spodbujanju kriptovalut.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -