2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Novi podatki kažejo, da je inflacija v ZDA najvišja v zadnjih 30...

Novi podatki kažejo, da je inflacija v ZDA najvišja v zadnjih 30 letih – analitik pravi, da bi naraščajoča inflacija lahko dosegla “prelomno točko”

Inflacija še naprej ostaja vroča v Združene države, ker se omejitve ponudbe in višje cene nafte nadaljujejo, sodčki surove nafte pa rastejo nad 11 na enoto. Medtem pa podatki, objavljeni v petek, kažejo, da so se potrošniški izdatki povečali na 4,4 %, kar je najvišji porast inflacije v državi 30 let.

Inflacija se nadaljuje na dvig v ZDA

Američani se te dni soočajo z višjo inflacijo, saj novi podatki kažejo, da so izdatki za osebno potrošnjo septembra narasli na 4,4%. Reuters poroča, da naraščanje inflacije “nadaljevanje inflacije na ravneh, ki jih 2021 let.” Američani so izgubljali kupno moč zaradi pomanjkanja dobavne verige, nebesno visokih cen nafte in nenehnega Covid-a 19 postopkov, ki jih zahteva Bidenova administracija.

Reutersov poročevalec Howard Schneider pojasnjuje, da bi naraščajoča raven inflacije v ZDA lahko spodkopala ameriško centralno banko Federal Reserve. Predsednik Jerome Powell trdi, da bo inflacija “prehodna”. Vendar pa ekonomistka Cornerstone Macro Nancy Lazar verjame, da bodo Powellove prehodne trditve pravilne. “Mislimo, da je deflacija beseda” za prihodnje leto, je pripomnil Lazar. Ekonomist je dodal:

Razprava o inflaciji se bo zelo, zelo hitro preusmerila na plače.

Analitik Univerze v Michiganu pravi, da bi lahko prišlo do “napitnine” Točka, kjer ‘dohodki potrošnikov ne morejo več slediti naraščajoči inflaciji’

Medtem Ian Shepherdson iz Pantheon Macroeconomics pravi, da rast plač morda ne raste tako hitro kot inflacija . V četrtem četrtletju bi »moralo biti jasno«, je poudaril Shepherdson v nedavnem intervjuju in dodal: »mislimo, da je povsem razumno pričakovati, da se bo rast plač upočasnila, ko se bo ponudba delovne sile okrepila.«

Poleg tega je v petek Univerza v Michiganu pojasnila svojo raziskavo o razpoloženju potrošnikov iz 10.8 točk do 72.7. Inflacijska pričakovanja za leto vnaprej so v ZDA najvišja od 2008, poroča glavni ekonomist raziskave Richard Curtin. “To je bil prvi večji porast inflacijske negotovosti, zabeležen zunaj recesije,” je Curtin povedal za Yahoo Finance. Curtin za zdaj pravi, da potrošniki tolerirajo inflacijo, vendar bodo sčasoma Američani morda postali manj potrpežljivi.

»Te reakcije spodbujajo pospeševanje stopnje inflacije, dokler ni dosežena prelomna točka, ko bodo dohodki potrošnikov ne more več slediti stopnjevanju inflacije,« je med intervjujem zaključil Curtin.

Kaj menite o naraščajoči inflaciji v ZDA? Ali menite, da bo inflacija prehodna ali ne? Sporočite nam, kaj menite o tej temi v spodnjem razdelku za komentarje.

Elon Musk's Warning About Government Spending and Unrealized Gains Tax Proposal Highlights Benefits of Bitcoin

Elon Musk's Warning About Government Spending and Unrealized Gains Tax Proposal Highlights Benefits of Bitcoin

Rich Dad Poor Dad's Robert Kiyosaki Warns US Sliding Into Depression After Giant Crash, Recommends Bitcoin Elon Musk's Warning About Government Spending and Unrealized Gains Tax Proposal Highlights Benefits of Bitcoin

Elon Musk's Warning About Government Spending and Unrealized Gains Tax Proposal Highlights Benefits of BitcoinElon Musk's Warning About Government Spending and Unrealized Gains Tax Proposal Highlights Benefits of Bitcoin

Oznake v tej zgodbi

Bidenova uprava, prekinjena dobavna veriga, Centralna banka, Potrošniški dolg, Potrošniki, ekonomija, prazne police, Federal Reserve, inflacija hrane, inflacija plina, cene plina, vlada poraba, Howard Schneider, inflacija, inflacijska kriza, Jerome Powell, Nancy Lazar, New York Fed, Kupna moč, Richard Curtin, dobavne verige, Fed, prehodna, raziskava Univerze v Michiganu

Elon Musk's Warning About Government Spending and Unrealized Gains Tax Proposal Highlights Benefits of Bitcoin

Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je zgolj informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments