15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Novo desetletje v vzponu: leto 2021 je kripto prineslo neprimerljivo višino

Novo desetletje v vzponu: leto 2021 je kripto prineslo neprimerljivo višino

Izzivi spodbujajo napredek. Tehnologija, podobno kot življenje samo, ne more biti statična. Le dinamika spodbuja pozitivne spremembe. Med propadom trga kriptovalut sredi maja so številni maloprodajni in institucionalni vlagatelji začeli izgubljati vero v svetlo prihodnost kriptovalut na splošno in zlasti Bitcoina (BTC). Korporacije in ustanove, kiti in zgodnji posvojitelji so se zlili v enem samem impulzu – internet je prevzel val nezaupanja do »kriptovalute številka ena« kot najboljšega obrambnega sredstva, boljšega od zlata in vsega drugega, kar je bilo prej izumljeno.

Tu je treba videti celotno sliko, da se zavemo, kaj se dogaja. Nazadnje je trg bolj ali manj primerjal in občutno izgubil pred letom dni, marca 2020. Letos panična razprodaja, ki jo je povzročila vrsta negativnih dogodkov – križarska vojna Elona Muska na Twitterju proti BTC, govorice o sodnem postopku proti Binanceu in najnovejše zatiranje kitajske vlade na kripto – spominjajo na izjemen propad digitalnih sredstev na vrhunec številnih stopenj premoženja v decembru 2017 in naslednja “kripto zima”.

Povezano: Strokovnjaki odgovarjajo: Kako Elon Musk vpliva na kripto prostor?

Vendar pa veliko ljudi, ki slabo razumejo kako delovanje trga kriptovalut ne dojema globine sprememb, ki jih je vesolje doživljalo v zadnjih letih. Čustva so najhujši sovražnik vlagatelja ali trgovca v hitro rastočem ekosistemu digitalnih sredstev. Vredno je nepristransko pogledati dejstva in analizirati spremembe, da bi razumeli resnično vrednost ekosistemov, ki rastejo na rodovitnih tleh verige blokov.

Veter sprememb

Naložbena naložba se je v zadnjih letih spremenila. Čeprav še naprej prevladuje zelo špekulativna komponenta, obstaja tudi praktična aplikacija za poravnavo. Vlagatelji so s kratkoročnih špekulacij prešli na dolgo igro. Število Bitcoin bankomatov se je od 2020 podvojilo. Ta dramatičen porast jasno kaže na naraščajoče povpraševanje po največjih kripto sredstev na svetu. Kriptovalutna industrija se je iz niše razvila v več milijard dolarjev vredno industrijo.

Stablecoins – žetoni, vezani na njihovo ustrezno finančno premoženje, kot so ameriški dolar, evro itd. – so pridobili znatno težo. v 2020 – 2021. Z nastankom novih platform, znanih kot decentralizirano financiranje ali protokoli DeFi, so se na primer pojavile priložnosti za ponujanje dobička brez tveganj glavnega sredstva. Takšne platforme niso nič drugega kot razdeljeni programi, ki zagotavljajo storitve obračuna, skrbništva in poravnave. Vsako leto od tradicionalnih finančnih institucij odnesejo večji kos pogače. Povečanje aktivnosti v okolju decentraliziranih trgovalnih platform se je zgodilo tudi zato, ker v njihovi infrastrukturi nimajo enakih skupnih ranljivosti kot centralizirane trgovalne platforme.

Decentralizirane borze presegajo centralizirane borze glede na obseg trgovanja, ki je samo v zadnjem letu dokazoval tisočkratno rast obsega trgovanja. Vmesnike za interakcijo z DeFi lahko ustvari kateri koli programer kjer koli po vsem svetu, bistvo te interakcije pa je razvoj finančnega ekosistema, ki deluje na globalni verigi blokov. Do zdaj je tržna kapitalizacija DeFi dosegla več kot 100 milijard USD in ta trend se bo nedvomno kmalu nadaljeval.

Povezano: Vzpon robotov DEX: NMA si prizadevajo za industrijsko revolucijo v trgovanju

Če že govorimo o primerih, lahko poudarimo, da so celo velika podjetja, kot je Deutsche Telekom, opustila Zasebne verige blokov in preučujejo javno infrastrukturo, podpirajo vozlišča v omrežjih, kot so Ethereum, Solana, Algorand, Celo itd. To dejstvo kaže, da se svet decentraliziranih financ uveljavlja na svetovnem trgu storitev kliringa, skrbništva in poravnave – tako kot je Bitcoin prej zaščitil premoženje in odstranil zlato s svojega prestola.

Opažamo, da se je povpraševanje podjetij pospešilo, ko so se realne obrestne mere na dolarske vloge spremenile v negativne (obrestna mera centralne banke minus inflacija). Inflacijska pričakovanja so se v zadnjem letu okrepila, kar je spodbudilo povpraševanje po dolgoročnem ohranjanju kapitala. Danes Bitcoin uspešno osvaja srca in misli ne le špekulantov in hedge skladov, ki ob zavedanju neizogibnosti razvrednotenja dolarskih bilanc glasujejo s svojim denarjem in del likvidnosti zakladnice prenesejo v digitalna sredstva.

Povezano: Napoved Bitcoin cena z uporabo kvantitativnih modelov, 2. del

Še vedno obstajajo izzivi

Medtem se razlike v regulativnem pristopu nadaljujejo. Nekatere jurisdikcije so ustvarile račune, vendar nimajo praktične uporabe. Hkrati so druge države šele na začetku poti do oblikovanja predpisov, nekatere pa banalno prepovedujejo uporabo kriptovalut – primer te je nedavni primer Kitajske.

Na primer v ZDA so banke smele opravljati skrbniške storitve za sredstva kriptovalut. Trgi v vzponu v državah, kot so Kitajska, Rusija in Indija, se ločijo, hitijo od ognja do ognja, ostajajo negotovi in ​​poskušajo kaj propagirati na državni ravni, potencialnim vlagateljem pa ponujajo tako imenovane “tehnološke sladkarije”. Na žalost se v praksi vsi projekti, ki dosežejo svetovno raven, pogosto preselijo v druge jurisdikcije – kar je zelo žalostno.

Povezano: Stablecoins predstavljajo nove dileme za regulatorje, saj se pojavlja množično posvojitev

Prihodnost sektorja kriptovalut je nedvomno optimistična. Vsako obdobje “čiščenja” in dampinga cenovnih predstikalnih naprav, popravkov in padcev je treba razumeti kot nov krog razvoja. V bližnji prihodnosti bi morali pričakovati, da bodo vlagatelji svojo pozornost preusmerili z natančnega spremljanja trga, naklonjenosti glede kovancev (ki za skupnost nima nobene vrednosti) in pričakovanja novih rekordov cen na gradnjo izdelkov na območjih v razvoju. Sfera kriptovalut pričakuje pojav bolj priročnih, zanesljivih in dostopnih vmesnikov za glavne vlagatelje, ki sodelujejo s trgom digitalnih premoženja, pa tudi verige blokov 3.0 generacije – za katere bo v naslednjih nekaj letih izbruhnila močna konkurenca.

Ta članek ne vsebuje investicijskih nasvetov ali priporočil. Vsaka naložbena in trgovinska poteza vključuje tveganje, bralci pa morajo pri odločanju opraviti lastne raziskave.

Stališča, misli in mnenja izraženi tukaj so samo avtorjevi in ​​ne odražajo ali predstavljajo stališč in mnenj Cointelegraph-a.

Gregory Klumov je strokovnjak za stabilne valute, katerega vpogledi in mnenja se redno pojavljajo v številnih mednarodnih publikacijah. Je ustanovitelj in izvršni direktor podjetja Stasis – ponudnika tehnologije, ki v industriji digitalnega premoženja izdaja najpogosteje uporabljene stabilnokovance, podprte z evrom, z visokim standardom preglednosti.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments