15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Nvidia je v fiskalnem prvem četrtletju zaslužila 155 milijonov dolarjev z rudarskimi...

Nvidia je v fiskalnem prvem četrtletju zaslužila 155 milijonov dolarjev z rudarskimi čipi

Nvidia Makes $155 Million From Crypto Mining Chips in Fiscal Q1

Proizvajalec grafičnih kartic Nvidia je zaslužila dolarjev 155 milijonov prihodkov od čipi, namenjeni za pridobivanje kriptovalut v prvem poslovnem četrtletju. Podjetje je priznalo, da so kriptokoparji povečali prodajo tudi v segmentu igralnih izdelkov, ki ostaja njegov glavni trg.

Poročila vodilnega izdelovalca GPU rekordno visoka prodaja grafičnih kartic, ki jih podpirajo Crypto Miners

Objavljanje prvih četrtletnih rezultatov za proračunsko leto 2022, Nvidia je razkrila, da se je njen celotni prihodek povečal 84% v prvem četrtletju, ki se je končalo 2. maja. Rekordno visokih 5 USD. 66 Podatki o milijardah, ki so presegli predhodna pričakovanja, prihajajo iz igralnih, podatkovnih centrov in profesionalnih vizualizacijskih platform podjetja. Naraščajoče povpraševanje po grafičnih procesorjih (GPU) med pandemijo je igralo pomembno vlogo, skupaj z rastjo aplikacij umetne inteligence, vendar tudi cvetoči kripto trgi.

Medtem ko $ 155) je bilo dodeljenih milijonov Nvidia je za kripto specifične čipe tudi priznala, da so rudarji kriptovalut povečali prodajo v svojem večjem segmentu igralnih kart, je poročal Reuters in poudaril, da družba ni razkrila njihovega deleža. Nvidia pričakuje, da bodo nakupi čipov CMP, izdelanih posebej za profesionalno kripto rudarstvo, dosegli $ 400 milijonov v drugem četrtletju.

Ko so cene kriptovalut v začetku letošnjega leta dosegle najvišjo vrednost, je Nvidia lansirala namenske rudarske čipe za preusmeri povpraševanje rudarjev iz najpomembnejše linije izdelkov. Prav tako je omejila učinkovitost rudarjenja svojih običajnih grafičnih kartic, da bi zaščitila ponudbo igralcev. Izvršnega direktorja Nvidie Jensena Huanga je citiral CNBC in dejal:

Upamo, da bodo CMP-ji zadovoljili rudarje in ostali v profesionalnih rudnikih.

V sredo je družba tudi povedala, da so njeni prihodki od iger v prvem četrtletju dosegli 2 USD. 60 milijard, povečanje za 106% pred letom dni, medtem ko so se prihodki v podatkovnem centru povečali 79% do 2 USD. 05 milijard.

Nvidia se trudi določiti prispevek rudarjev k igralniškem trgu ‘Larger Than Ever’

Kljub pozitivnim novicam so delnice Nvidia izgubile 1% do $ 621. 95, po podatkih Reutersa. Poročilo nakazuje, da bi lahko vlagatelje odvrnilo povečanje nakupov kartic za kriptokopanje, ki se običajno zgodi, ko vrednost kriptovalut naraste. V zadnjih dneh in tednih pa je kriptotrge prizadela vrsta negativnih izjav in potez javnih osebnosti in vlad, ki so znižale cene na splošno.

Nvidia Makes $155 Million From Crypto Mining Chips in Fiscal Q1

Za zmanjšanje vpliva nestanovitnega kripto povpraševanja na razpoloženje vlagateljev in naslovi pritožbe igralcev zaradi pomanjkanja priljubljenega Geforce RTX 30 – Nvidia je s serijskimi karticami uporabila programsko opremo in tehnologijo, da bi svoje grafične procesorje naredila manj primerne za kriptokopanje, hkrati pa ločeno ponujala namenske čipe CMP. “Učinkovito povečuje našo proizvodnjo in ponudbo,” je komentiral spremembe Jensen Huang.

Direktor je tudi opozoril, da je trg iger na srečo zdaj večji kot kdaj koli prej, in poudaril, da trend rasti se bo nadaljeval. Čeprav so rudarji kripto očitno vplivali na finančne rezultate osnovne dejavnosti Nvidie, je tudi po prilagoditvi čipov citirana finančna direktorica Colette Kress, ki navaja, da je družba še vedno “težko določiti, v kolikšni meri” so prispevali k njeni igralniški diviziji.

Kaj menite o najnovejših podatkih o prihodkih podjetja Nvidia? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Cryptocurrency Mining Banned in Iran as Blackouts and Power Shortages Intensify

Chinese Firm Bit Mining Invests $9M to Build 100 Megawatt Bitcoin Farm in Kazakhstan

Oznake v tej zgodbi

kartice, žetoni, CMP, CMP, kripto, kriptokopanje, kriptovalute, igralci, igre na srečo, Geforce RTX 30, GPU, GPU, Grafične kartice, trg, Rudarji, rudarstvo, Nvidia, prihodek, prodaja, grafične kartice

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Razk aimer : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments