20 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Nvidia poroča o rekordnem zaslužku in trdi, da je "težko določiti" vpliv...

Nvidia poroča o rekordnem zaslužku in trdi, da je “težko določiti” vpliv kriptokopov

Kljub naraščajočemu rasti kripto trga Nvidia verjame, da je njen rekordni zaslužek v prvem četrtletju rezultat velikega povpraševanja v igralniški industriji.

2735 Skupno ogledov

3 Skupaj delnice

Nvidia reports record earnings, claims it's 'hard to determine' impact of crypto miners

Nvidia, vodilni proizvajalec grafičnih procesorjev ali grafičnih procesorjev, je objavila rekordni zaslužek v prvem četrtletju 2021. Vendar pa je podjetje zmanjšalo vlogo trga kripto bikov pri spodbujanju njihove impresivne uspešnosti, predvsem pripisovanje povpraševanja po svojih izdelkih igralcem.

Podjetje je poročalo o 84% povečanje prodaje na splošno, z impresivno uspešnostjo zaradi obdobje trajne rasti kljub globalnemu pomanjkanju polprevodnikov.

Nvidijina prodaja in zaslužek sta presegla pričakovanja z Wall Streeta, ki je ustvarila 5 USD dohodka. 66 milijard in zaslužek 3 USD. 66 na delnico, potem ko so strokovnjaki napovedovali zaslužek v višini 3 USD. 12 na delnico in prihodek 5 USD. 12 milijard.

Nvidia zahteva, da se je povpraševanje sektorja video iger v preteklosti več kot podvojilo 12 mesecev, ki ustvarjajo letno rast 106% za vožnjo 2 USD. 76 milijard prodaje. Finančna direktorica Colette Kress je poudarila naraščajoče povpraševanje igralcev in študentov po svojih grafičnih procesorjih GeForce.

Njegov grafični segment je predstavljal 3 USD. 45 milijard prihodkov z 81% porast. Nvidia pa ocenjuje, da je povpraševanje kripto rudarjev znašalo samo 155 milijonov vredno prodaje.

Podjetje je pred kratkim sprejelo ukrepe za odvračanje rudarjev od nakupa svojih grafičnih procesorjev v začetku tega leta z dodajanjem programske opreme, ki omejuje zmogljivosti zgoščevanja GTX RTX 3060 enot.

Medtem ko je podjetje opozorilo, da so rudarji kriptovalut imeli pozitiven vpliv na povpraševanje po grafičnih procesorjih, je Nvidia ugotovila, da je “težko določiti, v kakšnem obsegu” bi lahko prihodke pripisali sektorju.

Nvidia kljub izjemni uspešnosti pričakuje, da bo težave z dobavo se bodo nadaljevale v prihodnjih mesecih, napovedujejo, da bo v drugi polovici leta primanjkovalo grafičnih procesorjev.

Izvršni direktor Nvidie Jensen Huang je napovedal prihodnji CMP podjetja čipi – specializirane enote, namenjene rudarjenju kriptovalut – bodo pomagale olajšati težavo, saj bo povpraševanje rudarjev po svojih običajnih grafičnih procesorjih upadalo. Rekel je:

“CMP prinaša boljše rezultate, proizvodnja teh pa ne odvzame ponudbe GeForce. Tako ščiti ponudbo igralcev. «

Prejšnja prizadevanja za zagon specializirane rudarske strojne opreme – zlasti Crypto Enote SKU – so Nvidijo iztovorile v vroči vodi, delničarji pa trdijo, da je podjetje vlagateljem napačno predstavilo, da je bila polovica prodaje GPU-jev opravljena kripto rudarjem v času 2017 in 2018, kar ima za posledico netočne napovedi glede povpraševanje po grafičnih procesorjih pri igralcih med trendom kripto medveda. Nvidia je zadevo dobila marca letos.

Prejšnji članekMilijarder Carl Icahn pravi, da lahko v kripto zniža do 1,5 milijarde dolarjev
Naslednji članekUniswap v3 je videti nastavljen na lestvico dva na Arbitrum in Optimism

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments