18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Nvidia si prizadeva, da bi svoje grafične procesorje vrnila "v roke igralcev"...

Nvidia si prizadeva, da bi svoje grafične procesorje vrnila “v roke igralcev” z zmanjšanjem rudarskih zmogljivosti na 3 grafičnih karticah

Nvidia Aims to Get Its GPUs Back 'Into the Hands of Gamers' by Reducing Mining Capabilities on 3 Graphic Cards

Glavni proizvajalec čipov si še naprej prizadeva za umiritev jeze igralniške skupnosti do rudarjev kriptovalut, ki prevzemajo glavno vlogo pri množičnem nakupu grafičnih kartic in zvišujejo njene cene. Nvidia je napovedala, da bo namerno omejila zmogljivosti nekaterih svojih novih grafičnih kartic, da bo lahko igrala igralce uravnoteženo.

Karte z omejenim hešratom bodo v prodaji od maja

Glede na napoved, ki jo je objavil proizvajalec čipov, bo ukrep zmanjšal ethereum (ETH ) hashrate do Geforce RTX 3080, RTX 3070 in RTX 3060 Ti grafične kartice. Odločitev je sledila podobnemu manevru, ki je bil februarja izveden z vsemi karticami Geforce RTX 3060.

Nvidia je poudarila, da bodo nove grafične kartice dobavljene konec maja, čeprav določen datum v času tiska ni bil naveden.

Vendar je proizvajalec čipov pojasnil, da zmanjšani hashrate velja samo za izdelane kartice z identifikatorjem “LHR” (Lite Hash Rate) in ne za že kupljene grafične kartice.

Na izjavi družba je dejal:

Verjamemo, da bo ta dodatni korak igralcem povsod prinesel več kartic Geforce po ugodnejših cenah.

Rudarji kriptovalut, zlasti tisti ETH, potrebujejo enote za hitro grafično obdelavo (GPU) za reševanje algoritmičnih ugank – nekaj, kar imajo grafične kartice radi Nvidia zagotavlja, da bi lahko nemoteno. Po drugi strani pa rudarji bitcoinov (BTC) potrebujejo tehnologijo, ki jo dobavljajo integrirana vezja (ASIC).

Obravnavanje dragih cen grafičnih kartic

Zaradi tega so grafične kartice, ki jih proizvajajo podjetja, kot je Nvidia, zaznale znatno povpraševanje in postale dražje na trgu. Zdaj se kartica RTX 3080 prodaja po ceni vstopnice 3 USD 600 – presenetljiva številka v primerjavi z redno ceno $ 880, ko rudarjenje navideznih valut ni bilo v trendu.

Drugo Proizvajalci, povezani z GPU, so morali sprejeti ukrepe, da bi se spopadli z visokimi cenami grafičnih kartic in igralcem ponudili dostopne cene. Marca je AMD želel predstaviti GPU za rudarstvo ETH.

AMD Navi 12, GPU, ki je bil prvič predstavljen izključno za naprave Apple Macbook Pro, bi lahko bil prvi procesor, povezan s kripto rudarjenjem, ki ga je podjetje začelo.

Kaj menite o napovedi Nvidije? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Chinese Internet Cafe Owners Deal With the Pandemic Crisis by Using Their Facilities to Mine Cryptocurrencies

Crypto Miners Using Household Electricity Face Fines as Consumption Spikes in Iran

Oznake v tej zgodbi

Bitcoin mining, Ethereum mining, GPU, grafična kartica, grafične procesne enote (GPU), grafična procesna enota, Hash, Hashpower , Hashrate, Nvidia Corporation, igralne konzole

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo v informativne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments