16.3 C
Ljubljana
Tuesday, May 24, 2022

NYDFS poziva kripto korporacije, da izčrpajo analitiko blockchain

- Advertisement -

Regulatorna agencija je kriptovalute pozvala, naj zagotovijo boljšo oceno nevarnosti za potencialno problematične transakcije.

314 Celotni pogledi

6 Popolne delnice

V pismu, objavljenem v četrtek, je Oddelek za denarne produkte in podjetja Recent York Bid (NYDFS) navedel, da vsaka oseba v korporacijah za digitalno valuto, ki delujejo v skladu z zakonodajo o bančništvu v New Yorku, izvaja analitiko blockchain za namigovanje na transakcije. V podporo resoluciji je regulativna agencija zapisala:

“Naslovi denarnice so pogosto psevdonimni, brez ničesar na obrazu stikalo, ki veže olajšavo na začetnika, upravičenca ali osnovne funkcionalne lastnike hiše.” Pripisati temu Resnica, kot je povedal NYDFS, je ključnega pomena, da tak razred korporacij izčrpava analitiko veriženja blokov v skupne nezakonite transakcije, kot je pranje denarja ali financiranje terorizma. Agencija je tudi orisala tri analitične postopke, ki bi lahko dobro pomagali v boju proti takšnim ukrepom. Ti vključujejo razširitev povezanih kontrol Know Your Buyer ali KYC, spremljanje transakcij v verigi in izvajanje pregledovanja sankcij za izvajanje v verigi.

Posamezno, identični Na dan je Coinbase predstavil nadomestek za kriptovalute, da je začel uvajati novega ponudnika poznaj svoje transakcije ali KYT, imenovanega “Coinbase Intelligence”, da bi korporacijam za kriptovalute pomagal pri oblikovanju elementov skladnosti. Kot je povedal Coinbase, gre za ponudnika obrazcev API, ki ga lahko korporacije in institucije izčrpajo za ublažitev regulativnih tveganj na svojih zasebnih platformah. Vidiki zajemajo:

Avtomatizirano spremljanje transakcij v točnem času za več sto tisoč transakcij z izdelavo razvrstitev groženj za naslove. Prejemanje opozorila, ki omogočajo proaktivno upravljanje groženj, če obstajajo prilagoditve profilov groženj.Brez nevarnosti konfiguriranja mehanizmov pravil in nenavadnih vpogledov v grožnje v obstoječe instrumente upravljanja primerov tretjega praznovanja.Pregled transakcij za financiranje boja proti terorizmu in različne zastave, povezane z AML, v velikem obsegu. Medtem je bila Coinbase Analytics preimenovana v Coinbase Tracer, da bi vizualizirala pretok sredstev, izčrpavanje informacij o javnem pripisovanju za zmanjšanje goljufij, demistificiranje grožnje nasprotni stranki in označevanje tveganj proti pranju denarja z razvrstitvami groženj in opozorili. .

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -