6.2 C
Ljubljana
Saturday, January 22, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice O dediščini in NFT: Zdaj ni enostavno, katera metodologija zapuščine sama

O dediščini in NFT: Zdaj ni enostavno, katera metodologija zapuščine sama

Izraelski serijski podjetnik Ariel Shapira v svoji mesečni kolumni o kriptotehnologiji pokriva naraščajoče uporabne znanosti v notranjosti kripto, decentraliziranih financ (DeFi) in blockchain, poleg njihove vloge pri oblikovanju gospodarskega sistema 16 stoletja .

Pri poskusu zaslišanja gospodarskega sistema nezamenljivih žetonov (NFT), ker se je oblikoval v sodobnih mesecih, bi verjetno opazili dve prevladujoči težnji, poleg tega pošteno. . Po eni strani popolnoma nov trg, ki dovoljuje le nekaj umetnikom, da se povežejo z novim ekonomskim sistemom ustvarjalcev – ustvarjalci članstva Bored Ape Yacht, precej le nekaj oblik ustvarjalcev slikovne pikslov in genialnih utripov, kot so zato, ker ustvarjalec dolgotrajnih -ovratna ženska umetnina, katere prodaja je prinesla umetnico, najenostavnejša 16 leta nežno, konča se na 1,93 Eter (ETH), enak v času pisanja 6 milijonov dolarjev.

Vendar je dejansko dejstvo, da je NFT veliko več kot to. Clutch, kot primer, ena v vsaki izmed najpomembnejših prodaj NFT, ko je Jack Dorsey ponudil najpomembnejši tvit, ki je bil pogledan na Twitterju, v zameno za znesek, ki je takrat postal približno 2,9 milijona dolarjev. Ta NFT je pridobil vrednost, vendar je dejansko že sama njegova asimilacija kot NFT ohranila dodatno ali manj dediščine.

Dan, ko Twitter odide v reševanje, ali staro avtorizirano besedilno razkritje platforma izgine, spoštujte številne spletne strani, ki so bile segment reševalnih analov in so zgolj izginile, najbolj elementarna vprašanja bodo tista, za katera je nekdo ustvaril ekonomsko vrednost, pred simbolno vrednostjo. Posebna vrednota, ki stoji sama po sebi in zaradi katere je ohranjanje tradicije in dediščine trajnostno delovanje.

Garry Kasparov izvaja NFT

Garry Kasparov, nekdanji svetovni prvak v šahu, človek, ki je imel ta naslov več let kot kdorkoli drug, se je odločil, da svojo zapuščino obrnemo na digitalno in jo obrnemo globinska poglavja njegovega prejšnjega v NFT.

»Moja misija NFT z 1Kind odraža mojo vseživljenjsko željo po novih izzivih in delu z vznemirljivimi novimi uporabnimi znanostmi,« pravi Kasparov. “Od sintetične inteligence do kriptovalut in verige blokov sem ves čas verjel, da so inovacije najbolj elementarna metodologija za naprej. Zdaj smo skrbno sodelovali od začetka, tako da ne izumljamo več dejanskih novih pripomočkov, ampak popolnoma novo metodologijo o uporabi NFT za svetovanje zgodbi, ki ima zaupljivo zgodovino, ki jo spodbuja. “

Nedvomno je eno najbolj pozornosti pri Kasparovu njegova zabava v človeku in stroju vmesniki. Kasparov je morda najslavnejši šahovski udeleženec vseh časov, najmlajši, ki je osvojil prvenstvo v areni poleg najdaljšega svetovnega šahovskega prvaka vseh časov.

Toda v resnici so mu tekme proti superračunalnikom ponudile svetovno slavo. Kasparov je redno pridobival razglasitev računalniških programov za umetniški šah, vendar je njegova izguba leta 1997, do IBM-ovega računalnika Deep Blue je zaznamoval prelomnico in simboliziral dokazano dejstvo, da se sintetični inteligenci uspe uskladiti in celo izumiti človeško inteligenco. Na simbolni ravni je prav ta izguba povezala Kasparovo usodo z začaranostjo digitalne dobe.

Povezan: Brez kvantne varnosti , naša prihodnost veriženja blokov je negotova

Zdaj, s podvigom NFT, ki ga Kasparov lansira s platformo 1Kind takoj dodatno pretrese tradicionalne ideje – dediščine, zapuščine in zgodovine. Kasparov skuša izumiti digitalno prisotnost za le nekaj poglavij v svojem prejšnjem delu in tako ustvariti zapuščino, ki se ne zanaša več na predstave, skrite omare ali zgodovinske knjige. Predmete, fotografije in umetniška dela, ki prikazujejo njegove prejšnje, se spusti skozi NFT, ne zato, da bi pretresel ekonomski sistem ustvarjalcev, ampak da bi cenil, ki ga je Dorsey tvitnil, da bi ohranil zapuščino, preden ta izgine, in da bi prinesel dodatne ljudi, ki so vžgani z ohranjanjem te dediščine. . Kot pojasnjuje Kasparov:

“Tukaj je najpomembnejši čas, ko bo čas obstoja, je bil v NFT – moj obstoj. Jaz sem dragocen da ne delim več najpreprostejših mojih šahovskih videoiger in uspehov, ampak vse, kar je oblikovalo mene in mojo zapuščino na šahovnici in zunaj nje.”

Novo poglavje vztrajnosti dediščine

Za dokumentiranje dediščine si še danes želimo nove knjige, muzeje ali oglede. Toda vse to zahteva obsežno, dolgotrajno držanje – končno, muzej se ne more uživati ​​sam v sebi in hoče dobiti davkoplačevalski denar ali nova sredstva. Toda ko Kasparov javno objavi svojo zapuščino v NFT, decentralizira ohranjanje dediščine. Poziva zbiratelje, naj prinesejo segment, ki ni več najpreprostejši v svoji zapuščini, ampak predvsem v njegovi ohranitvi. Na najbolj elementarni ravni – če Kasparov sam izgine iz človeške zavesti, bodo tudi ti predmeti dediščine izgubili svojo vrednost. Tako, da se zabava posameznika, ki se ukvarja s prodajo, spremeni v identično zabavi Kasparova. Zaustavite dediščino in jo predstavite čim več posameznikom, kolikor je mogoče.

“Globoko osebna narava tega podviga je očitna v vsakem NFT. Moja družina in otroštvo, moj vzpon kot šahovski prvak in osvojitev naslova arene in moje raziskovanje politike, treninga, pisanja in govora. Dokumenti in artefakti, ki jih javnost še nikoli ni videla, sestavljajo moji osebni zvezki in družinske fotografije. Trdno vključuje trenerje, ki so oblikovali moj šah, moj roman inavguracijo z novim poklicem in družino po šahu in skozi vse to mojo najboljšo šampionko od samega začetka, mojo mamo.”

“Garry, kako bi se moral spomniti na tebe?” Priznam, da verjamem, da sem taka vprašanja hkrati kot mlad svetovni prvak, vendar spodbujam, da sem takrat najpreprosteje štel za svojo dediščino na šahovnici. Mnogo let pozneje je moj odgovor ta tretji padec NFT. https://t.co/dpqqNvnVJD pic.twitter.com/OGtaKMkOex

— Garry Kasparov (@Kasparov85) december 12, 2021

V pripravi je ganljiv eksperiment. Ta prodaja ne vključuje več najpreprostejše digitalne umetnosti ali prikazov prejšnjih trenutkov, kot so Trenutki lige NBA, temveč digitalne predstavitve zaupnih predmetov, enakovrednih zvezkom, karticam, fizičnim fotografijam iz prejšnjega Kasparova in drugim. To pomeni, da lahko kupec uživa v digitalnem lastništvu predmetov, za katere bi verjetno nekdo drug verjetno tudi pošteno užival v fizičnem lastništvu.

Povezan: Gen Z in NFT: Ponovno definiranje lastništva za digitalne domorodce

V resnici pa si je mogoče predstavljati, da v areni, v katero se odpravljamo, ni odločeno, kdo lahko uživa v ekstra enakovrednem lastništvo — tisti, ki ima v veljavni papirnato reprodukcijo igralne karte, ali tisti, ki ima digitalno predstavo, ki je poleg tega lahko pošteno razstavljena v areni, ne da bi se bati, da bi bila poškodovana ali že dolgo izginila. Kasparov tudi sam priznava, da to zdaj ni noben omejen red, ampak morda je to spet njegova metodologija razbijanja ovir in idej pri prehodu na generacijo Net 3.0.

“Priznam do mikroskopske bojazni, spoštovanja, ko sem sedel na svoji prvi tekmi svetovnega prvenstva, sodeloval pri superračunalniku ali potem, ko sem odšel na spodbudo poznanega sveta šaha, da se borim za demokracijo v Rusiji in nekdanjih. Ampak kaj smo brez nove izzive? Brez nevarnosti? Ugled quo zame nikoli ni postal dovolj velik in v tem duhu sem vesel, da delim to ambiciozno in neprekosljivo serijo. Upam, da jo bodo ljudje vozili in komaj čakam, da pokukam, kaj sledi «, pravi Kasparov.

Ta članek ne zajema več nasvetov ali idej glede financiranja. Vsako financiranje in nakupno-prodajno drevo vključuje možnost in bralci se morajo naučiti, ko se odločite.

Mnenja, ideje in mnenja, ki so izražena tukaj, so avtorjeva sama in ne predstavljajo več nujno podvajanja ali simboliziranja stališč in mnenj Cointelegrapha.

Ariel Shapira

je oče, podjetnik, govornik, lastnik koles ter je ustanovitelj in izvršni direktor družbe Social-Knowledge, svetovalnega podjetja, ki sodeluje z izraelskimi startupi in jim pomaga vzpostaviti povezave z globalnimi trgi.

73236

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments