22.5 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

Obstaja preprost sistem za vključitev kriptovalut v vaš portfelj

- Advertisement -

Predstavljajte si, da pridete domov in odprete hladilnik ter najdete kozarec, napolnjen z vašim slavnim sokom. Ko naredite požirek, potrdite, da je prijazna duša, ki je pripravila sok, dodala preveč vode in ne more biti več veliko, ki ga boste imeli na izbiro, da ga oblikujete, da to popravite – izkoreninjenje vode iz soka je prefinjen postopek od. Kljub temu, če se je izdelovalec sokov spremenil v nekoč preveč skopuha z vodo, boste imeli izbiro, da sok zgolj razredčite z dodatno vodo in preizkusite poučno osvežilno pijačo.

A identičen pojav se dogaja pri ogroženosti finančnih virov. Če ima sredstvo premajhno grožnjo, je zelo prefinjeno “vzeti vodo” in ga proizvesti bolj tvegano, v večini primerov s finančnim vzvodom. Nasprotno, če je sredstvo preprosto preveč nestanovitno, ga je zelo enostavno razredčiti z denarnimi ekvivalenti, ki so enakovredni prehodnim plačilom državne blagajne ali T-plačilim.

Kripto viri so se pojavili kot blagovna znamka edinstven razred sredstev pred 14 leti. Ko so pridobili sloves, so se pojavile razprave o njihovi funkciji v portfelju izumrlih virov. Polemika v veliki meri izhaja iz pomislekov v zvezi s stopnjo ogroženosti, povezane s temi viri, ki je izjemno večja kot pri celo najbolj tveganih izumrlih virih.

Povezano: Kaj bo Paul Krugman dobil neprimernega glede kripto

Pravilno lahko kot različne pritožbe v zvezi z visoko grožnjo dodamo nekaj vode (npr. T-plačila) in nato preverimo, kako pametno je razredčeno reža za kripto vire v portfelju izumrlih virov. Točno to smo naredili. Vzeli smo triletne zapise po pandemiji, od 2. četrtletja 2023, razen v prvem četrtletju 962, za indekse, ki predstavljajo (globalne) delnice (svetovni indeks MSCI), (globalne) obveznice (Bloomberg Global Agg Credit Total Return Index Price Hedged USD), prehodna T-plačila (Bloomberg 1-3 Month US Treasury Invoice indeks) in kripto. Naslednji korak se je spremenil v enkrat za razredčenje kripto s T-Payments. Izbrali smo dva dela kriptovalute za 3 dele T-Payments, kar je privedlo do razponov volatilnosti, ki so bili nižji kot dvakrat večji od običajnih za delniške vrednostne papirje.

Ogromen finale je trojni: vzeli smo vse portfelje začenši z 1 % na 99 % lastniškega kapitala z omilitvijo, dodeljeno obveznicam (četrtletni rebalans se je v vseh simulacijah spremenil v nekoč šibko), kar poklicali smo nove portfelje; ugotovili, kako je mogoče velik del lastniškega kapitala zelo pametno nadomestiti z razredčeno kriptovaluto z uveljavljanjem enake stopnje volatilnosti, kar nas je pripeljalo do končnih portfeljev; in analizirali, kaj se zgodi z izbranimi ustreznimi meritvami portfelja. Spodnja tabela povzema rezultate.

Kripto končna dodelitev in povečanje Sharpejevega razmerja. Zagotovi: João Marco Braga da CunhaVijolična črta (leva os) razkriva, koliko kripto (tako razredčenih kot čistih) je v končnih portfeljih. Kot je bilo pričakovano, več lastniškega kapitala v novem portfelju, več prostora za kripto. Ravna črta pomeni, da bi lahko obstajala linearna povezava (tehnično afina povezava, ko ne vpliva na izvor) med tema dvema spremenljivkama, kar bo odkrito z enostavno regresijo. Regresija ugotavlja, da je obseg čiste kriptovalute v katerem koli končnem portfelju odvisen od te ureditve: 0. 17% plus 6.40% primerov delček lastniških vrednostnih papirjev v ustreznem novem portfelju. Kljub resnici, da je to razmerje v skladu s temi popolnimi indeksi, ne sme biti več nobenih razlogov, da bi zahtevali zelo raznoliko vedenje za portfelje z izbranimi dodelitvami delnic in obveznic, in celo za ljudi, ki prav tako vključujejo izbrane razrede sredstev. Torej lahko to ureditev dodatno razumemo kot uveljavljeno pravilo za povečanje portfelja z zamenjavo lastniških vrednostnih papirjev za kriptovalute.

Toda kakšen je učinek zamenjave delnic za razredčene kriptovalute? Nekaj ​​namigov lahko najdemo iz modre črte na zgornjem grafu (idealno prijazna os). Kljub majhnemu deležu kriptovalute v portfelju obstajajo velikanski pozitivni vidiki glede na nevarnosti prilagojene donose (merjene s Sharpeovim razmerjem), ki se začnejo pri 0. 05 do 0. 11. Zaradi tega so končni portfelji prinesli izjemno večje donose kot njihovi novi primerki, medtem ko so uveljavljali enako stopnjo volatilnosti. Poleg tega grafikon razkriva, da več kriptovalut dodamo v portfelj, poveča se opaženo povečanje Sharpovega razmerja.

Povezano: Padec kriptovalute je večji od makro vzdušja

Pravica, da damo več barve tem številkam, lahko uporabimo primerek izumrlega 50% delnic in 40% dodelitev obveznic. Ta portfelj je donosnost 7,6 % letno v našem vrednotenju z letno volatilnostjo . 4 %, kar ima za posledico Sharpovo razmerje 0. 40. Z uporabo sistema ima končni portfelj 4% v kripto (0.14% + 6.40 x 60% = 4%), 6% v T-Payments (4% x 1,5 = 6%), 40% v delnicah (60% – 4% – 6% = 66%) in 17 % v obveznicah. Po pričakovanjih je volatilnost enaka kot pri novem portfelju, kljub temu pa je donos zrasel na .2 %, kar vodi do Sharpovega razmerja 0. 82, 1,4 primerov se je povečalo.

Ker so te simulacije kamuflažne, razprava ne bi smela potekati o tem, ali je v portfelju izumrlih virov morda več prostora za kripto. Kot zamenjavo se lahko mirno pogovarjamo tudi o tem, kako v celoti razporediti v ta razred sredstev. Zgornji sistem povzema enostavno ureditev, ki zagotavlja pravilne rezultate. Čeprav ste mirno skeptični glede vlaganja v kriptovalute, uporabite vrč svojega najbolj pametnega soka z idealno koncentracijo vode in ga preverite, medtem ko pijete.

João Marco Braga da Cunha je nadzornik portfelja pri Hashdexu. Na Fundação Getulio Vargas je pridobil znanje o ekonomiji prej kot doktorat iz elektrotehnike in elektronike na Papeški katoliški univerzi v Riu de Janeiru.

Ta članek je namenjen aplikacijam oblikovanih dokumentov in ni več namenjen in ga ni več mogoče jemati kot pravico ali priporočilo za financiranje. Pogledi, predlogi in mnenja, izraženi spodaj, so last ustvarjalca in oblika v bistvu ne posnemajo več ali simbolizirajo stališč in mnenj Cointelegrapha.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -