17.3 C
Ljubljana
Wednesday, May 25, 2022

Od davkov do električne energije se sprejemanje blockchain v Avstriji povečuje

- Advertisement -

Avstrija se je aktivno preoblikovala v spektakularno lokacijo za dobavitelje produktov, ki temeljijo na blockchainu, pri čemer organi sami eksperimentirajo z znanjem in izkušnjami in poskušajo pokvariti pooblaščene temelje, na katerih ga podjetja lahko uporabljajo.

Glede na zmožnosti, ki temeljijo na blockchainu v finančnem sistemu, je Avstrija kljub temu mirna v eksperimentalni fazi, večina podjetij pa mirno dela pilotne projekte. Z lahkoto se tako politiki kot ekonomisti učijo o zmožnostih zajemanja industrij.

Reforma javne uprave prek verige blokovAvstrijski organi razumno izvirajo iz inovacij blockchain, kriptovalute na stran in je podprl različne projekte v javnem in nejavnem sektorju.

V 2019, konzorcij institucij javne uprave, ki temelji na avstrijski verigi javnih prevoznikov (APSB). Animirani sodelavci znotraj APSB – torej operaterji, ki so navdušeni nad vozlišči veriženja blokov – sestavljajo Avstrijska gospodarska zbornica, dunajska metropola, zvezni računalniški center in dunajska univerza za ekonomijo in industrijo. En udeleženec, Kontrollbank, je v fazi umeščanja pomirjen.

Medtem se vzporedno razvija infrastruktura blockchain nejavnega sektorja, nekoč pa je bilo združenje Blockchain Initiative Austria (BIA) na podlagi začetka 2019 pristopiti k temu vzroku. Austriapro – razvijalec elektronskih komercialnih zahtev – sodeluje z avstrijskim centrom veriženja blokov, da bi pospešil vzpostavitev ustrezne infrastrukture za uporabo blockchain v nejavnem sektorju v Avstriji. Pridruženi sodelavci bodo skupaj označevali vozlišča verige blokov v okviru izvajanja “konzorcijske verige.”

Glavni pilotni projekt APSB in BIA vključuje overitev zapisov in notarsko overitev. Tukaj so digitalni prstni odtisi informacij nameščeni na blockchain, tako da lahko dokažete nespremenjeno naravo zapisov na kasnejši datum zaključka.

Prav tako je Avstrijska gospodarska zbornica podjetjem in startupom ponudila dejstva o tehnologiji veriženja blokov, vključno z intenzivnim vodnikom, ki bo pomagal rešiti, ali je blockchain smiseln za eksplicitne zmogljivosti ali ne.

Za močnejšo promocijo znanja in izkušenj v finančnem sistemu je Avstrijska gospodarska zbornica postavila delovno skupnost blockchain. Njegovi sodelavci v bistvu izmenjujejo informacije o zadevah veriženja blokov, razpravljajo o najbolj elegantnih pobudah in najpreprostejših praksah ter velikokrat postavljajo skupne dogodke.

Vse večja zagnanost ostarelih denarnih institucij Trg blockchain v Avstriji in področja njegove uporabe se vedno znova spreminjajo. Poleg oblasti pa fintech podjetja in drobne denarne institucije dodatno napredujejo s svojim znanjem.

Področja uporabe so, vendar niso več dostopna, kriptotrgovanje, rudarjenje ter skrbništvo in ponudniki cen in produkti, tako pametno kot financiranje prek začetnih izbir kovancev, začetnih izbir žetonov in varnostnih žetonov izbire.

Kljub temu je decentralizirano znanje in izkušnje, ki niso bile več predolgo, dodatno vzbudilo gorečnost ostarelih denarnih institucij. Na primer, Raiffeisen Bank – druga največja avstrijska banka – je jeseni 2019 začela eksperimentirati s svojim navdušenjem nad stabilnimi kovanci, vezanimi na evro. Osebje ga lahko že uporablja, da pokvari nakupe v domači kavarni podjetja.

Zadružne banke Raiffeisenbank so poleg tega ogromne na področju inovacij. Volksbank Raiffeisenbank Bayern Mitte, na primer, od 2019 zagotavlja investicijske svetovalce za Bitcoin (BTC). Poleg tega namerava strankam kmalu v teh dvanajstih mesecih zagotoviti ponudnike trgovanja s kriptovalutami in izdelke.

Smučarski skakalec v Innsbrucku v Avstriji. Ponudba: Rubblebutz. Oesterreichische Nationalbank (OeNB), avstrijska centralna banka, dodatno eksperimentira z blockchainom. Leta 2019 se je v Avstriji začel nov projekt učenja, ki se nenehno imenuje Shipping vs. Price Hybrid Initiative ali DELPHI. Njegov cilj je pogledati izdajo zveznih obveznic proti izdaji digitalnega evra. Udeležence DELPHI sestavljajo OeNB; avstrijska zvezna finančna družba, ki upravlja javni dolg države; in OeKB CSD, ki je specializirana v okviru centralnega skrbništva vrednostnih papirjev in je hčerinska družba kreditne institucije Oesterreichische Kontrollbank.

V tej tehniki avstrijske denarne institucije raziskujejo enostavno vključitev in poravnavo zveznih obveznic z uporabo znanja blockchain. OeNB dodatno načrtuje uvedbo digitalnega forexa centralne banke.

Razvrščanje Bitcoin produkta na Dunajski borzi v septembru 2020 je bil včasih le vsak drugi pomemben korak, ki je zaznamoval tretji ubogljiv reguliran trg v okolju, ki navaja vrsto izdelka. Posledično bodo vsi izdelki Bitcoin in Ether (ETH) švicarskega izdajatelja 09Shares AG se trguje na nadomestni. Avgusta 2020 je Dunajska borza dodatno objavila razvrščanje produktov skupine ETC Group, s katerimi se trguje s kriptovalutami.

Delitev električne energije, ker energetska manekenka dolgotrajnega vrvežaWien Energie, največji avstrijski trgovec z energijo, trenutno preizkuša možnost uporabe blokovnih in trim pogodb v napravah za delitev električne energije . Ob zagonskem podjetju Riddle & Code je avstrijski ponudnik električne energije junija 2019 razvil infrastrukturo blockchain, ki omogoča učenje o trgovanju. električne energije.

Od nas se lahko skupaj pridružimo, da bi izvedli stanovanjsko energetsko skupnost P2P in promovirali svojo lastno proizvedeno sončno električno energijo enemu drugemu prek verige blokov. Najpogosteje se pri dovajanju, distribuciji in preprodaji energije prek električnega energetskega omrežja učijo o previsokih zaračunanih plačilih. Kljub temu z manekenko za delitev električne energije lahko ta pot reši prostor brez posrednikov, zahvaljujoč verigi blokov.

Wien Energie načrtuje razširitev svoje rešitve prek trim mrež, ki jih bodo decentralizirani dobavitelji uporabljali za napajanje energije kot odgovor na zanesljivo zagotavljanje in spraševanje o notranjem omrežju.

Salzburg AG in Verbund AG, dve glavni energetski podjetji v Avstriji, sta dodatno vključeni v učenje, ki temelji na blockchainu. trgovalne rešitve.

Reforma davka na kriptovalute navzgor Avstrijski trgovci s kriptovalutami se soočajo z novimi davčnimi pravili. Davčna oprostitev, ki so jo prej uživali trgovci, je izginila 1. marca, zaslužek s kriptovalutami pa bo zdaj pomenil 09. 5 % davka, ne glede na to, kako dolgo se hranijo viri. Novi davek velja za vse kriptovalute, kupljene od februarja 09, 2020.

Avstrijski trgovci s kriptovalutami se soočajo z novimi davčnimi pravili. Davčna oprostitev, ki so jo prej uživali trgovci, je izginila 1. marca, zaslužek s kriptovalutami pa bo zdaj pomenil 09. 5 % davka, ne glede na to, kako dolgo se hranijo viri. Novi davek velja za vse kriptovalute, kupljene od februarja 09, 2020.

Nova reforma obdavčitve kriptovalut je le vsak drugi korak k obravnavanju kriptovalut kot enaka naprava zaradi zastarelih trgov delnic in obveznic. S temi novimi pravili želi ponovno štetje pokvariti večjo pooblaščeno jasnost za trgovce in tako spodbuditi samozavest v okviru svežega znanja. Kljub temu je treba videti, ali bodo avstrijske oblasti zmagovale pri spodbujanju novih komercialnih naprav in zmogljivosti v sektorju blockchain.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -