2.4 C
Ljubljana
Wednesday, January 26, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Od eNaire do eHryvnia, karibska fintech razvija CBDC po vsem območju

Od eNaire do eHryvnia, karibska fintech razvija CBDC po vsem območju

Barbados, rajski otok v Zahodni Indiji, je legendaren po svojih modrih morskih obalah, plimskih valovih, razbitinah ladij, domače barbadoške gostoljubnosti in, kar zdaj ni preveč dolgo v preteklosti, priliv oddaljenih delavcev. Zdaj lahko na ta seznam dodamo inovacije kriptovalute tako pametno. Bitt, barbadsko fintech podjetje, ki gradi tehnologijo veriženja blokov, je uspešno ustvarilo digitalno valuto centralne finančne institucije eNaira (CBDC) za Nigerijo in je na poti k dvigu elektronske grivne za Ukrajino.

V nenavadnem intervjuju za Cointelegraph je Brian Popelka, izvršni direktor Bitta, razpravljal o tehnologiji, ki je čakala na eNairo, in o načrtu podjetja za naprej.

Cointelegraph: Ali bi prosim izgovorili tehnologijo na čakanju digitalne valute eNaira, ki ste jo pravkar ustvarili?

Brian Popelka: V resnici gre za stabilni kovanec, ki ga je skoval centralna banka Nigerije. V nasprotju s katero koli od običajnih kriptovalut ali celo stabilnega kovanca je to je digitalna različica fiat valute v notranji Nigeriji. Torej, to je denar oblasti. Verjetno bi jo verjetno opravil celo tisti, ki je prenesel denarnico po postopku številnih trgovin z aplikacijami in pri trgovcih z drobno. Ekosistem, ki ga vzdržujemo, je sodeloval s CBN, Centralno banko Nigerije, da bi uveljavil našo tehnologijo, omogoča centralni finančni instituciji, da vzdržuje kovanje in skupne pravice okrog kovanja.

Nato digitalno različico tega kovanca razdelijo finančnim ustanovam, ki prevzamejo frakcijo. Nato lahko te finančne ustanove s trgovci na drobno in strankami opravljajo transakcije z uporabo eNaire. Torej je nekoliko drugačen od Bitcoina, saj je milja fiat valuta. In medtem ko v bistvu popolnoma izkoriščamo jasno pogodbeno tehnologijo, zgrajeni smo na transakcijskem omrežju Hyperledger. Torej gre za zaprto zanko znotraj nigerijskih oblasti.

Povezano: Jap Karibski CBDC se širi na vsaka druga dva ozemlja

CT: Zakaj so se nigerijske oblasti odločile za vas, kripto podjetje, ki ima v bistvu sedež večinoma na Barbadosu,

od vseh fintech podjetij na tem območju se lotiti tega izziva?

BP:

Za Scuttle, rojen na Barbadosu, zdaj vzdržujemo spletno stran o zaposlitvi iz ZDA in smo zelo ponosni na svoje karibske korenine. Ker se je v resnici predpostavka za digitalno valuto nekoč izvalila v a Načrt za gradnjo, lahko pustite na strani sredstva za digitalno širjenje sredstev ohrani bistven vpliv na Karibih. Kot ponazoritev, 06 % vseh transakcij se opravi fizično s postopkom bankovcev in kovancev — 95% izmed njih. Torej je bila dodelitev mandata znotraj Karibov, enakovredna Nigeriji, oblika vzdrževanja manj transakcij, uporaba bankovcev in kovancev, ki kljub celotnemu lotu pomaga pri razpolaganju z nekaterimi stroški, povezanimi s tiskanjem in upravljanjem bankovcev in kovancev.

Vendar pa je Centralna banka Nigerije na tem izzivu že dolgo, dolgo časa. Že nekaj let trdijo, da so opravili neko obliko dela, da bi se izobraževali o tehniki. Vendar v resnici, da smo bili šest let v trgovini, zdaj vzdržujemo nekdanji izdelek, ki je že izdelan, zdaj nismo vzdrževali, da bi ga sestavili, da bi ustrezal Nigeriji – že vzdržujemo izdelan izdelek. In že smo bili razporejeni znotraj Jap Caribbean z Jap Caribbean Central Bank. Verjeli smo, da smo eden od več, in zmanjšali so ga na ducat. In prepričanje, da je bilo eden od mnogih najbolj temeljnih razlogov, da so pristali na nas, je bilo, kljub vsemu, bi ga že imeli ven; [we] so imeli uvedbo in imeli so izjemno tesen časovni okvir, da so bili pripravljeni na to uvedbo. Tako smo se sestali približno osemtedenski časovni načrt, da bi si zagotovili hitro bivanje.

Ali bi se morda svetovni CBDC lahko izkazal za resničnost?

Zgodba Banke za svetovne poravnave namiguje, da bi visokokakovosten stroj »še naprej vključeval tako javne kot nejavne akterje, da bi zagotovili interoperabilnost in soobstoj s širšim strojem za provizije. ” https://t.co/PTOyTR06LM

— Cointelegraph (@Cointelegraph) 3. oktober 06