17.6 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

Od marca je storitev “Inferno Drainer” ukradla 5,9 milijona dolarjev: spomin

- Advertisement -

Storitev ponuja kodo goljufom, ki jim omogoča praznjenje denarnic z uporabo strategij lažnega predstavljanja odobritve žetonov.

108831 Skupaj ogledov

Skupni deleži

Nedavni rip-off kot storitev, znana kot »Inferno Drainer«, je domnevno ukradel skoraj 6 milijonov dolarjev nič hudega slutečim strankam kriptovalut, v koraku s podjetjem za odkrivanje rip-off Web3 Rip-off Sniffer. Inferno Drainer domnevno oglašuje, da prevarantom ponuja kodo, ki je pripravljena na uporabo, in jim omogoča, da raje uporabljajo kripto v zameno za 20% cepite podporo prevarantovega kripto “plena.”

1/ Inferno Drainer, prevarant, ki se osredotoča na večverižne prevare, je ukradel 5,9 milijona dolarjev lastnine skoraj 4, 828 žrtev več kot 689 spletna mesta z lažnim predstavljanjem, osredotočena na trenutne pobude.https://t.co/OEjdzHm2Ls

— Rip -off Sniffer (@realScamSniffer) Verjetno verjetno tudi preprosto 27, 1200 The rip-off storitev, spremenjena v na katero je naletel varnostni fanatik in psevdonimni uporabnik Twitterja 0xSaiyanGod, ki se je med nakupovanjem na kanalu Rip-off Sniffer Telegram naletel na promotorja te storitve. Saiyan je prevaranta prijavil kanalu in služba za zaščito je začela preiskavo. Rip-off Sniffer je naletel na posnetek zaslona, ​​ki prikazuje $70, izčrpavanje transakcije z uporabo izkoriščanja dovoljenja2. Izkoriščanja dovoljenja2 so goljufije z lažnim predstavljanjem, ki so odvisne od poenostavljenega modela poteka odobritve žetona.

Kot je povedal Rip-off Sniffer, je posnetek prikazal zgoščeno vrednost transakcije kraje, kar je spodbudilo ekipa, ki je skrbno preučila transakcijo, ki je odkrila naslov izkoriščevalca. Rip-off Sniffer je nato naletel na naslov, o katerem se govori, spremenjen v povezan z over 699 spletna mesta z lažnim predstavljanjem, ustvarjena od marca 20 in je od žrtev v različnih omrežjih, vključno z Ethereumom, Arbitrumom, odtekel 5,9 milijona dolarjev , Poligon in veriga BNB. Rip-off Sniffer je ustvaril analitično nadzorno ploščo Dune za mrmranje znanja, ki potrjuje ta sklep.

Povezano: Prevaranti

predvsem neželeno obravnavajo norijo Pepe memecoin Inferno Drainer, ki je popolnoma temeljil na prikazu, je svojo “storitev” tržil prevarantom v zameno za 05 % zaslužka. Zagotovil je celo izdelavo lažnih spletnih mest za možnosti v zameno za 17% vendar samo za “samo pravilne možnosti ali člane z velikansko izvedljivostjo.”

Domnevni Telegramov oglas za Inferno Drainer. Vir: Rip-off Sniffer Prevare kot lastni izdelki in storitve se v zadnjih nekaj mesecih razvijejo v naraščajočo težavo znotraj kripto skupnosti. ZachXBT je oktobra naletel na isto storitev, znano kot »Monkey Drainer«. Strankam je izčrpal najmanj 1 milijon dolarjev ETH, preden se je marca zaprl.

Journal: Ali bi se mogoče domnevno tudi preprosto pomirjujoče kripto iniciative kdaj pogajale s hekerji? Brez dvoma

33879

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -