19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Odbijanje cene Ethereuma na 2,6 tisoč dolarjev ne vznemirja nevtralnih do medvedjih...

Odbijanje cene Ethereuma na 2,6 tisoč dolarjev ne vznemirja nevtralnih do medvedjih profesionalnih trgovcev

Medtem ko je maja nastopil na virtualnem forumu Fintech v Hongkongu 27, Soustanovitelj Ethereuma Vitalik Buterin je komentiral ovire, povezane z uvedbo Ethereum 2.0. Buterin je dejal, da je v zadnjih petih letih prišlo do več notranjih konfliktov, zato je potrdil, da je verjetno, da se bo začetek Ethereum 2.0 zgodil pozno 2022.

Maja 22 poročajo Goldman Sachs, analitiki pa pravijo, da ima Ether “velike možnosti, da bo Bitcoin prehitel kot prevladujoče skladišče vrednosti.” Poročilo je poleg tega opozorilo na rast sektorja decentraliziranega financiranja (DeFi) in ekosistemov z nefungibilnimi žetoni (NFT), ki se gradijo na Ethereumu. Po naključju se je že naslednji dan Eterjeva cena spustila na 1 USD 750.

Junija 14 je CoinShares objavil svoje tedensko poročilo o tokovih skladov in Največji odliv so imeli investicijski produkti iz etra, ki so znašali $ 12, 7 milijonov.

Vendar prihajajoči 1,5 milijarde dolarjev opcij poteče junija 25 bi lahko bil preobrat za Eter, meni Cointelegraph. Ta številka je 30% večja od marca 26 iztek, ki se je zgodil, ko je Eterjeva cena padla 17% v petih dneh in dosegla dno blizu 1 USD, 550.

Kljub spogledovanju z 2 $, 600 po 12% rallyju v zadnjem tednu, na vrh Ether trgovci se zdi, da ne morejo spremeniti svojega nevtralnega do medvedjega položaja glede na podatke o izvedenih finančnih instrumentih.

3-mesečna terminska premija je nevtralna do medvedjega

Običajno trimesečne terminske pogodbe za Tte običajno trgujejo s premijo na redne promptne borze. Poleg deviznega likvidnostnega tveganja prodajalec odlaga poravnavo in običajno zaračuna več.

6% do 17)% letna donosnost posojanja stabilkoinov kaže na bikovskost, kadar koli trimesečna premija trguje nad tem obsegom. Po drugi strani pa, ko terminske pogodbe trgujejo pod stabilno obrestno mero za posojila, je to signal kratkoročnega medvedjega razpoloženja.

Huobi ETH september terminske premije v primerjavi s promptnim trgom. Vir: TradingView

Kot je prikazano zgoraj, 8-odstotna premija – 26% letno – izginilo maja 13, kar kaže na izreden optimizem. Od takrat se giblje blizu 2,8%, kar ustreza 10% letno. Tako so najboljši trgovci nevtralni do medvedji glede na ta kazalnik, saj se približuje spodnji ravni pričakovanega razpona.

Nagib možnosti kaže zmerne znake strahu

Delta skew 25% delta skew primerja podoben klic (nakup) in prodajo (prodajo) opcije in bodo pozitivne, ko bo premija zaščitnih prodajnih opcij trgovala višje. Kadar ta metrika preseže 10%, je indikator “strahu”.

Nasprotno velja, če so tržni dejavniki bikovski in to povzroča 25% delta indikator preusmeritve za vstop v negativni obseg

Deribit Ethereum možnosti 25% delta skew. Vir: laevitas.ch

Od maja 20 do 8. junija je kazalnik stal blizu 10%, kar kaže na višjo premijo za zaščitni vložek, ki je običajno indikator “strahu”. Vendar se je v zadnjem tednu nekoliko izboljšal na 7%, znotraj “nevtralnega” obsega, vendar še vedno blizu medvedjega razpoloženja.

Ni dokazov o bikovski rasti zaupanja najboljših trgovcev kot Ether preizkuša odpornost 2 $ 600. Torej, dokler ti kazalci ne postanejo nevtralni in bikovski, bi morali trgovci ravnati zelo previdno, preden ugotovijo, da je bikovski tek vzpostavljen.

Tu izražena stališča in mnenja so izključno stališča avtorja in ne odražajo nujno stališč družbe Cointelegraph. Vsaka investicijska in trgovalna poteza vključuje tveganje. Ko se odločate, morate izvesti lastne raziskave.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments