0.2 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Odbor za digitalno transformacijo priporoča spremenjen ukrajinski zakon o kriptografiji za posvojitev

Odbor za digitalno transformacijo priporoča spremenjen ukrajinski zakon o kriptografiji za posvojitev

Digital Transformation Committee Recommends Amended Ukrainian Crypto Law for Adoption

Zakon o virtualnem premoženju ,” je bil poskus Ukrajine, da uredi svoj rastoči kriptoprostor, ponovno revidiran in priporočen za dokončno sprejetje. Ključni parlamentarni odbor je podprl predlog zakona, na katerega je ta mesec dal veto ukrajinski predsednik.

Ukrajinski poslanci bodo novembra glasovali o posodobljenem zakonu o virtualnih sredstvih

Saga z dolgo pričakovano ukrajinsko zakonodajo, ki ureja kriptovalute in z njimi povezane dejavnosti, se bliža koncu. Odbor za digitalno transformacijo pri Vrhovni radi, ukrajinski parlament, je ta teden razpravljal o spremenjenem osnutku zakona o virtualnih sredstvih in podprl zadnje spremembe.

Zakon je posodobljen potem ko jo je predsednik Volodimir Zelenski v začetku oktobra vrnil v zakonodajni organ. Svojo odločitev je predsednik države motiviral predvsem z argumentom, da bi bila ustanovitev novega regulatornega organa za trg kriptovalut, ki je bila predvidena v predlogu zakona, za državo predraga.

Predsednik Volodimir Zelensky

Zelensky je predlagal Nacionalno komisijo za vrednostne papirje in borzo (NSSMC), da namesto tega zadolžen za nadzor. NSSMC bo urejal tudi virtualna sredstva, ki temeljijo na vrednostnih papirjih, in če so zavarovana s fiat valutami, bo odgovoren organ Nacionalna banka Ukrajine (NBU).

Spremenjeno zakon bo v Radu prišel 2. novembra in ga bodo obravnavali na izredni seji DZ, poroča kriptovaluta Forklog. Če ga bodo poslanci ponovno sprejeli, ga bo predsednik tokrat dolžan podpisati v zakon v roku 10 dni v skladu z ustavo države, je zapisano v spletni publikaciji.

Ukrajinski poslanci so v drugi in zadnji obravnavi v začetku septembra potrdili prvotno različico zakona o virtualnih sredstvih. Takrat je bil osnutek po prvi obravnavi decembra lani že vnesenih kar nekaj sprememb. Ta revizija je bila odgovor na kritike različnih regulatorjev, vključno z NBU in NSSMC.

Zakonodaja priznava kriptovalute kot neopredmeteno blago, razvrščeno v dve glavni kategoriji, zavarovano in nezavarovano. Zavrnjen jim je bil status zakonitega plačilnega sredstva in ne bodo sprejeti kot plačilno sredstvo za drugo blago ali storitve. Vendar bi bilo to mogoče s pretvorbo v nacionalno fiat valuto s strani posrednikov.

Ponudniki kripto storitev, kot so ti, bodo morali spoštovati obstoječa pravila države proti pranju denarja, uvesti postopke identifikacije in preverjanja ter spremljati finančne transakcije. Borznice kriptovalut bodo potrebovale dovoljenje Ministrstva za digitalno transformacijo, da bodo lahko zakonito delovale v Ukrajini, ki je vodilna na področju sprejemanja kriptovalut. Podjetja, ki se ukvarjajo z virtualnimi sredstvi, bodo lahko odpirala bančne račune in iskala sodno varstvo.

Ali pričakujete, da bodo ukrajinski zakonodajalci končno sprejeli zakon o virtualnih sredstvih? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Russia’s Constitutional Court Expects to Face Crypto-Related Cases

Russia’s Constitutional Court Expects to Face Crypto-Related Cases

Russia’s Constitutional Court Expects to Face Crypto-Related Cases

Russia’s Constitutional Court Expects to Face Crypto-Related Cases

Russia’s Constitutional Court Expects to Face Crypto-Related CasesApple Co-Founder Steve Wozniak Warns Governments Will Never Allow Crypto to Be Out of Their Control Russia’s Constitutional Court Expects to Face Crypto-Related Cases Russia’s Constitutional Court Expects to Face Crypto-Related Cases Oznake v tej zgodbi Russia’s Constitutional Court Expects to Face Crypto-Related Cases

sprejetje, predlog zakona, odbor, kripto, kripto borze, kriptovalute, kriptovalute, kriptovalute, poslanci, digitalna preobrazba, osnutek zakona, zakon, zakonodajalci, zakonodaja, parlament, predsednik, priporočilo, uredba, predpisi, ponudniki storitev , Ukrajina, ukrajinski, veto, virtualna sredstva, Volodymyr Zelensky, glas

Russia’s Constitutional Court Expects to Face Crypto-Related Cases

Russia’s Constitutional Court Expects to Face Crypto-Related Cases

Zasluge za slike

: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo v informativne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments