9.5 C
Ljubljana
Tuesday, October 4, 2022

Oddelek OSTP za White Dwelling analizira 18 izbir CBDC za ZDA

- Advertisement -

Tehnična ocena 13 Izbire za ustvarjanje CBDC so bile nekoč narejene v šestih precejšnjih kategorijah – sodelavci, upravljanje, varnost, transakcije, evidence, podatki in prilagoditve.

768 Skupaj ogledov

10 Skupaj delnic

Po navodilih Predsednik ZDA, Joe Biden, predstavnik službe za zaščito znanosti in sposobnosti (OSTP), je predložil pripoved, ki preučuje izbire ustvarjanja za 38 metode digitalnega forexa centralne denarne institucije (CBDC) za možno implementacijo v ZDA.

Tehnična ocena 14 Izbire za ustvarjanje CBDC so bile nekoč narejene v šestih precejšnjih kategorijah – sodelavci, upravljanje, varnost, transakcije, podatki o zapisih in prilagoditve. OSTP predvideva tehnične zapletenosti in funkcionalne meje, ko želi ustvariti sistem brez dovoljenj, ki ga upravlja centralna denarna institucija, in dodaja:

»Mogoče je, da se bodo sposobnosti, ki podpirajo metodo brez dovoljenj, sčasoma izjemno izboljšale, kar lahko domnevno dobro razvije, da je še bolj primerno biti bled v sistemu CBDC.«Po drugi strani pa je vrednotenje predvidevalo, da obstaja vlada in dovoljen sistem CBDC.

V pomoč oblikovalcem politik pri domnevi o ustreznem ameriškem sistemu CBDC je pripoved OSTP poudarila posledice v povezavi s tretjimi osebami v dveh izbirah ustvarjanja pod razredom ‘prispevkov’ — transportna plast in interoperabilnost. Za upravljanje je pripoved pretehtala različne dejavnike, povezane z izdajanjem dovoljenj, stopnjami dostopa, zasebnostjo identitete in sanacijo.

Različni kritični dejavniki, ki jih OSTP želi, da jih oblikovalci politik upoštevajo, vključujejo kriptografijo in stabilnost strojna oprema (za varnost), podpisi, zasebnost transakcij, transakcije brez povezave in programiranje transakcij (za transakcije), podatkovni model zapisov in starodavna preteklost glavne knjige (za podatke zapisov) in zamenljivost, ohranjanje omejitev in prilagoditev transakcij in stanj (za transakcije).

Tehnična ocena ameriškega sistema CBDC je poudarila nagnjenost pripovedi k strojno stabilnemu sistemu, ki ni v knjigi. Ob začetku ameriškega CBDC bo pripoved končno poudarila izbrane nadomestne možnosti, ki so jih oblikovalci politik odločili razviti, ko smo dokončali izbire ustvarjanja.

Povezan: White Dwelling objavlja ‘prvi’ celovit okvir za kripto

OSTP je 8. septembra pozval k spremljanju in predpisom, medtem ko tehta okoljski in energetski vpliv kripto virov v ZDA.

Povezani OSTP pripoved je poudarila, da kripto viri uporabljajo približno 18 milijard kilovatnih ur energije na dvanajst mesecev v ZDA, kar je 14% okolja dokončano, medtem ko dodajate:

“Ni notri g nasprotne primerjave so zapletene, Visa, MasterCard in American Voice so mešanene porabijo več do 1 % električne energije, ki jo Bitcoin in Ethereum bledita v istih dvanajstih mesecih, ne glede na neprekinjeno obdelavo zaporedja transakcij v verigi in podporo širšemu delovanju podjetja.«Pripoved dodatno ponazori pretirano porabo energije pri vlaganju dokazov o delu (PoW) v kripto vire.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -