15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Ogljično nevtralni Bitcoin skladi pridobijo oprijem, ko vlagatelji iščejo bolj zeleno kripto

Ogljično nevtralni Bitcoin skladi pridobijo oprijem, ko vlagatelji iščejo bolj zeleno kripto

Bitcoin (BTC) je v zadnjem času vroča tema razprav tudi za tiste, ki niso iz osrednje kripto skupnosti, vendar na žalost ni iz najboljših razlogov. Zlasti količina energije, ki je potrebna za pridobivanje Bitcoinov, je povzročila zaskrbljenost vlagateljev, ki so BTC razmišljali o možnosti diverzifikacije.

Po navedbah Cambridgeovega centra za alternativne finance Bitcoin trenutno porabi približno 110 teravatnih ur na leto. V članku Harvard Business Review je še omenjeno, da je to enako 0 55% svetovne proizvodnje električne energije, kar je približno enakovredno proizvodnji majhne občine.

Čeprav je temu tako, je pomembno poudariti, da bo katera koli panoga, ki doda vrednost družbi, verjetno vplivala na okolje. Toda z naraščanjem globalnega segrevanja in drugimi okoljskimi skrbmi danes je za kripto sektor ključnega pomena, da prepozna količino porabe energije, ki je potrebna za pridobivanje Bitcoinov. Ko se ta skrb uresniči, lahko posamezniki znotraj skupnosti kriptovalut nato najdejo rešitve za boj proti temu izzivu naprej.

Današnja zelena rešitev: Ogljično nevtralni Bitcoin skladi

Vplivni direktorji in kripto vlagatelji, kot sta Elon Musk in Michael Saylor, še naprej poudarjajo izzive glede porabe energije Bitcoina na Twitter z namenom ozaveščanja o prihodnosti Bitcoina. Nazadnje sta Musk in Saylor napovedala ustanovitev sveta za rudarstvo bitcoinov, ki ga sestavlja več voditeljev panoge, ki bodo na koncu omogočili trajnostne pobude za rudarstvo bitcoinov.

Čeprav je to korak v pravo smer, je lahko traja leta, da bo ta svet za rudarjenje bitcoinov resnično vplival. Jesse Morris, glavni komercialni direktor Energy Web – protokola blockchain, namenjenega olajšanju razvoja aplikacij za energetski sektor – je za Cointelegraph povedal, da čeprav je spodbudno, da Musk in Saylor tvitata o novem svetu za rudarstvo bitcoinov, je treba takoj ukrepati.

Morris je pojasnil, da Energy Web trenutno neposredno sodeluje s številnimi rudarji Bitcoinov pri izdelavi programske opreme, ki uporablja tehnologijo blockchain za odkrivanje ogljičnega odtisa omrežja Bitcoin v skoraj realnem času. Morris je zapisal:

“Želim si, da bi se Bitcoin skupnost premaknila k učinkovitejšemu mehanizmu soglasja, vendar mislim, da se to ne bo zgodilo, zato moramo najti rešitev zdaj rešiti izzive s konsenzom o dokazovanju dela. «

Morris nadalje verjame, da bi lahko kratkoročna rešitev za začetek omogočanja okolju prijaznejšega omrežja Bitcoin omogočila razvoj ogljika – nevtralni skladi, s katerimi se trguje na borzi.

Čeprav se lahko ogljično nevtralni ETF slišijo kot tuji koncept, so nekatera podjetja za upravljanje naložb že sprejela ukrepe za zagotovitev ravno tega. Ninepoint Partners LP iz Toronta je na primer neodvisno podjetje za upravljanje naložb s približno 6,5 milijardami dolarjev premoženja v upravljanju. Alex Tapscott, generalni direktor digitalnega premoženja pri Ninepoint, je za Cointelegraph povedal, da Bitcoin predstavlja dober del sredstev pod vodstvom podjetja. “Kripto sredstva so za nas hitro rastoč in pomemben razred sredstev,” je poudaril.

Ninepoint je ustvaril Bitcoin Trust, ki je bil januarja letos objavljen na borzi v Torontu. Potem je bil Bitcoin Trust 6. maja pretvorjen v ETF. Po novici o Bitcoin ETF podjetja Ninepoint je Tapscott pojasnil, da se je podjetje odločilo 100 izravnati% ogljičnega odtisa svojega sklada za zagotovitev, da bodo zainteresirani vlagatelji deležni zelene izpostavljenosti Bitcoinu:

“Z absorpcijo stroškov ogljikovega odtisa Bitcoin-a vlagateljem ponujamo možnost zelene izpostavljenosti Bitcoin-u. Menimo, da je to edinstvena in pomembna ponudba, ki bo pomagala prepričati vlagatelje, ki so bili v ograji, o nakupu Bitcoinov. «

Po mnenju Tapscotta Ninepoint sodeluje s številnimi pobudami pomagati zagotoviti zeleni Bitcoin ETF podjetja. Ninepoint na primer sodeluje z raziskovalnim podjetjem Crypto Carbon Ratings Institute, raziskovalnim podjetjem, ki se osredotoča na vpliv kriptovalut na okolje, skupaj z CarbonX, podjetjem za okoljsko programsko opremo fintech.

Lena Klaassen, soustanoviteljica Crypto Carbon Ratings Institute, je za Cointelegraph povedala, da podjetje uporablja lastne metodologije in raziskave za izračun najboljše ocene dejanskega ogljičnega odtisa Bitcoin omrežja. Skupaj z CarbonX inštitut Crypto Carbon Ratings Ninepoint poroča o deležu svojega ETF-ja v Bitcoin omrežju. CarbonX nato uporabi svojo prakso Zerofootprint, ki zagotavlja sorazmerne količine CO2e ali ekvivalenta ogljikovega dioksida za izravnavo onesnaženja.

Medtem ko Tapscott ni mogel razkriti določenih številk glede ogljičnega odtisa sklada, je pojasnil, da je to predvsem zato, ker sredstva v upravljanju nihajo, ko vstopijo novi vlagatelji in se spreminja cena Bitcoina. »Energijski odtis Bitcoina se spreminja s hitrostjo razpršitve. To je premikajoča se tarča, ki jo mesečno prilagodimo, da odraža te spremembe, «je pripomnil.

Tudi ob nihanjih na trgu in stroških izravnave ogljičnega odtisa, ki jih v celoti financira Ninepoint, je Tapscott ugotovil, da podjetje meni, da je to prava stvar, tako za prihodnost podjetja kot za celotni kripto sektor. Tapscott je dejal:

“Obstaja veliko vlagateljev, ki si želijo izpostavljenosti Bitcoin-u, vendar dvomijo o njegovem energetskem odtisu, zlasti institucije, ki si prizadevajo za okoljske, socialne in upravne cilje (ESG). izpolnjujejo. “

Zeleni skladi – stalni trend?

Čeprav je investicijskih podjetij za upravljanje kripto-sredstev še vedno zelo malo, ki imajo prizadevanja nekaterih podjetij bi lahko ustvarila močno gibanje.

Kmalu zatem, ko je Ninepoint objavil zeleni Bitcoin ETF, je One River Digital Asset Management vložil prošnjo za ogljično nevtralni ETF. One River o tej zadevi ni hotel govoriti s Cointelegraphom, kljub temu pa je Tapscott opozoril, da upa, da Ninepointova zelena pobuda služi kot vzor celotni industriji.

Čeprav je težko napovedati prihodnost kripto prostora, je spodbudno videti, da je BitMEX, platforma za trgovanje s kripto derivati, prav tako nedavno objavila odločitev, da bo ogljično nevtralna. Poleg tega je Marathon Digital Holdings, ameriško podjetje za rudarstvo bitkoin, s sedežem v ZDA, razkrilo načrte za doseganje 70% ogljikove nevtralnosti. Klaassen je dodal, da Zavod Crypto Carbon Ratings zdaj opaža trend, da rudarska podjetja BTC – zlasti tista, s katerimi se javno trguje – ocenijo lastne emisije obsega 1,2 in 3, da bi jih rešila.

Paul Brody, vodja verige blokov v podjetju Ernst & Young, je nadalje dejal za Cointelegraph, da so rudarske nevtralne nevtralne dejavnosti vsekakor možne. “Če nameravate Bitcoin, ki ga rudarite, obdržati samo v ogljično nevtralni operaciji, imate zeleno rešitev,” je dejal.

Vendar je Brody poudaril, da če nekdo posluje z Bitcoinom , morda ne bomo mogli zagotovo vedeti, da bo transakcijo obdelal ogljično nevtralni rudar. Brody je dejal:

“Ne morete vedeti zgodovine teh transakcij. Če pa kombinirate ogljično nevtralno rudarsko operacijo z določeno stopnjo izravnave ogljika v primerjavi z drugimi transakcijami, boste najverjetneje imeli večinoma zeleno bitkoinsko operacijo. «

Dolgo -ročna rešitev za Bitcoin

Medtem ko se Bitcoin ETF-ji, podjetja za upravljanje naložb in rudarska podjetja še naprej zavezujejo, da bodo ogljično nevtralna, je še vedno potrebna dolgoročna rešitev, da bi zeleni Bitcoin postal trajna resničnost.

Dolgoročno Morris meni, da je treba določiti sporazume, ki ustrezajo uradnim standardom. Da bi to zagotovil, je Energy Web pred kratkim objavil svoj sporazum o kripto podnebju, za katerega je Morris opozoril, da ima 45 podpornike, ki jih sestavljajo rudarji, kripto vlagatelji, fundacije, borze in drugo . Cilj sporazuma je, da Bitcoin popolnoma obnovimo s poudarkom na dveh vidikih.

Morris je omenil, da je cilj sporazuma ozaveščanje o “zelenem pranju”. Po Morrisovih besedah ​​so “čisti kripto skladi” razlog za dvom, saj blockchain omrežja, ki ne uporabljajo tradicionalnega soglasja o dokazovanju dela, ne porabijo blizu količine energije, kot to počne Bitcoin.

Morris meni, da bi se moral pogovor o varčevanju z energijo osredotočiti na Bitcoin. Morris je še pojasnil, da bo Crypto Climate Accord sprejel ukrepe, ki bodo velikim institucionalnim in maloprodajnim vlagateljem pomagali, da bodo svoje Bitcoin naredili zelene, tako da bodo v Bitcoin omrežje vnesli radikalno preglednost.

Vendar pa mora biti izziv, ki ga je treba še rešiti obravnava razvoj standardov. Po mnenju Morrisa Energy Web trenutno preučuje razvoj globalnega standarda za sledenje ogljikovemu odtisu Bitcoina.

Poleg tega si mora kripto skupnost tudi nenehno prizadevati za okolju prijazno rešitev za Bitcoin. Bill Tapscott, glavni operativni direktor CarbonX, je za Cointelegraph dejal, da “čeprav je postavljena ogljično nevtralna pot, mora sama kripto skupnost prevzeti odgovornost za prehod v svet z nižjimi emisijami ogljika.”

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments