15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga OKex sprejema uradni sistem za hitro plačevanje v Braziliji PIX, saj se...

OKex sprejema uradni sistem za hitro plačevanje v Braziliji PIX, saj se CBDC bliža

OKEx, Crypto.com in LocalBitcoins so integrirali brazilski sistem takojšnjih plačil PIX.

8972 Skupno ogledov

8 Skupaj delnice

OKex embraces Brazil’s official fast payments system PIX, as CBDC draws nearer

Vse večje število offshore borz kriptovalut zajema brazilsko infrastrukturo takojšnjih plačil, PIX.

maja 28 je OKEx napovedal strateško partnerstvo z lokalnim plačilnim podjetjem CuboPay, ki mu omogoča, da olajša nakupe Tether (USD USD) v zameno za brazilski real prek PIX.

Novica sledi podobnim potezam s konkurenčnih borz, vključno s platformo Crypto.com peer-to-peer Localbitcoins.

Integracije prihajajo je Centralna banka Brazilije ali BCB maja objavila predhodne smernice za digitalno valuto centralne banke CBDC 25.

V sporočilu je poudarjeno, da bo CBDC deloval “kot podaljšek f fizična valuta «, namenjen pa je izboljšanju sistema plačil na drobno, spodbujanju novih poslovnih modelov in krepitvi sodelovanja Brazilije v regionalni in svetovni trgovini s povečanjem učinkovitosti čezmejnih transakcij.

Raziskave CBDC so bile odobrene kot del širšega postopka brazilske centralne banke za posodobitev plačilnega sektorja v državi, vključno z uvedbo PIX novembra 2020. Smernice je sestavila delovna skupina, ustanovljena za raziskovanje CBDC avgusta 2020. BCB je že navedel, da upa, da bo svoj CBDC razvil do 2022.

Predsednik Brazilske centralne banke Roberto Campos Neto je pred tem poudaril vlogo PIX pri podpiranju svojih ambicij CBDC z zagotavljanjem “sistema takojšnjih plačil, ki je učinkovit in interoperabilen”, odgovor BCB na PIX pa , ki so ga sprejele off-shore borze kriptovalut, bomo še videli.

Junija 2020 je BCB začasno ustavil WhatsApp Pay, da bi preiskal tveganja, ki predstavljajo konkurenčno okolje njenega plačilnega sektorja, s prekinitvijo pa le nekaj mesecev po tem, ko je centralna banka PIX razkrila kot odgovor na vse večjo priljubljenost kripto sredstev.

Ker je WhatsApp Pay brazilske operacije nadaljeval šele v začetku tega meseca, je morda še vedno mogoča represija nad uporabo PIX za dostop do kripto sredstev.

Prejšnji članek“Hide Yo Kids, Hide You Wife” is being auctioned off by Antoine Dodson as an NFT on Foundation.
Naslednji članekKitajski rudarji BTC, enakovredni Quebecovi moči na poti: Slush Pool

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments