15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Omejitve kripto trgovanja zaradi odvzema nacije, opozarjajo iranski Fintechs

Omejitve kripto trgovanja zaradi odvzema nacije, opozarjajo iranski Fintechs

Restrictions on Crypto Trading to Deprive Nation of Opportunities, Iranian Fintechs Warn

Startupi so se izrekli proti vladi poskuša omejiti delovanje kripto borz v Iranu. Trgovanje s kriptovalutami ni nezakonito, vztrajajo iranski fintechs in poziva zakonodajalce in regulatorje, naj razvijejo pravila, ki bi državi, ki jo sankcionira, omogočila, da še naprej izkorišča decentralizirane denarne prenose.

Iranski Fintechs vztrajajo, da ni prepovedi trgovine s kriptovalutami

Nedavne izjave različnih organov v Teheranu so sprožile odziv iranskega združenja Fintech (IFA), ki zastopa podjetja, ki delujejo v tem sektorju. V pismu predsedniku parlamenta Mohammadu Baqerju Qalibafu in vodji centralne banke Abdolnasserju Hemmatiju je neodvisni industrijski organ navedel:

Uporaba omejevalnih ukrepov je najpreprostejši, vendar ne najboljši odziv na vprašanje. S tem bi državi odvzeli potencialne priložnosti in ustvarili podlago za podzemno poslovanje.

Ob naraščajočem zanimanju za kriptovalute Iranska centralna banka (CBI) je v začetku meseca objavila opozorilo pred neomejenim trgovanjem s kripto in Irance opozorila na prepoved trgovanja s kovanci, kovanimi zunaj Islamske republike. Nato je vodstvo Medžlisa finančne regulatorje pozvalo, naj sprejmejo previden pristop k reševanju spornih vidikov zadeve.

„Ni predpisov, ki bi prepovedovali delo kripto borz, ”IFA zdaj pravi, citira Financial Tribune. »Vladni predpisi prepovedujejo samo uporabo kriptovalut za nakup blaga in storitev. Izrecno je, da trgovanje s kripti ni nezakonito, čeprav so trgovci odgovorni za posledična tveganja, «poudarja organizacija v svojem nagovoru vladnim institucijam.

Podjetja obidejo ekonomsko blokado z uporabo kriptovalut

Marca je CBI iranski domači mreži za poravnavo plačil Shaparak ukazal, naj blokira splet plačilni prehodi v lasti spletnih mest za trgovanje s kovanci. Prejšnji teden je Abdolnasser Hemmati dejal, da bo kripto trgovina omejena le na izbrane borze, ki v komercialne namene obdelujejo transakcije s kriptovalutami. Iranski zakonodajalci pa niso zadovoljni zgolj s prepovedjo kripto trgovanja in so pozvali centralno banko, naj razvije natančna pravila.

Restrictions on Crypto Trading to Deprive Nation of Opportunities, Iranian Fintechs Warn

IFA se strinja in pravi, da „morajo vsi organi odločanja združiti svoj um, da razvijejo predpise, ki so celoviti in učinkovito. ” Predlaga ustanovitev posebnih delovnih skupin, vključno s predstavniki industrije, ki bodo zadolženi za preučitev zapletenega vprašanja v vseh njegovih razsežnostih, da bi se izognili ponavljanju napak iz preteklosti.

IFA tudi poudarja, da so podjetja imela koristi od uporabe kriptovalut v svojih mednarodnih transakcijah. Iranskim podjetjem je uspelo zaobiti gospodarsko blokado, ki so jo uvedle ZDA, in se izognili omejitvam v različnih panogah, bančništvu, pomorskem prometu in zavarovalniških storitvah. “Številna podjetja so tehnologijo bodisi uporabljala za zadovoljevanje svojih potreb bodisi so vlagala v kriptovalute brez posebnega tveganja,” je poudarilo trgovinsko združenje.

Kje stojite v razpravi glede kripto predpisov v Iranu? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Spanish Regulator Issues Guidelines for Fund Managers Planning to Invest in Cryptocurrencies

Iranian Tax Agency to Profile Owners of Cryptocurrency Exchanges

Oznake v tej zgodbi

cbi, kripto, kripto trgovanje, kriptovalute, ekonomska blokada, izmenjevalci, borze, fintechs, IFA, industrija organizacija, Iran, iranski, medžlis, predpisi, sankcije, zagonska podjetja, trgovina, trgovinsko združenje, trgovanje, trgovalne platforme

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo v informativne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments