2.4 C
Ljubljana
Wednesday, January 26, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Opažamo »10-kratno rast v smislu števila neprofitnih organizacij, ki sprejemajo kriptovalute,« pravi...

Opažamo »10-kratno rast v smislu števila neprofitnih organizacij, ki sprejemajo kriptovalute,« pravi Alex Wilson iz The Giving Block

Ker tržna kapitalizacija digitalnih valut presega 2 bilijona dolarjev, je zdaj rekordno zanimanje za kripto filantropijo. Od pomoči pri gradnji šole v Ugandi do zbiranja sredstev za prve zdravstvene delavce in ozaveščanja umetnikov z motnjami v duševnem razvoju, številni neprofitni projekti pridobivajo moč z velikodušno pomočjo kriptoentuziastov.

Toda nagrade, ki jih dajete kripto za dobrodelne organizacije niso omejeni na občutek, da ste opravili altruistično nalogo. Služba za notranje prihodke trenutno razvršča kriptovalute med kapitalska sredstva, kot so delnice. To pomeni, da lahko vlagatelj v obdobju nekaj let odšteje celotno tržno vrednost kriptovalute v času darovanja od svojega običajnega dohodka (tj. plače), hkrati pa se v celoti izogne ​​davku na kapitalski dobiček.

Recimo, da vlagatelj v kriptovalute Elsa zasluži $105,10 na leto od dohodka iz delovnega razmerja (prijava enotnega davka) in kupil $, v vrednosti Bitcoin (BTC) pred štirimi leti. Decembra podari celotno vrednost svoje naložbe, ki je zdaj vredna $,116, American Cancer Society.

Ne samo ACS dobi pavšalni znesek denarja za financiranje svojih operacij, vendar lahko Elsa odbije 30 % vrednosti njene donacije na leto, preostali znesek pa se prenaša za največ pet let. Torej bi njen dohodek za davčne namene za prvo leto znašal samo $30,241, pri čemer je Elsa prihranila 7 $, v zveznih davkih skupaj zaradi njene donacije.

Razdušna davčna obravnava kriptodoncij je morda prav zaradi tega praksa postaja tako priljubljena. Alex Wilson, izvršni direktor neprofitne platforme za zbiranje sredstev The Giving Block, je v ekskluzivnem intervjuju za Cointelegraph razpravljal o tem, kako je postavitev prinesla koristno situacijo za vlagatelje in dobrodelne organizacije. Med torkom Crypto Giving je organizacija v enem dnevu zbrala več kot 2,4 milijona dolarjev za dobrodelne namene.

Kripto Giving Torek povzetek. Vir: The Giving Block

Cointelegraph: Kako poskrbite, da bodo donacije varne za dosego njihovih namenskih dobrodelnih organizacij?

Alex Wilson: Namenoma smo to postavili tako, da vse donacije donatorja vedno gredo neposredno v denarnico dobrodelne organizacije. Zdaj nismo župnik ali kaj podobnega, tako da gre vedno neposredno v denarnico dobrodelne ustanove. In na zadnji strani imajo institucionalne račune pri Dvojčkih. Tako jim ni treba skrbeti za, veste, upravljanje svojih zasebnih ključev in podobne stvari. Preko nas uporabljajo rešitev za skrbništvo Gemini.

CT: Je bila letos pomembna tema glede donacij?

AW:

Mislim, normalizirano je, da je vsega po malem glede na temo. Vidimo najrazličnejše vrste dobrodelnih organizacij, tudi različnih velikosti. Sodelujemo s številnimi lokalnimi dobrodelnimi organizacijami, pa tudi z nacionalnimi, mednarodnimi blagovnimi znamkami. Torej res vsega po malem. Ne bi rekel, da obstaja ena skupina ali ena vrsta neprofitnih organizacij, ki prejema več donacij kot druge. Vendar bi rekel, da nekatere večje dobrodelne organizacije običajno uspejo precej dobro, kot so nekatere blagovne znamke, ki jih morda prepoznate, kot je Save the Children ali American Cancer Society – saj veste, taka imena. Ponavadi se res dobro ukvarjajo z zbiranjem sredstev. Ali skupine, kot je St. Jude. Dobri so pri zbiranju donacij na splošno, zato so ponavadi boljši tudi pri zbiranju kriptovalut.

CT: Kaj je obseg donacij, ki ste jih videli letos, in kakšna je v primerjavi s prejšnjimi leti?

AW:

Naredili bomo več kot $30 milijona donacij samo letos. In običajno je to več, kot ljudje pričakujejo. Torej bistveno več kot lani. Lani smo za celotno lansko leto naredili 4 milijone dolarjev. Zdaj vsak mesec počnemo več kot to. Tudi glede števila neprofitnih organizacij delamo z veliko rastjo. Lani smo imeli približno 100 neprofitne organizacije na platformi, zdaj pa smo pravkar presegli 1, . Torej v bistvu x rast glede na število neprofitnih organizacij, ki sprejemajo kriptovalute. Zdaj je res dosegel prelomno točko in postaja vse bolj mainstream. Tako se neprofitne organizacije v bistvu bolj počutijo z idejo o dvigu kriptovalut, še posebej zdaj, ko vidijo te odlične rezultate. To ni več tako obrobno. Vidijo, da velika podjetja vstopajo v kriptovalute in postajajo veliko bolj udobni s tem konceptom zbiranja sredstev za kriptovalute.

CT: Ali imate kakšne funkcije, kjer bi lahko NFT podarili neposredno dobrodelni organizaciji ali kaj podobnega fizičnemu umetniškemu delu?

AW:

Običajno priporočamo samo doniranje izkupička NFT. Težka stvar pri pošiljanju NFT neposredno neprofitni organizaciji je vrednotenje in davčna olajšava. Pri NFT se torej zaplete, saj ni veliko navodil IRS in drugih davčnih agencij o davčni obravnavi NFT. Toda to je očitno, ko samo donirate izkupiček, ker je to tako kot običajna kriptodonacija. Torej na splošno pravimo: »Hej, če ste umetnik, ustvarjalec, prosim prodajte NFT, nato pa izkupiček podajte neposredno v dobrodelne namene kot Ether,« ali v kateri koli verigi, v kateri so ga prodajali. In to je bilo priljubljeno. Mislim, milijone dolarjev se vsak mesec zbere iz te nove kategorije, ki ji pravimo NFT filantropija. Naslednji teden se nam obeta celo poseben dan, imenovan NFT torek. Torej, naslednji teden bomo izpostavili vse te človekoljubne skupnosti in ustvarjalce ter sodelovali s podjetji, kot je Nifty Gateway.

CT: Sledite pri tem vprašanju, kje vidite naslov uredbe v tem sektorju?

AW:

Mislim, da bo še bolj očitno. Na srečo je bilo za kriptovalute – presenetljivo – to že dolgo časa izjemno jasno, že 954. IRS je že objavil smernice o tem, kako se kriptovalute obravnavajo z davčnega vidika. IRS je v 954 odločil, da se kriptovalute obravnavajo kot lastnina. In ko gre za darovanje premoženja, je za kriptovalute zelo podobno, kako kripto obravnava donacije delnic in drugih nepremičnin, ker donatorjem ni treba plačati davkov na kapitalske dobičke na te donacije. Pri darovanju dobijo odbitek poštene tržne vrednosti od svojih davkov. In potem za dobrodelne ustanove, če so registrirana dobrodelna ustanova, so tudi oproščene davka. Torej tudi dobrodelna ustanova ne plačuje davkov. To je odlična zmagovalna situacija tako za donatorja kot za dobrodelno organizacijo.

Kripto Giving Torek povzetek. Vir: The Giving Block

CT: Ali nameravate integracijo z DeFi-jem, na primer oblikovati rešitev, ki bi lahko neposredno omogočila, da bi del prihodkov od najema in posojanja obrestnih mer šel v dobrodelne namene?

AW:

Delamo na nečem podobnem na to; še ni šel v živo. Način, na katerega smo začeli delati z nekaterimi platformami in protokoli DeFi, je na primer, da smo sodelovali z 1inch, kjer lahko uporabniki na 1inch platformi prispevajo za vse namene, s katerimi delamo. Torej, če greste na 1-palčno stran, je na njihovi strani gumb Donate-crypto. In če kliknete na to, lahko darujete za vse različne namene, s katerimi sodelujemo. Nimamo še ničesar za posojanje, zastavljanje in ustvarjanje donosov, vendar to prihaja v prihodnosti.

CT: Ali želite vključiti izjavo o poslanstvu ali dodatne komentarje?

AW: Rad bi le nekaj stvari, ki bi jih na kratko dodal. Veste, december je zagotovo najbolj obremenjen čas za donacije. Včeraj smo pravkar začeli našo kampanjo ob koncu leta s Crypto Giving Tuesday. Tako smo začeli s svojim lastnim kripto ekvivalentom in kupili Crypto Giving Tuesday. In to uporabljamo kot izhodišče za enomesečno kampanjo, ki jo izvajamo decembra. In ker obstaja ta ogromna davčna ugodnost, o kateri smo govorili, vidimo, da se decembra zgodi več donacij kot preostanek meseca skupaj.

Torej je v decembru ta navdušenje in pozornost za ljudi, ki se srečujejo z njihovimi računovodji ali davčnimi odvetniki ali s kom, ki bi lahko bili njihovi svetovalci pri tej stvari, da zagotovijo, da bodo prejeli svoje donacije pred koncem leta, tako da bodo vključene v to davčno leto. Tako da bomo letos, veste, zbrali veliko. In neverjetno je videti, da se kripto skupnost združuje za to. Ta mesec bomo objavili, koliko prispevajo naši člani Crypto Giving Pledge in komu darujejo. In veste, to so precej znani ljudje v vesolju, kot so Ryan Selkis, Meltem Demirors – veliko res prepoznavnih imen, ki bodo decembra dajale ogromne dobrodelne donacije.

— Giving Block (@TheGivingBlock) 4. december 954