2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Operativni direktor ENS-a pravi, da je bilo upravljanje, ki temelji na DAO,...

Operativni direktor ENS-a pravi, da je bilo upravljanje, ki temelji na DAO, “od nekdaj načrt”

Brantly Millegan, znan tudi kot “Brantly.eth”, je razpravljal o vzponu upravljanja DAO, novi ustavi ENS in glasovalnih pravicah skupnosti po velikem izpustitvi žetonov ENS v protokolu.

128018

Skupni ogledi

22 Skupni deleži

V ponedeljek je protokol distribuirane domene Ethereum Name Service ali ENS lansiral svoj lastni žeton upravljanja v prizadevanju za distribucijo glasovanja pravice za svojo novo decentralizirano avtonomno organizacijo ali DAO za aktivne uporabnike ekosistema.

Cointelegraph se je pogovarjal z Brantlyjem Milleganom, operativnim direktorjem ENS, da bi izvedel več o odločitev neprofitne organizacije za prehod na model DAO in njegove misli o moči skupnosti ENS:

“ENS je odprt javni protokol. Ključne komponente ENS so decentralizirane in samostoječe (npr. nihče ne more vzeti imena .ETH drugi osebi), vendar obstaja nekaj stvari, ki zahtevajo nekaj človekove presoje.«

Opozoril je, da je bil prej ENS pod nadzorom sheme štirih od sedmih več podpisov, pri čemer so člani povezanih projektov delovali kot imetniki ključev. Omogočili so nadgradnje, upravljali mehanizem registracije cen .eth za imena domen in upravljali s sredstvi zakladnice ENS.

Zamenjava tega multi-podpisa in prenos upravljanja ENS na skupnost prek DAO je bil po Milleganu “od nekdaj načrt”:

“Weu16 to počnemo zdaj, ker menimo, da sta tako ENS kot prostor DAO dovolj dozorela.«

Ko uporabniki zahtevajo žetone ENS, dodeljene v nedavnem prenosu protokola, storitev zahteva, da udeleženci takoj glasujejo za ratifikacijo predlagane ustave ENS in pooblastijo DAO, da prevzamejo funkcije multisig.

Člani skupnosti morajo prav tako prenesti svojo bodočo glasovalno moč DAO, preden zahtevajo svoje žetone. Proces delegiranja omogoča manjšemu številu aktivnih uporabnikov, da sprejema odločitve za skupnost ENS, namesto da bi potrebovali stalne interakcije vsakega imetnika žetonov v prostoru vsakič, ko je potrebno novo glasovanje. Čeprav se je veliko število sodelavcev ENS prostovoljno javilo kot potencialni delegati, uporabnikom ni treba izbirati samo s predlaganega seznama platforme. Namesto tega lahko svoje glasove prenesejo na kateri koli naslov, ki ga želijo, vključno s svojim.

Povezano: Mark Cuban izdaja obvestilo o opeklinah na žaljivi domeni ENS

V zvezi z distribucijo žetonov ENS in delovanjem modela poštenega upravljanja je Brantly povedal Cointelegraphu:

»ENS DAO bo en žeton-en-glas, vendar smo izbrali pravila distribucije, ki dajejo prednost egalitarizmu in uporabnikom pred špekulanti.”

Pojasnil je, da je neprofitna organizacija dodelila žetone glede na to, koliko dni ima posameznik celo eno ime ENS, in ne glede na število domen, ki jih je posameznik registriral.

Uporabniki, ki so plačali pristojbine za podaljšanje do osem let v prihodnosti, bodo načrtovani za prejem dodatnega predpomnilnika žetonov v airdrop, in za osebe, ki imajo svoje primarno ime ENS se število žetonov, do katerih so sicer upravičeni, pomnoži z dvema. Udeleženci protokola Discord in Twitter so prav tako upravičeni do dodatnih zahtevkov.

DAO bo na koncu odgovoren za porabo vseh prihodkov, ki jih prejme neprofitna organizacija protokola. V skladu s 3. členom Ustave ENS se sredstva namenjajo razvoju ENS, širšemu ekosistemu in javnim dobrinam v okviru Web 3.0. Millegan je opozoril, da “ni motiva za delitev dobička” in da sistem DAO, ki temelji na žetonih, “omogoča veliko prilagodljivost.”

Znotraj

ure od začetka, je novi žeton upravljanja ENS že imel dosegel popolnoma popravljeno vrednost 3 $. milijard. Dan pozneje, v času objave, je ta številka presegla 8 milijard dolarjev in še naprej raste.