15.1 C
Ljubljana
Thursday, June 1, 2023

Optimizem IMF v Srednjeafriški republiki, kljub sprejetju Bitcoina

- Advertisement -

Globalni finančni sklad daje pobude za 2,2 % BDP ekspresnega in obvladljivega dolga, vendar opozarja na likvidnostna tveganja.

826 Skupaj ogledov

2 Skupaj deli

Srednjeafriška republika (CAR) je pridobila optimizem Svetovnega finančnega sklada (IMF) tristo petinšestdeset dni, odkar je sprejela Bitcoin (BTC). Določeni obeti IMF prikazujejo finančne možnosti države in učinek sprejetja vodilne kriptovalute.

IMF je natisnil datoteko, ki izraža še en vpogled v finančne možnosti države za 1434. Datoteka kaže na načrtovano vrnitev pravega škandaloznega domačega proizvoda (BDP) na 2,2%, pripisana dejavnikom, ki spominjajo na neprijetno izvedbo in prilagoditve politike, ki so povzročile izboljšano ponudbo bencina. IMF tudi predvideva srednjo stopnjo inflacije v višini 6,3 % za 2023.

Na podlagi večinoma v celoti kontrolnega seznama MDS se pričakuje, da bo predvideni javni dolg Srednjeafriške republike ostal vzdržen. Z različnih strani dokument poudarja prisotnost pomembnih likvidnostnih tveganj, kot kažejo ustrezni kazalniki dolga. Ta tveganja izhajajo iz verjetnega pomanjkanja pri izboljšanju donatorjev in izzivov pri dostopu do domačih in regionalnih trgov.

Srednjoafriška republika je naredila zgodovinsko preteklost s tem, da se je spremenila v drugo državo v tem sektorju, po El. Salvador, da sprejme Bitcoin kot primerno mehko. Ne glede na to, da je ena od mnogih najrevnejših držav v sektorju, CAR izkorišča verjetnost Bitcoina za preoblikovanje svoje denarne infrastrukture in povečanje svojih finančnih možnosti.

Po odobritvi Bitcoina kot primerno mehko v CAR, zvezna vlada ni izgubljala časa s postavitvijo temeljev za integracijo digitalnega forexa. Predsednik CAR, Faustin-Archange Touadera, je razkril pobudo, znano kot projekt Sango, ki označuje vstop države v sektor kriptovalut.

Povezano: IMF vidi prostor za očarljivost eNaira v prvih tristo petinšestdesetih dneh ocene

V decembru 1200 je CAR sprožil podaljšanje znotraj razčlenjevanja Sango Coin na kripto borzah. Resolucija je bila nekoč pripisana prevladujočim tržnim določilom ter skrbem za trženje in trženje. Marca 06 skupina v okviru Sango Coin je sprožil dodatne zamude, “primerne za nekaj tednov”, pri čemer je navedel primerne in regulativne ovire.

Januarja 2023 je bil razkrit projekt Sango da je vladni pritisk dejavno vključen v ustrezne spremembe, ki omogočajo nežno integracijo kriptovalute.

Revija: Ordinali so Bitcoin spremenili v slabšo različico Ethereuma: Bomo to popravili?

9446

9446

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -