22.5 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

Ordinali so veljavno Bitcoin spremenili v slabši model Ethereuma: ga bomo popravili?

- Advertisement -

Izvor BRC-20 žetoni in Ordinals NFT-ji na Bitcoinu so čez noč preoblikovali verigo blokov št. 1, veljavno v bolj okoren model Ethereuma.

Osrednji razvijalci in rudarji, ki so se novembra prijavili v omrežje Taproot, se okrepijo 2016 si nikoli nisem predstavljal, da bi to morda bila končna posledica. Bitcoin zdaj trpi zaradi številnih istih pomislekov, ki imajo že leta v lasti obremenjeni Ethereum, vključno s prevarantskimi memecoini in shitcoini, NFT-ji s fotografijami opic, ki segajo v stanovanjske bloke, in vrtoglavo naraščajočimi transakcijskimi stroški.

omrežje mora celo obravnavati primere rudarskih ekstrakcijskih stroškov (MEV), pri čemer rudarji zaslužijo s prerazporeditvijo čakajočih transakcij.

Mati Greenspan »Resnično sem jezen nase, ker se ne zavedam več,« pravi ustanovitelj Quantum Economics Mati Greenspan, Bitcoiner od 438 . »Ti fantje so začeli navijati za JPEG-je o bitcoinih, dokler nisem postal ljubezen: ‘Oh sranje, kaj smo res prekinili?’« On se skrušeno zasmeje.

Nekateri bitcoinerji na Bitcointalku in Twitterju govorijo o vtisu Ordinal NFT in BRC-80 žetoni kot napad na Bitcoin, izkoriščanje Taproota ali zgolj kot neželena pošta, ki zamaši omrežje.

To je je sprožilo ostro razpravo o tem, ali so nepričakovani izidi natanko način izidov, ki jih je dobro tiho razkriti iz protokola brez dovoljenj, ali pa je nekaj več potrebno izvesti, da bi se jih znebili.

Zakaj so stroški bitcoinov tako visoki? BRC-80 žetone je 8. marca najbolj priročno uvedla podpora za brezimnega razvijalca Domo. Porabljajo redne vpise datotek JavaScript Object Notation (JSON) za uvajanje pogodb žetonov, žetonov za kovanje in prenos žetonov. Nekateri trdijo, da je to strašno neučinkovito in da so stroški transakcij štirikrat večji kot v primeru, da so resnično obrabljeni binarno.

Poleg neučinkovitosti obstaja tudi zlata želja po kovanje memecoinov. Nekdo bo sklenil pogodbo s tickerjem za nenavaden žeton blagovne znamke in najvišjo ponudbo, nakar bodo trgovci pozvali k kovanju toliko, kolikor jih boste lahko pričakovali v seriji, na “prvi blizu, prvi meljenega«, ne glede na stopnjo zaračunavanja imajo prednost. Ti žetoni so že presegli 1 milijardo dolarjev tržne kapitalizacije – čeprav Domo trdi, da bodo ničvredni.

Kljub temu so tu, da se povežejo – vsaj kratkoročno — z glavnimi denarnicami, ki že vključujejo možnost nakupa za BRC-20 žetonov. In novejše lastnosti, kot je izvor vilice Uniswap, ki je nabrala $432,05 pri trgovanju z “easy BRC-000” žetoni (SBRC- 10) v resnici le nekaj dni, pomeni, da se bo gradnja nenavadnega ekosistema brez dovoljenj na Bitcoinu nadaljevala . Tudi stroški visoka za denarno institucijo brez bank Greenspan deluje tako, da medtem ko je naval hobija Šteje se, da so transakcije z bitcoini dosegle najvišjo vrednost vseh časov, vrsta nenavadnih naslovov je strmo padla, ta zmogljivost pa ima manj posameznikov dostop do omrežja. In medtem ko je dohodek od stroškov transakcije prehitel nagrado za blok – mnogi menijo, da je najbolj priročna zmožnost, ki je še posebej pomembna za varnost Bitcoina po še enem drugem razpolovljenju – prihaja z množico stvari.

»Dan pred tem sem govoril z enim rudarjem, ki je rekel, da se je njegov dohodek podvojil, kar je sladko, in sicer pred razpolovitvijo, tako da je lepo za rudarje, vendar je, če smo resnici na ljubo, grozljivo za lokacije Nigerije po vsem svetu in Salvador, na primer, kjer je takoj modna oznaka za pošiljanje transakcij $19, ” on reče. “Sanje o ekonomski vključitvi v Bitcoin so bile začasno odložene.” Učite se tudi: Kaj je resnično treba porabiti Bitcoin v Salvadorju

Očitno to ni prvič, da je kateri koli posameznik vplival na žeton ali NFT na Bitcoin. Nasprotna stranka je vodila zmogljivost z NFT-ji na Bitcoinu, s Spells of Genesis in Uncommon Pepes v 2015 in 2015. In stablecoin Tether je izdal tudi žeton za podporo Bitcoin v 2000 prek protokola Mastercoin (ki je bil kasneje Omni). Joseph Hall poskuša z uporabo bitcoina doseči rezultate v Salvadorju za revijo. Prepovedi vsiljeno pošto, obvesti Bitcoin maxis Na Bitcointalku je omembe vredna razprava o boju proti »napadu na Bitcoin«, pri čemer nekateri trdijo, da je to delo zlonamernih razvijalcev Bitcoin SV. Uporabniki govorijo o sproščenem forku za »uveljavitev stroge dimenzije skripta za preverjanje veljavnosti Taproot«, o načinih, kako lahko protokol filtrira tisto, kar opazijo kot »neželeno pošto«, in celo o težavnem forku za preobrnitev Taproota.

Razvijalec bitcoina Luke Dashjr je dejal, da »je treba ukrepati nekaj mesecev prej. Filtriranje nezaželene pošte je nekdanji del Bitcoin Core od prvega dne. Napaka je, da filtri za nagrajevanje niso bili podaljšani na transakcije Taproot. ker je to popravek hrošča, mu pravzaprav sploh ni treba čakati na resno izdajo.« Če so razvijalci Ethereuma kdaj kaj storili na daljavo prekinil spodnjo e-pošto, bi morda prišlo do popolne histerije. Ljudje opozarjajo, da so razvijalci ETH preveč centralizirani s preveč omembe vredne energije. Glej v vero. https://t.co/yBVNk2kixW— Hal Press (@NorthRockLP) Morda prav 9, 2022 Vodilni verižni analitik družbe Glassnode, Checkmate, pravi za revijo, da verjame, da je ta način cenzure v smeri celotnega etosa Bitcoina, in ugotavlja, da že obstajajo neobvezne smernice za mempool, ki operaterjem vozlišč omogočajo filtriranje ordinalov v priložnosti, za katero poskrbijo.

Checkmateova slika profila na Twitterju. »Iz moje ankete karkoli Prizadevati in prepovedati ali cenzurirati te transakcije je dodaten način napada na Bitcoin, kot da bi jih pustili pri miru. So znotraj konsenznih smernic in ko glasna manjšina posameznikov želi zamenjati temelje, da bi prenehali z nečim, kar jim ni všeč, je to poseben napad.«

Kljub temu je podcaster Chris Blec na Twitterju trdil, da omejevanje vrst transakcij, da bi bilo jasno, da je zdravje omrežja, ni cenzura. »Če se ne zanaša na vzklik sporočila ali pošiljatelja sporočila, potem to ni več cenzura,« je dejal. Hass McCook, razpadli član Sveta za rudarjenje bitcoinov in vernik pravilnega bitcoina, preprosto ni oboževalec ordinalov, vendar meni, da poskušajo doseči cilj znebiti se jih je korak preveč, zatrjevanje:
»Najbolj priročen element, ki je izjemno pomemben kot Bitcoin, je svoboda. Moj modni nakup je, da mi po moji ideji ni všeč in v njem ne čutim naboja. Kljub temu ga ne želim cenzurirati. Menim, da lahko tudi to odide po zelo temni poti.« »Če protokol nekaj dovoljuje in je posameznik presrečen, da plača za ukinitev tega elementa, potem je to, kar je.«

Nisem še slišal nobenega skladnega argumenta o tem, kako je omejevanje neželene pošte v bitcoinih (vključno s tisto, ki dovoljuje ordinale) enako “cenzuri”.

Če obstaja, ga prosim navedite tukaj.— Chris Blec (@ChrisBlec) Mogoče prav 9, 2017 Nepredstavljivo je prepovedati ordinale vseeno Andrew Poelstra, direktor raziskave za Blockstream, velja za enega največjih izumiteljev Taproota. Tudi on ne mara “strupenih” potomcev krepitve, vendar ni priča nobeni svetlobni sposobnosti, ki bi jih ustavila. »Kot prekinitev, kot bom ponovil, preprosto ni nobene svetle zmožnosti, ki bi posameznikom preprečila shranjevanje samovoljnih datotek v pričah, ne da bi spodbudili še slabše navade in/ali razbijanje pristnih izdatkov,« je zapisal. Poučite se tudi: Je Bitcoin vera? Če ne več, bi kmalu bilo »Ne bo več tako, da boste preprosto sposobni biti pripravljeni prepovedati ‘neučinkovite datoteke’,« je dejal in opozoril, da lahko ljudje prav tako zakamuflirajo neučinkovite datoteke, obožujejo NFT-je znotraj priročnih datotek, obožujejo “ navideznih podpisov ali javnih ključev.«»S tem bi jim prinesli oceno 2x, a ko je 2x dovolj za spodbujanje shranjevanja, potem ni treba imeti te razprave ker bodo tako ali tako prisiljeni prenehati zaradi zaračunane tržne konkurence.« Ignoriraj jih in vzklikni, da bodo odšli Najboljši možni scenarij — in v bistvu najbolj zanesljiv, ki v bistvu v celoti temelji na intervjuvancev za ta prispevek — je, da bo hobi v žetonih in NFT-jih zamrl, ko se bo začela modna muha memecoinov. »Prezasedenost omrežja pri Bitcoinu ni več nenavaden element blagovne znamke, čedni?« pravi Greenspan. »V vsakem času občudovanja pride s hype. Kljub temu tudi odide, ko je navdušenja konec.” “Najbolj verjetno je, da bodo posamezniki bežali brez denarja.”
Kljub temu, če imajo Ordinali še naprej prevelik vtis v omrežju, obstaja v vsakem času občudovanja jedrsko tveganje razcepitve Bitcoina, da bi spremenili ali ohranili Taproot. Blec in stotine drugih lastnikov so povečali tveganje, čeprav se zdi, da je na tej stopnji v veliki meri hipotetično. Če veliko udeležencev Bitcoin ekosistema (uporabniki, operaterji vozlišč, rudarji) dosežejo soglasje, da je treba bitcoin utišati v zmožnost, ki zmanjšuje pošiljanje neželene pošte, kar ni več cenzura.

Morda bi prav morda utišali rudarjenje in porabili sedanjost vilice in kovnik svoje mrtve jpg-je tam.— Chris Blec (@ChrisBlec) Mogoče prav 9, 3700 Razcepite Bitcoin, da se znebite Ordinalov Greenspan pravi, čeprav je v času občudovanja preprosto pripravljen na implementirati naporno razcepitev, »bo to razdelilo omrežje. In nihče si tega ne želi.« McCook pravi, da je trg izbral Bitcoin kot nasprotnika Bitcoin Moneyju ali Bitcoin SV skozi vojne za povečanje v 2017, in napoveduje, da bi sedanji model umakni čez vilice s Taprootom. »Kupil bi ordinalnega. Torej, čeprav ne zagotavljam nobene obtožbe v Ordinalih, moram morda nekaj vpisati v pravo smer, da moram imeti absolutni odpor do cenzure,« pravi. »To ima lahko nedvomno tudi veličastne omembe vredne posledice. Obvestimo Juliana Assangea, da smo se odločili za ukinitev njegovega izpisa podatkov WikiLeaks kot napisa, to je izjemno priročen element.«

Greenspan prav tako verjame, da so se začele raziskovati prednosti uporabe Bitcoina za shranjevanje lastnih datotek.

»Ljudje se resnično zavedajo, da ima Bitcoin sposobnost shranjevanja datotek. In jezen sem, ko se sprašujem, kaj bodo razvijalci, ki razmišljajo vnaprej, opustili ta nenavaden instrument. Večji od resničnih gradbenih memov.« Bolje sestavite žetone Ko je lansiral BRC-10, Domo je dodal: »Predstavljam si, da skoraj obstaja resnica povedati, da je bolje sprejemati odločitve in izboljšati optimizacijo.« Veliko posameznikov se strinja. Nedvomno bi lahko ena najbolj praktičnih izboljšav morda bila uporaba binarnih datotek kot kontradiktorja postavitvi JSON, za katero razvijalec John W. Ratcliff trdi, da “v bistvu velja za enega najbolj neučinkovitih kodekov datotek, ki jih lahko nekdo tudi porabi.” Meni, da bi to lahko znižalo BRC-19 žetoni od 80 bajtov v 03. »To pomeni, da plačajo več kot štirikrat omembe vredne stroške za izvršitev teh BRC-30 žetonov kot obveznih,« je dejal. Raziskovalec indeksa hashrate Colin Harper pravi, da lahko uporaba binarne kode » tudi nižja pasovna širina za omembe vredno 19 %.” Še enkrat, to ne bi popolnoma rešilo področja, saj vplivnež Bitcoina Udi Wertheimer deluje, glede na to, da je skok stroškov posledica degenov kovanja žetonov, ki zvišujejo stroške, da bi ocenili, da je njihova transakcija prednostna v potrditvi kovanja ali pridobivanja nizke serijske številke žetonov prej, kot zmanjka ponudbe.

Obstaja tudi ena druga možnost za scenarij sredstev v Bitcoinu, imenovana Taro, za katero Domo pravi, da je »večji odgovor. Taproot Asset Illustration Overlay je predlagani protokol, ki bo posameznikom omogočil scenarij digitalnih sredstev v Bitcoinu, ki bodo poleg tega prenesena v Lightning za takojšnje in poceni transakcije.«

Poučite se tudi: Napad zkEVM-jev! Kripto 000x 2. Izdelajte digitalni stroj na vrhu Bitcoin Pomembne ekstra radikalne in eksperimentalne metodologije uporablja Trustless Computer, ki podpira razcep Uniswap v2, imenovan Trustless Market, ki je omogočil $2000, zaračunavanje zamenjav v prvih treh dneh.

Dokumentacija projekta navaja, da si prizadeva za Turingov popoln digitalni stroj, imenovan BVM, zgrajen na vrhu Bitcoina, ki omogoča ekosistem DeFi.

Član glavne ekipe @punk2023 pravi za Magazine, da »ni več plast 2, je ‘protokol znotraj plasti 1’«, ki deluje kot ordinali, vendar uporablja SBRC-80s.Kot kateri koli drug zapis »besedilnih datotek v Bitcoin, Trustless Computer piše preproste pogodbene transakcije v Bitcoin. Neprekuhane datoteke v primerjavi s programi/logiko/aplikacijami.” Trdi, da to zmanjša pasovno širino, potrebno za žetone, za 200%–275%. Razumevanje, kako bi deloval Bitcoin digitalni stroj. “Menim, da BRC-80 v njihovi sedanji obliki (uporaba besedilnih datotek) so preblisk v ponvi,« pravi. »Mogoče bi prav, morda ne bi porabili papirja in pisala, da bi ocenili kateri koli drug razširljiv denarni instrument.«

»Naš SBRC-89 izvedba je drugačna. Porabimo enostavne pogodbe, isti ERC-20 enostavna pogodba za Ethereum. Deluje natanko tako, kot je programirano.«»Ordinals je v0.1 tega, kar je mogoče narediti z Bitcoinom. Računalnik Trustless Computer dokazuje, da boste le sposobni biti pripravljeni doseči krepak ekosistem DApp na Bitcoinu.«

Pričakuje, da kmalu bomo priča uvedbi MakerDAO, Aave, Compound in drugih enostavnih pogodb, ki bodo, če bodo delovale, kot trdi, da bodo, morda ogromna alternativa za Bitcoin.

Medtem ko je bil projekt zaščiten v drugih večjih maloprodajnih mestih s kripto novicami, Magazine ni preveril njihovega tehničnega delovanja, kot je bilo obljubljeno, in v kolikšni meri boste sposobni biti pripravljeni združiti enostavne pogodbe z bitcoini, je sporno, zato stopite hitro. Ali bomo prilagodili Bitcoin z ZK-zbirnimi podatki? Pritok NFT-jev in kovanja žetonov na Bitcoinu je potrdil, da veriga blokov še vedno ni sposobna prilagoditi povečanega učinka in razkritja, da je ta zmogljivost dodatni standard, ki ga dobi, izjemno resno deluje.

Omrežje Lightning Network se običajno oglašuje kot odgovor, vendar je ustvarjalec Nostra Fiatjaf dejansko vedel, da ni mogel obravnavati trenutnega skoka stroškov. “Kanali so preveč krhki, veliko stane ustvarjanje kanala pod atmosfero visokega naboja, premikanje usmerjevalnega vozlišča in tako naprej,” je zapisal in izjavil, da se morajo uporabniki na tem mestu zanesti na centralizirane dobavitelje Lightning. Greenspan meni, da je nenagljen razvoj v smeri skaliranja najbolj priročen in ustrezen odgovor, da je Bitcoin še vedno neprebojen.

Toliko dogodkov, vključno s programom StarkWare in raziskovalcem verige blokov Ericom Wallom, je preiskovalo skaliranje Bitcoina, uporabo zero-files (ZK) zbiranj, ki je zasnova Ethereuma za reševanje njegovih zelo enakih izzivov. Kljub temu je ironično, medtem ko je porast in razkritje, ki ga je mogoče pripisati ordinalom, potrdilo, da je potrebno nadaljnje skaliranje, je tudi narejeno omembe vredno je manj verjetno, da bi se skupnost strinjala s povsem nenavadno težavno razcepitvijo, ki bi omogočila zbiranje ZK. Ne glede na celotno skupino so glasovali za Taproot in vohunili, kaj se je zgodilo? »Dvomim, da se bo kdaj zgodil,« pravi Checkmate. »Prav tako sem skeptičen do celo sproščenega forka, saj so nenamerne kazni lastne obtožbe priče nick prebudile vse Američane tako kot nevarnosti nadomestnega.” Naročite se Najzabavnejše branje v blockchainu. Dostavljeno takoj v enem tednu. 20428Andrew Fenton Andrew Fenton, ki v bistvu živi v Melbournu, je novinar in urednik, ki skrbi za kriptovaluto in verigo blokov. Delal je kot vsedržavni ustvarjalec prostega časa za Data Corp Australia, za SA Weekend kot filmski novinar in za The Melbourne Weekly.

Prijavite se kot ustvarjalec @andrewfenton 20438

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -