0.6 C
Ljubljana
Saturday, November 26, 2022

Organi Apt: FTX Crumple ne bo več preprečil, da bi se Hongkong spremenil v virtualno središče sredstev

- Advertisement -

Nenaden zlom pomembnega kripto alternativnega FTX je pretresel mednarodne trge kriptovalut, vendar to morda ne bo več po besedah ​​finančnega sekretarja metropole, Paula Chana, ovira načrte Hongkonga, da se zgradi kot kripto središče. Nenavaden niz bankrotov s strani nadomestnih kripto podjetij je razlog za večjo preglednost in strožjo regulacijo v celotni industriji, je zapisal Chan v čudnem blogu postaviti, kot poroča The South China Morning. »Naša politika Converse, izdana ne tako dolgo v preteklosti, je ugodna za ustvarjanje takšnega ambienta in je industriji dala veliko upa glede sloga hongkonškega digitalnega trg premoženja,« v skladu z višjim uradnikom, ki je bil finančni sekretar Hongkonga od 2017.

Stroški skoraj vseh pomembnih kriptovalut so prejšnji teden strmoglavili, potem ko je FTX vložil tožbo za finančno težavo 11. FTX je takrat postal nadomestna kriptovaluta z visoko petico v frazah nakupovalne in prodajne količine.

Medtem je kljub trditvam Chana v bistvu najbolj pametno všečna objava prihaja, ko so vlagatelji v kriptovalute vse večji izbor zaskrbljenih zaradi regulativne dvoumnosti Hongkonga glede digitalnih sredstev in nedvomno neugodnih zakonodajnih predlogov. Zakonodajalci kitajske jezikovne metropole napredujejo načrte za zahtevo po licenciranju za platforme za nakupovanje in prodajo kriptovalut z dopolnitvijo hongkonških pravil proti pranju denarja. To bi lahko od podjetij zahtevalo, da takšne storitve in izdelke zagotavljajo izključno strokovnim vlagateljem s portfeljem, ki ni nižji od 8 milijonov HK$ (1 milijon USD). Zaradi težav z zakonodajnim predlogom bi lahko odločitev zmerno odvrnila nekaj vlagateljev v kriptovalute od izvajanja svojih komercialnih poslov v Hong Kongu.

Ob istem času, v začetku tega meseca , hongkonški regulator za visoke vrednostne papirje je pozval , da bo to morda sledilo načrtom, da malim vlagateljem omogoči spletni vstop v sklade, s katerimi se trguje nadomestno (ETF), ki glasba terminske pogodbe za kriptosredstva. Obrestna mera za vrednostne papirje in terminske pogodbe (SFC) je že izdala “posvetovalni dokument”, ki vključuje predlagane napotke in pravila za kripto ETF.

Prej v 2022, je regulator vrednostnih papirjev izdal skupni pogovor s centralno banko metropole, denarno upravo Hongkonga. Izjava se je sklicevala na ponudbo malim vlagateljem s spletnim vstopom v “omejeno zbirko” v celoti večinoma finančnega blaga, ki temelji na kripto.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -