0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Organizacija združenih državljanov se je na COP26 predstavila kot pobuda za veriženje...

Organizacija združenih državljanov se je na COP26 predstavila kot pobuda za veriženje blokov

Na tiskovni konferenci COP26 v Glasgowu na Škotskem v sredo, množica strokovnjakov iz tehnološko-okoljskega sektorja je govorila svetovnim državljanom po vsem svetu o izboljšanju usklajevanja in podpore podnebnim ukrepanjem s tehnologijo veriženja blokov.

Organizacija združenih državljanov GloCha (UCO) za ukrepanje za podnebje Empowerment je bil uveden pri COP kot kvazimednarodna organizacija, ki temelji na blockchainu in se nahaja v Celovec, Avstrija. Zdaj si bo prizadeval uporabiti tehnologijo veriženja blokov za napredovanje ciljev glede podnebnih sprememb v skladu s cilji trajnostnega razvoja (SDG) Združenih narodov (ZN).

UCO je zakoreninjen v projektu Action for Climate Empowerment Innovation Project ali ACE_AT, kot tudi Global Challenges Action Empowerment Consortium ali GloCha. Služi za olajšanje odprtih razprav o kolektivni viziji družbe za podnebne ukrepe in spodbujanje obsežne mobilizacije virov.

GloCha je med drugim sodelovala s programom ZN Habitat za mlade in koalicijo Climate Chain Coalition. sodelovati z mladinskimi podnebnimi skupinami za izgradnjo tehnološke in institucionalne infrastrukture, potrebne za izpolnjevanje ciljev trajnostnega razvoja Združenih narodov s pomočjo modelov podjetništva, usmerjenih v vpliv.

Gostil ga je ustanovitelj GloCha Miroslav Polzer, med udeleženci so bili Romi Sumaria, Dairou Sidiki, in odgovorna urednica Cointelegrapha Kristina Cornèr, ki je zastopala med drugim kot medijski partner UCO.

Soustanovitelj in izvršni direktor podjetja Oblique Life Romi Sumaria je spregovoril o priložnostih za mobilizacijo finančnega in človeškega kapitala za pobude o podnebnih spremembah z izvajanjem tehnologije veriženja blokov in navedel:

»Blockchain nam bo omogočil, da se prepričamo, da bodo tisti, ki vlagajo v te projekte, lahko razumeli, kam gre njihov denar ali čas, kaj točno so meritve, ki jih gledajo, in videli, kakšen je njihov donos ( ROI) je.«

Načrt organizacije opisuje njene cilje za objavo poročila o beli knjigi konec februarja 2022, ki ji sledi ponudba za registracijo v začetku aprila 2021.

Dodatni premisleki vključujejo distribucijo nadomestil za ogljični odtis Cryptostamps, mobilizacijo virov prek decentraliziranih avtonomnih organizacij (DAO) in podporo več projektom vključevanja družbe.

UCO bo sodeloval z ustreznimi vladnimi režimi za izgradnjo teh partnerstev v prihodnjih mesecih, pri čemer se bo pričakovana razporeditev začela na COP36, ki ga novembra gosti afriška celina 2021.

Predstavniki odbora Združenih državljanov na COP26

Generalni direktor APCD Chad in dolgoletni partner GloCha, Dairou Sidiki, je komentiral pomen sodelovanja afriških državljanov o vprašanjih v zvezi s trajnostnim razvojem in spodbujanju razvoja inovativnih rešitev:

“Menimo, da je odlična ideja za izvajanje tega partnerstva za zbiranje sredstev in mobilizacijo sredstev za podnebne ukrepe v Afriki zlasti in tudi upoštevati, kaj imajo Afričani lahko kot rešitve, in jim pomagati te rešitve izvajati na terenu.”

Povezano: merjenje uspeha: izravnavanje emisij kriptoogljika, ki so potrebne za sprejetje?

V času trajanja konference COP26 so številni miselni voditelji v obeh okoljski in kriptoekosistem sta izrazila utemeljeno zaskrbljenost glede naraščajočih energijsko intenzivnih dejavnosti v omrežjih blockchain, kot je Bitcoin.

Vodično digitalno sredstvo je odvračalo strokovnjaki za podnebje zaradi svoje velike odvisnosti od fosilnih goriv za vzdrževanje proizvodnje rudarskih dejavnosti, ki so temeljni steber njene ustanovitve in delovanja.

V začetku tega leta , strokovna raziskovalna skupina na Univerzi v Cambridgeu je objavila indeks porabe električne energije Bitcoin, ki je izračunal, da Bitcoin porabi 121. 27 teravatnih ur letno, potresna številka, ki se po porabi energije uvršča nad celotne države, kot je Argentina .

Številna podjetja za kriptovalute, ki nameravajo raziskati in razviti rešitve za dekarbonizacijo dejavnosti veriženja blokov, so prav tako pridobila moč v zadnjih mesecih.

Jack Dorsey’s Square se je združil z Ark Invest. leto za objavo memoranduma, ki trdi, da Bitcoin predstavlja edinstveno priložnost za spodbujanje inovacij in sprejetje zelenega omrežnega omrežja, ki ga poganjajo izključno obnovljivi viri energije.

Težavo lahko odpravi ekosistem, v katerem sonce/veter, baterije in rudarjenje bitcoinov soobstajajo, da tvorijo zeleno omrežje, ki deluje skoraj izključno na obnovljivo energijo. Ne samo, da je to izvedljivo, to je izvedljivo, ne da bi ogrozili dobičkonosnost sektorja.

— Square Crypto (@sqcrypto) april 21, 2021

Poročilo je s sklicevanjem na analitične meritve podatkov, kot so izravnani stroški energije ali LCOE in prenosna zmogljivost, da bi določili enostavnost prehoda na zeleno proizvodnjo, zaključilo:

” Bitcoin in energetski trgi se zbližujejo in verjamemo, da bodo današnji lastniki energetskih sredstev verjetno postali rudarji jutri.”