14.3 C
Ljubljana
Thursday, June 1, 2023

Osrednja finančna institucija: kriptovalute morda dodatno preprosto ‘okužijo’ ruski finančni sistem – ali se bliža zatiranje?

- Advertisement -

Dobava: Mistervlad/Adobe

Kriptosredstva rešujejo vitalnost za “okužbo” ruskega gospodarstva, nacionalne kriptoskeptične Centralne finančne institucija je opozorila.

Po domačem novičarskem podjetju Interfax je prva namestnica predsednika banke Ksenia Yudaeva podala povratne informacije na nedavnem finančnem forumu.

Trdila je, da so oblasti in regulatorji želeli utemeljiti, da so bila kriptosredstva omejena na obrobje poslovne dejavnosti.

Kljub temu je Yudaeva priznala, da je bilo nekoč za ruska podjetja »odlično«, da so »uporabljale kriptovalute v grozljiva mejna naselja.«

Kljub temu je vztrajala, da se to doseže na način, ki »ne bo več vodil do širjenja vse v celotni ruski finančni zaroti.«

Prva namestnica predsednika je dejala:

»Kritično [concern] centralne finančne institucije je, da je pojav tako [trading networks] ne bi več vodilo do okužbe naše finančne spletke s kriptovalutami.”

Yudaeva je dodal:

»Zdaj nenehno rešujemo, smo in živimo proti spodbujanju in običajno dovoljevanju uporabe kriptovalut v Rusiji. Kljub temu si predstavljamo, da bi lahko kriptovalute in digitalni viri po naključju bili tudi zgodovinski v globalni menjavi.”

Yudaevin so-namestnik prvega predsednika, Vladimir Chistyukhin, je priznal, da kripto že “zavzema očitno interesno področje” v sferi globalne izmenjave.

Kljub temu je Čistjuhin menil, da se kriptosredstva »verjetno« ne bodo spremenila v »panacejo« za ruske trgovce, ki se poskušajo izogniti sankcijam, ki jih vodi Zahod.

Ruska osrednja finančna institucija meni, da bi kriptovalute morda dodatno ‘okužile’ finančni sistem – ali je preveč ležerno za ukrepanje ?

Anatolij Aksakov, vodja odbora poveljniške dume za finančne trge, je priznal, da ogromna ruska podjetja že uporabljajo kriptovalute v menjalnih poslih.

Trdil je, da so podjetja verjela, da delajo “ v duhu zakona.«

In ta podjetja ne domnevajo več, da se odločijo za podporo za formalno preprosto dovoljenje za očaranje in prodajo uporabe kripto.

Zdi se, da je Moskva všeč, če upoštevamo, da so podjetja dela tovrstno industrijo in jim je oba dala svoj blagoslov v podporo zaprtih vrat ali pa slepo gleda.

Ena druga glavna centralna finančna institucija, ki se je medtem lahko izkazala ob enaki priložnosti, za katero je bilo včasih znano, da “ruska podjetja, ki se zaprejo, ne izgubljajo več denarja pri plačilih s kriptovalutami.”

Banka daje prednost orodju, pri katerem podjetja za nakup in prodajo uporabljajo kriptovalute pod njenim nadzorom, kot fazo pilota.

Kljub temu se zagotovo zdi, da mnoga zaprta podjetja ne poskušajo več podpreti uradnega zagona tega pilota.

Na svojem mestu so videti kot relativno nekaznovani nakup in prodaja z globalnimi spremljevalci.

Vnesite svoj e-poštni naslov za naše brezplačne vsakodnevne novice 376251271

Po naglici 3 minute preglejte današnje kriptovalute!

376251271

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -