3.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain OTC kriptotrgovine preplavijo Hongkong, vendar lahko predpisi vplivajo na njihovo prisotnost

OTC kriptotrgovine preplavijo Hongkong, vendar lahko predpisi vplivajo na njihovo prisotnost

Hong Kong, eno najpomembnejših in vodilnih finančnih središč na svetu, je odigral veliko vlogo pri razvoju kriptovalut. Kitajsko ozemlje je na primer rodilo nekaj najbolj uveljavljenih in uspešnih kripto podjetij doslej, vključno z borzo kripto izvedenih finančnih instrumentov FTX, skupaj s platformo za digitalna sredstva Crypto.com.

Ker pa se na borzah za kriptovalute, ustanovljenih v Hongkongu, redno trguje z bilijoni dolarjev, »Vertikalno mesto« vsebuje tudi obilico fizičnih trgovin s kriptovalutami brez recepta. Henri Arslanian, vodja kriptovalut PwC in nekdanji predsednik Fintech združenja Hong Konga, je za Cointelegraph povedal, da število tradicionalnih OTC kripto posrednikov v Hongkongu zagotovo izstopa. “To so dobesedno trgovine z opeko in malto za maloprodajo,” je dejal.

Anonimni vir je za Cointelegraph še povedal, da med potovanjem po Hongkongu ni mogel kaj, da ne bi opazil velikega porasta kriptoborz OTC, od katerih nekatere celo omogočajo dostop do bankomatov s kriptovalutami.

Fotografija maloprodajne borze OTC v Hongkongu, ki jo je posnel anonimni opazovalec

Maloprodajne trgovine OTC sestavljajo kriptokulturo Hongkonga

V primerjavi z regijami, kot sta Združene države ali Evropa, kjer je nakup in prodaja kriptovalut na reguliranih borzah dokaj enostaven, so fizične prodajalne s kriptovalutami v Hongkongu edinstvena blagovna znamka, ki posameznikom omogoča drug način dostopa do kriptovalut.

Kelvin Yeung, izvršni direktor in ustanovitelj Hong Kong Digital Asset Exchange ali HKD, je osvetlil zadevo. Yeung je za Cointelegraph povedal, da je bila kripto borza HKD ustanovljena leta 2019, fizična trgovina je bila ustanovljena januarja letos in da zaposlujejo več kot 20 članov osebja za zagotavljanje strank storitev.

Vir slike: HKD

Yeung je še pripomnil, da trgovina HKD deluje podobno kot tradicionalna banka, kar daje strankam priložnost, da pridobijo praktičen pristop k nakupu kriptovalut , skupaj z dostopom do storitev osebnega svetovanja. Kot tak meni, da bodo maloprodajne trgovine najverjetneje svetovni trend, ki bo napredoval, ko bo kripto postalo mainstream:

»Ko več vlagateljev in institucionalnih vlagateljev dobiva V industrijo in digitalna valuta postane mainstream, bo prišlo do težnje po odpiranju fizičnih trgovin v kombinaciji s spletnimi platformami.

Yeung je dodal, da verjame, da se med HKD in njegovo bazo uporabnikov gradi večje zaupanje strank zaradi njegove fizične prisotnosti. »Naši uporabniki so predvsem stari med 50 in 93. Starejša baza strank je pomembna za ustvarjanje splošnega sprejemanja, saj mnogi od teh ljudi še vedno držijo fiat valuto in zaupajo le tradicionalnim finančnim sistemom,« je pripomnil.

Zanimivo je, da kriptovalute na teh fizičnih lokacijah ne kupujejo samo starejša generacija. Priscilla Ng, ustanoviteljica Coiner HK – druge maloprodajne borze v Hongkongu – je povedala za Cointelegraph, da je bil CoinerHK lansiran na začetku 2019 osredotočiti se na ženski trg: »Želeli smo ustvariti trg za ženske, ker želimo promovirati idejo, da bi ženske lahko bile finančno neodvisne in se ukvarjale z lastnimi naložbami.«

Kot taka, Ng delil, da so stranke CoinerHK večinoma ženske, običajno med in 50 let in približno 70% jih trguje z gotovino za kriptovalute. Ng je tudi opozoril, da ima CoinerHK dve fizični lokaciji v zlato območje Hongkonga.

Vir slike: CoinerHK

Echoing Yeung, Ng je dodal, da lahko fizične izmenjave OTC strankam zagotovijo večje priložnosti: »Mi pri trgovanju jih obravnavajte kot prijatelje in našim strankam dajte vero v nas saj imamo v lasti fizične lokacije.” Ng je še pripomnil, da lokacija Wanchai podjetja CoinerHK služi tudi kot umetniška galerija, ki vsebuje nezamenljive žetone (NFT).

Predpisi bi lahko izrinili fizične izmenjave OTC

Medtem ko se zdi, da fizične kripto borze OTC, kot sta HKD in CoinerHK, zagotavljajo večji dostop do kriptovalute po vsem Hongkongu, so s tovrstnimi ustanovami povezana številna zakonodajna tveganja.

Arslanian je na primer pojasnil, da so poleg rednih strank ciljne stranke teh lokalov tudi turisti s celinske Kitajske. Opozoril je, da se veliko teh trgovin nahaja na turističnih območjih, da pritegnejo uporabnike, vendar so še posebej privlačne za Kitajce. turistov zaradi prepovedi kriptovalut na Kitajskem: »Lahko bi domnevali, da če turisti iz celinske Kitajske obiščejo Hong Kong, jih nič ne bo preprečilo, da bi kupili kriptovalute v teh trgovinah OTC.«

Glede na to, Arslanian meni, da bi lahko prišlo do povečanja maloprodajnih OTC centrov v Hongkongu zaradi infl ux kitajskih turistov, ki se zanimajo za nakup kriptovalut. Po drugi strani je Arslanian omenil, da bi lahko prihajajoči regulativni okvir Hongkong za kripto menjave povzročil popolno zaprtje teh trgovin.

Kot je Cointelegraph že poročal, so finančne storitve in urad za finance Hongkonga razmišljali o omejevanju dostopa kriptovalut do portfeljev z vsaj 1 milijonom dolarjev sredstev. Če bi bile sprejete, bi nove smernice omejile dostop do kriptovalut na približno 93 % mestnega prebivalstva.

Čeprav je to velik izziv za fizične OTC trgovine, je Arslanian pripomnil, da lahko trgovine OTC preprosto premaknejo svoje poslovanje v podzemlje. Opozoril pa je, da bi to potem predstavljalo večje tveganje za stranke: »Če gre kaj narobe, je manj verjetno, da jih bo javnost prijavila organom.«

V zvezi z negotovimi predpisi, Yeung je komentiral, da je glavni izziv, s katerim se trenutno sooča HKD, razumevanje, ali bo Hong Kong kmalu dovolil le institucionalnim vlagateljem vlaganje v kriptovalute: “To bo imelo velik vpliv na naše poslovanje.” Arslanian je dodal, da kripto skupnost močno nasprotuje reguliranim borzam za kriptovalute, ki ne morejo servisirati maloprodajnih strank, saj bi to lahko povzročilo, da se uporabniki obrnejo na neregulirane platforme.

Na žalost je Arslanian še poudaril, da bi bilo za fizične OTC trgovine izjemno težko dobiti ustrezne licence, tudi če jih poskušajo v celoti regulirati. Trenutno je Yeung omenil, da HKD zahteva samo veljavno identifikacijo in preverjanje naslova za nakup in prodajo kriptovalut na borzi.

Zanimivo je, da je trenutno edina regulirana kriptoborza v Hongkongu OSL, ki je tudi enota skupine BC, ki jo podpira Fidelity. Izvršni direktor OSL in vodja izmenjave Andrew Walton je za Cointelegraph pojasnil, da je bil OSL zgrajen z mislijo na predpise in je celo izvajal samoregulacijo, preden so bili sprejeti nekateri trenutni zakoni.

Poleg tega je Walton je povedal, da je bil OSL uveden v skladu s singapurskim zakonom o plačilnih storitvah ali PSA in je dodatno zaprosil za licenco za digitalni plačilni žeton ali DPT prek denarne uprave Singapurja. Impresivne regulativne odobritve so pred kratkim omogočile OSL, da razširi svoje poslovanje v Latinsko Ameriko. »V Latinski Ameriki bo izdelek OSL Exchange sprva na voljo institucionalnim in profesionalnim vlagateljem v regiji, v Mehiki, Kolumbiji in Argentini. Ponudba OSL-ja LatAm bo iskala tudi ustrezno licenciranje, saj bo zakonodajni razvoj v regiji potekal,« je dodal Walton.

Majni vlagatelji so potrebni s poslovnega vidika

Čeprav so prizadevanja OSL-ja res opazna, Arslanian je poudaril, da veliko prihodkov običajno ustvarijo maloprodajne stranke, ki kupujejo in prodajajo kriptovalute na borzah, maloprodajni tok pa pritegne institucionalne stranke. Kot tak je opozoril, da je pripravljenost Hongkonga, da bi kripto borze prisilili le v institucionalne vlagatelje, težko vprašati s poslovnega vidika. Čeprav je to mogoče, je Walton pripomnil, da je OSL v zadnjem letu opazno povečal zanimanje institucionalnega segmenta.

Glede na stalno regulativno negotovost za kriptovalute je Arslanian omenil, da je Hongkong morda najbolj primeren za institucionalne vlagatelje, medtem ko bi bil Singapur lahko bolj logičen za maloprodajne stranke.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments