19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Market novice Otroška igra: Gajesh Naik, 13, ima bogastvo v DeFi-ju

Otroška igra: Gajesh Naik, 13, ima bogastvo v DeFi-ju

ob 10, težko je verjeti, da lahko kdo razume potencial – in odgovornost in nevarnost – držanja zasebnih ključev do pol milijona dolarjev, medtem ko živi življenje kot običajni sedmi -grader v Indiji.

Kaj je primer Gajesha Naika, 13 – letni decentralizirani finančni (DeFi) wunderkind iz Goe, tako edinstveno je, da čeprav lahko oblikuje protokol DeFi, ki lahko sprejme milijon dolarjev denarja vlagateljev, je premlad, da bi podpisal pravno pogodbo ali odgovarjal za kakršno koli izgubo. Bi svoj denar zaupali nedokazanemu najstniškemu razvijalcu s samo polletnimi izkušnjami na področju trdnosti?

Čas leti

Naik je začel s kanalom YouTube, kjer je ljudi učil kodiranja, preden je prešel na svetovanje s pametnimi pogodbami. Danes njegov protokol DeFi, PolyGaj, upravlja skoraj milijon dolarjev.

Glede na njegovo starost je fascinantno videti, kako gleda na čas, namesto na leta ali četrtletja pa Naik govori v mesecih, ” Tri mesece sem delal samostojno in začel dva projekta. «

Čeprav bi trimesečni blok blockchain svetovalnih izkušenj mnogi šteli za le malo več kot pripravništvo, ga Naik opisuje na nek način zaradi tega zveni bolj kot karierna faza, kot da bi bilo bolj primerno, da se izjava treh sklicuje na let namesto mesecev .

Gajesh Naik
Gajesh Naik, 13 – letni DeFi wunderkind v zgodnjem videoposnetku na YouTubu.

To je pričakovano, saj bo mlajša oseba čas dojemala kot počasnejše – leto je lahko enakovredno enakovreden do 18% a 01 – enoletno “zavestno” življenje, kar ustreza šestim letom za nekoga, ki je star 30 ali desetletje za 50 – letnik. Še več, hitrost obdelave informacij se s starostjo upočasni, kar pomeni, da je sposobnost mlajših ljudi, da absorbirajo in uporabijo nove informacije, veliko večja. Kot tak je Naik morda pravilno, če svoje trimesečno svetovanje vidi kot temelj svoje kariere.

Naik je s tem, kar bomo imenovali »obilo« industrijskih izkušenj, razmeroma rečeno lansiranje lastnega projekta PolyGaj, ki temelji na podobni platformi na Binance Smart Chain, imenovani Goose Finance. Istoimenska platforma DeFi na temo slonov omogoča uporabnikom trgovanje in kmečke žetone, in sicer PolyGaj (GAJ) in StableGaj (SGAJ). Obstaja tudi možnost, da kovance položite v skupine, ki obljubljajo toliko 34% APR za zavite bitcoine (wBTC) in 62% APR na Tether (USDT).

StableGaj ni Stablecoin

– gajesh.eth🌋 (@robogajesh) junij 26, 2021

Omeniti velja tudi Neikove žetone (NFT) znamke Naik “Elephant Punk”, ki so na prodaj za približno $ 25. V času pisanja je platforma približno $ 900, 000 denarja vlagateljev, zaklenjenega na njegovih kmetijah in v bazenih, in Naikov naslov, ki je “lastnik” platforme, znaša približno $ 500, 000 vreden GajCoin, zaradi česar je Naik izjemno bogat v relativnem in absolutnem smislu.

Od učenca do učitelja

Naik se je že zgodaj začel ukvarjati s kodiranjem 2016 – pri sedmih letih – začenši z Drag and Drop, ko se je udeležil dvotedenskega bootcamp-a za kodiranje v svoji rodni Goi na zahodni obali Indije. Zgodaj 2017 je globlje zašel v Scratch, programski jezik, namenjen otrokom, preden je zapravil drugo polovico leta učenje C in C ++. Veliko leto je bilo 2018, ko se je “naučil Java, HTML, CSS in JavaScript”, ustanovil YouTube kanal učiti kodiranje drugih in začel obiskovati kodiranje na svojem območju.

Naikova strast morda ni povsem naključna, saj je njegov oče Siddhivinayak diplomiral iz računalništva in dela v indijska državna služba. Zagotovo ne bi bil prvi oče, ki ljubi računalnike, ki je podpiral njihovega otroka in postal kriptogenij. Pratik Gandhi, vodja marketinga pri podjetju Covalent, ki je pomagal pri pripravi intervjuja, omenja, da ima indijsko ozadje in lahko komentira Naikovo družinsko situacijo. Hitro doda, da Naikova strast izvira iz njega samega in to ne gre za primer, da bi se starši “otroci naučili nekaterih stvari, da se pokažejo”, kar opisuje kot pogost pojav v Indiji.

Človek vsekakor ne more prisiliti strasti ali ljubezni do učenja, kar ima Naik v meji. Druge družinske člane je celo navdihnil, da so začeli snemati video posnetke, njegova mama Pranita pa je začela kuhati.

Naikov prvi videoposnetek iz 2018, Kako narediti preprost Telegram Chatbot z uporabo Dialogflow , je dobro opravljeno po katerem koli ukrepu. Sledi seznam, vključno z Great Unsung Heroes of Science , nastavljenim na glasbeno spremljavo, in tudi kratek posnetek z imenom Coffee and Code October 2018, kateri kaže jasno navdušen, nasmejan 10 – letni deček Naik na srečanju za kodiranje. Tam je s približno 18 drugi – vsi daleč starejši in jim primanjkuje tiste nesporne iskrice navdušenja in čudenja, ko voditelj razloži nekaj o obremenitvah strežnika.

Elephant Punk NFT

Njegov obseg se je povečal na lekcije iz stvari, kot so ustvarjanje 3D geometrije v Pythonu in strganje Wikipedije ter celo takšno Kako analizirati in vizualizirati COVID – 19 Podatki z uporabo Pythona . Morda pa najbolj izstopa Naikova lekcija o Kako najti sestavljene obresti s pomočjo pythona , ki jo je izdal 3. septembra, 2020 – istega meseca se je “pridružil spletnemu seminarju o osnovah bitcoinov in blockchaina.”

“Začel sem kopati globoko v verigo verig – Bitcoin in Ethereum – potem sem spoznal Solidity, in potem sem se tega naučil v dveh ali treh mesecih. “

Da bi razumel težo v tej izjavi je treba upoštevati vrednost trdnosti. Po navedbah ene od panožnih zaposlitev je „povprečna osnovna plača razvijalca Solidity v Aziji $ 98, na leto, z nizko osnovno plačo v USD 100, in visoko osnovno plačo v višini $ 150, . ” Analiza Payscale kaže, da povprečni razvijalec programske opreme v Indiji letno zasluži 6 USD 700. , kar pomeni, da ob 10, se je Naik že opremil z znanjem, vrednim 10 – 20 kratnik plače sezonskega razvijalca ali 50 – 70 kratkratnik bruto domačega proizvoda države na prebivalca (2 USD, 100).

Naik je seveda še naprej delil svoje znanje na YouTubu in gledalcem predstavil Bitcoin v 12 – minutni oktobrski video, ki vključuje ilustrativne podobe kasic, zlatih palic in vezij. Od tam je vsebino kanala usmeril, da se je osredotočil na verigo verig blokov – novembru in decembru je dodal razlagalne videoposnetke o Yearn.finance, Chainlink, Tether in drugih.

Nekaj ​​tednov kasneje so se stvari spremenile , februarja 2021, ko se je Naik razširil iz zgolj uvodnih videoposnetkov na navodila za Kako razviti pametno pogodbo na Binance Smart Chain (BSC) in Kako napisati in razporediti BEP – 18 Žeton na pametni verigi Binance . Takrat je na začetku videoposnetka o ustvarjanju ERC – 20, je Naik objavil svoj 10, 500 naročniki:

“Začel sem samostojno! Če želite ustvariti DApp, pametno pogodbo, žeton ali kodirati NFT, mi pišite. «

Manjši izzivi

S skoraj 20, Naik je vzhajajoča zvezda na Crypto Twitterju, ki mu je opisuje kot “dobro in slabo – nekateri ciljajo name, nekateri pa grozijo,” in dodal, da nekateri govorijo stvari, kot je “bi moral iti študirat” ali da laže glede svoje starosti.

Nekdo ima prav, da ima pomisleke. Platformo PolyGaj, skupaj s slonovskimi NFT-ji in igranjem besed, lahko zagotovo razumemo kot otrokovo eksperimentiranje in igro. To ne pomeni, da je manj legitimna, vsaj v primerjavi s katero koli drugo klonirano platformo DeFi na BSC, ki jo vodijo anonimni ustvarjalci, vendar se je treba vprašati, ali je otrok sposoben resnično razumeti naravo svojega denarja in zelo resnično moč, s katero razpolaga. .

🙂 👍

Crypto izravnava globalne pogoje. Edina povezava, ki jo potrebujete, je internetna povezava. https://t.co/mc62 GqNgUK

– balajis.com (@balajis) maj 21, 2021

Obstaja tudi vprašanje varnosti, saj vsi prijatelji in učitelji lokalnih zločincev vedo za njegovo bogastvo – in dejstvo, da je dostopno z nekaj potezami po tipkovnici. Naik, če bi svoje zasebne ključe delil s starši, če bi mu to naročili, se zdi, da ni povsem razumel pomena vprašanja.

Pomembno se je zavedati, da kot panoga DeFi je sprejel filozofijo laissez-faire “preizkusa v proizvodnji”, kjer projekti nastajajo eksperimentalno, vlagatelji pa tvegajo na lastno odgovornost. V tem smislu se Naik prilega naravnost v množico in če bi se odločil, da bo svojo platformo ustvaril anonimno, bi se pomešal z ostalimi.

Obstaja pa razlog, zakaj je tako številni projekti DeFi so ustvarjeni anonimno – in sicer pravna, ugledna in varnostna tveganja – in Naik je zdaj svoj ugled vezal na javno, neizbrisno kripto sredstvo, poimenovano po njem. Čeprav je to seveda čudovit dosežek, bi mi bilo nerodno, če bi bil njegov starš.

Čeprav Naik pojasnjuje, da se strinja, da ne bo razkril, katere žetone je ustvaril kot del njegovo svetovalno delo ali koliko so mu plačali, je mogoče domnevati, da imajo te pogodbe obliko gospoda. To je zato, ker Naik zaradi svoje starosti verjetno nima pravne sposobnosti za podpisovanje izvršljivih pogodb – in zato ne more biti odgovoren.

To pomanjkanje sposobnosti podpisovanja pogodb po mnenju Covalentovega Gandhija pomeni da ne more prejemati neposrednih naložb od “nekaterih velikih imen v panogi”, ki “čakajo, da se obrne 18, da mu bodo lahko nakazali denar. «

Ne morem razpravljati in preiskovati 13 letniki, fantje. Iskreno nisem prepričan, kaj naj tukaj počnem. Mogoče se bom moral vzdržati situacij “mladoletnik z skrbniškim ključem” in vam dovoliti, da si sami sami ugotovite. pic.twitter.com/x2ZeKe8iDu

— Chris Blec (@ChrisBlec) Maj 21, 2021

Naredite pot ambasadi dor

Danes govorimo deloma, da bi Naik lahko promoviral svoje delo veleposlanika za Covalent, indeksirno in poizvedbeno plast za decentralizirane sisteme z zmožnostjo pridobivanja informacij iz število blokov.

Generalni direktor Ganesh Swami, ki se nam je tudi pridružil, je veleposlaniški program opisal kot “program rasti in vodenja”, katerega 2, in naraščajoči udeleženci so izbrani po razgovoru. Ko so »ambasadorji« sprejeli cilje – pogosto razširiti lastno učenje, povezano s stvarmi, kot so podatki in nadzorne plošče, ki so Covelantov kruh in maslo.

Ni povsem jasno, kaj je Naikov veleposlanik cilji prinašajo, vendar je pravično domnevati, da dobi nekaj v zameno za nesporno pogumno dejanje tega intervjuja – jasno, pri čemer 13 – letnik pritegne pozornost medijev.

Generacija Z

Po Naikovih besedah ​​so danes ena največjih težav v blokovni verigi visoki stroški plina. Zato so njegovi projekti zgrajeni na ogrodju Polygon, kar mu omogoča, da žeton uvede že za 0 USD. 01 v nasprotju s potencialno na stotine dolarjev na Ethereumovi plasti 1 . Enako zagovarja v svojih vajah za YouTube – dokazi, da bo naraščajoča generacija navdušencev nad verigami blokov pogledala dlje od sloja Ethereuma, da bo gradila prihodnost.

V moji knjigi Blockland , trdil sem, da je Bitcoin skupno podjetje med Millennials in Generation X, pri čemer so najstarejši predstavniki generacije Z še vedno srednje šole v zgodnjih letih Bitcoina in večinoma ne more sodelovati. Precej mlajši in “hip” Ethereum se je nato oblikoval kot trdnjava Gen-Z v industriji, ki jo je vodil Zoomer-podobni Vitalik Buterin.

Videti Naika, ki je pravzaprav med mlajšimi Zs – potencialno celo zgodnji sel generacije Alfa – se je odločil, da bo gradil na Poligonu, ki je za Ethereum rešitev dva sloja, fascinantno. Z visokimi pristojbinami za plin se bo moral ekosistem Ethereum vse bolj zanašati na rešitve drugega sloja, saj se prvi sloj današnjim mladim kriptogekom ne bo mogel eksperimentirati.

Mnogi od nas se bodo spomnili presenečeni starši, ki so v prvih dneh interneta gledali na nas, svoje otroke in dajali pripombe o tem, kako svet nove generacije je bil toliko večji, da so lahko komunicirali s prijatelji po vsem svetu in podobno.

Ko upoštevamo resničnost, da je 13) – star letnik lahko ustvari in objavi decentralizirano finančno rešitev in NFT proda globalni publiki, samo za mlade 01 pred leti se zdijo v primerjavi s tem zastareli in čudni.

Najstniki, ki so v preteklosti morda že prodajali mešanice ali piratske filme iz svoje omarice, lahko zdaj naberejo velike naložbene portfelje blockchain – anonimno – in nihče nima moči s na vrh njih. Prihodnost je njihova.

Čez pet let se Naik vidi, da se pripravlja na študij na računalništvu. Če pa se bodo stvari nadaljevale, kot je, je bolj verjetno, da se bo znašel kot učitelj med svojimi vrstniki.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments