29.7 C
Ljubljana
Thursday, June 17, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice OVR Uporaba verižne povezave za povezovanje Metaverse s podatki in dogodki iz...

OVR Uporaba verižne povezave za povezovanje Metaverse s podatki in dogodki iz resničnega sveta

sponzorirano

OVR.ai napoveduje stalno in stalno integracijo z Chainlink , vodilno tržno decentralizirano omrežje oracle, ki zagotavlja pametne pogodbe z varnimi in zanesljivimi podatki in računi zunaj verige. Trenutna integracija vključuje uporabo funkcije Verificble Randomness Function (VRF) , da pošteno in pregledno izbere dobitnika posebnega nepovratnega sklada s seznama udeležencev, ki sodelujejo v prihajajočem OVRLand Treasure Hunt. Poleg tega namerava ekipa OVR na celotni platformi izkoristiti prerokbe Chainlink, da fizični svet poveže z digitalnim metaverzumom OVRLand in tako omogoči navidezno izkušnjo, na katero vpliva resnični svet.

OVR je decentralizirana platforma za geolokalizirane izkušnje razširjene resničnosti (AR) / navidezne resničnosti (VR) z vizijo, da združi fizične in virtualni svet prek AR. OVR omogoča uporabnikom, da gradijo, gostijo in vizualizirajo izkušnje AR / VR, ki so prilagojene določenim geografskim lokacijam.

To dosežemo tako, da OVR razdeli digitalni svet na 300 šesterokotniki sqm, imenovani OVRLands, ki predstavljajo dejanske fizične geografske lokacije. Vsak OVRLand je tokeniziran s pomočjo ERC – 721 NFT standarda na verigi Ethereum. Lastnik vsakega OVRLand NFT lahko AR vizualno izkušnjo dodeli za določeno geografsko lokacijo, ki jo predstavlja njihov NFT.

Kaj pa, če bi lahko v OVRL in NFT vdelali decentralizirano logiko? Kaj pa, če bi lahko odvzeli verižne / geografske podatke in jih uporabili na verigi blokov za polnjenje interakcij znotraj decentraliziranega metavestra OVR?

Tu se začne igrati Chainlink, ki OVR-ju omogoča varno in zanesljivo povezovanje resničnih dogodkov z verigami blokov, da sproži pametne izvršitve pogodb. Podatke, kot so naključnost, geolokacija, vreme in še več, je mogoče pridobiti iz zunajverižnih virov in jih posredovati prek verige prek decentraliziranih oracle omrežij, ki jih poganja Chainlink.

Najbolj neposreden primer uporabe OVR je izkoriščanje naključnosti za določitev metaverzumski dogodki. Vendar mora vir naključnosti vsebovati visoka zagotovila, da z njim ni mogoče manipulirati ali predvideti, da bo pridobil nepoštene prednosti, zlasti kadar je naključnost odgovorna za gibanje realne ekonomske vrednosti. Zato je ekipa OVR izbrala Chainlink VRF za določitev zmagovalca našega 15 k OVR žeton končna nagrada za pridobivanje, ki služi kot skupna nagrada za lovce zakladov in sodelujte v naši širši 50 k podpori za OVRL in kupci. Postopek ekstrakcije bo potekal z javnim in determinističnim algoritmom, ki se bo vrtel skozi urejeni seznam OVRLin ID-jev, s Chainlink VRF, ki se uporablja za ustvarjanje in dobavo naključnih številk, ki se uporabljajo za pravično in pregledno izbiro zmagovalca s seznama.

Chainlink VRF deluje tako, da združuje blokovne podatke, ki so še vedno neznani, ko je zahteva vložena, z vnaprej dodeljenim zasebnim ključem oracle vozlišča, da ustvari naključno število in kriptografski dokaz. Pametna pogodba OVR bo sprejela vnos naključnih števil le, če ima veljaven kriptografski dokaz, kriptografski dokaz pa je mogoče ustvariti le, če je postopek VRF zaščiten pred posegi. To uporabnikom zagotavlja avtomatizirana in javno preverljiva zagotovila neposredno v verigi, da je izbira s pomočjo Chainlink VRF dokazljivo poštena in da je ne morejo spreminjati ali predvidevati Oracle, zunanji subjekti ali ekipa OVR.ai.

V prihodnosti ekipa OVR predvideva tudi uporabo različnih podatkovnih virov Chainlink zunaj VRF. Razčlenimo nekaj konkretnih primerov o tem, kako lahko Chainlink Data Feeds super napolnijo metaverze blockchain in OVR.

Predstavljajte si, da bi imeli AR / VR izkušnje, ki niso samo geolokalizirane, temveč tudi “zavedajo” se razmer v resničnem svetu:

  • AR logika igre, spremenjena z rezultatom nogometne tekme ali volitve
  • Podatki o lokaciji AR, spremenjeni zaradi vremenskih razmer
  • AR žetoni v igri se odklenejo, če je na lokaciji prisoten mejni znesek ljudi
  • AR / VR izkušnje se odklenejo, če umetnik osvoji nagrado Grammy

Vendar je le nekaj primerov – vsak vir podatkov iz resničnega sveta, ki ga je mogoče pretakati z API-jem, lahko prek verig Chainlink zanesljivo dostavi v verigo. Podatke je mogoče integrirati v pametne pogodbe, da ustvarijo neskončne vrste logike interakcije znotraj OVV metaverse – domišljija je edina omejitev!

Po besedah ​​izvršnega direktorja OVR.ai Davideja Cuttinija je »uporaba verige VRF za pravično izbiro na distribucijskem dogodku OVRL in le prvi korak v veliko širšem naboru integracije verige-OVR možnosti, ki lahko redefinirajo celotno AR / VR industrijo. Navdušeni smo, da predstavimo potencial združevanja zanesljivih podatkov izven verige z decentraliziranimi metaverzami in tako ustvarimo živahne in interaktivne virtualne svetove, ki jim lahko uporabniki zaupajo, da delujejo, kot je predvideno. ”


To je sponzorirana objava. Naučite se, kako doseči naše občinstvo tukaj. Spodaj preberite izjavo o omejitvi odgovornosti.

XCarnival Secures $2 Million Seed Investment

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments