15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Padec Bitcoina s 64 tisoč dolarjev je primerljiv s črnim četrtkom, vendar...

Padec Bitcoina s 64 tisoč dolarjev je primerljiv s črnim četrtkom, vendar odlivi Coinbase namigujejo na kopičenje

Elon Musk in COVID – 19 ima nekaj skupnega: oba sta vlagatelje – vsaj enkrat – prestrašila, da bi odvrgla svoja bitcoin (BTC) imetja.

podobnosti so se v zadnjih šestih dneh povečale, ko se je Musk podvojil na svoji perspektivi, ki povzroča kaos, do Bitcoinov. Podjetnik milijarder se je konec tedna na Twitterju spopadal z najboljšimi zagovorniki kriptovalut, vključno s podcasterjem Peter McCormick, ko je svoj najljubši žeton, Dogecoin (DOGE), predvideval za boljšega od Bitcoina.

Zaradi neprijetnih niti, kot je ta, si želim, da bi vstopil v Doge

– Elon Musk (@elonmusk) May 16, 2021

V nekem trenutku je Musk skoraj priznal, da bo moral Tesla raztovoriti 1,5 milijarde dolarjev naložba, ki jo je februarja izvedla v Bitcoin. Medtem so ponudbe za vodilno kriptovaluto upadale z vsakim Muskovim tvitom. Najprej so šli na $ 50, , nato pod – $ 45, , sčasoma do dna blizu $ 42, 000.

Musk je kasneje pojasnil, da Tesla ni odložil svojih bitcoin-imetov.

Za pojasnitev špekulacije, Tesla ni prodal nobenega bitcoina

– Elon Musk (@elonmusk) maj 17, 2019

Toda njegovo pojasnilo ni malo odtehtalo negativne pristranskosti Bitcoina. Kriptovaluta je sčasoma svoj medvedji popravek razširila na več kot 35%, če se izmeri iz njegove najvišje vrednosti skoraj $ 65, 000.

To je zaznamovalo tudi eno najhitrejših in najglobljih korakov za odpravljanje od zgoraj navzdol v nedavni zgodovini kriptovalute, pri čemer kazalniki na verigi kažejo, da je bil njen vpliv na tržno pristranskost tako slab kot tisti ki ga je povzročila nesreča črnega četrtka marca 2020 po pandemiji koronavirusa.

Medtem je platforma za analizo blokov verig Glassnode poročala o upadu dobička krožne ponudbe Bitcoinov prek lastniške metrike.

“BTC odstotna ponudba v dobičku (7d MA)” je pokazala odčitke v bližini 81. 93 od torka v Londonu zjutraj, najnižja raven po oktobru 2020. Odčitki so bili šibki tudi med marčevskim padcem 2020, ko je Bitcoin upadel za več kot 50%.

Odstotek krožne ponudbe v dobičku v povprečnem 7-dnevnem časovnem okviru. Vir: Glassnode

Več kazalnikov na verigi kaže na podobne odčitke med trenutnim padcem cen Bitcoinov, ki ga vodi Musk, in tistim, ki se je pojavil med paniko zaradi koronavirusa marca 2020.

Na primer, sledilnik obsega prenosa Bitcoinov pri Glassnode je pokazal hiter priliv BTC na vseh borzah. Njegov obseg je bil primerljiv s prilivi, zabeleženimi med marčevsko 2020 razprodajo in distribucijo PlusToken Ponzi shema v 2019.

Obseg neto prenosa Bitcoin od / do kripto izmenjav. Vir: Glassnode

Večji priliv BTC kaže na večjo verjetnost, da trgovci prodajo te žetone za druga sredstva, vključno s fiatom in altcoin-i. Nasprotno pa večji odliv kaže na pripravljenost trgovcev držati BTC dlje časa.

Institucionalno in maloprodajno razpoloženje

Podatki o obsegu prenosa Bitcoinov podjetja Glassnode so medtem ponujali dve močni naložbeni perspektivi med maloprodajo in institucijami. V svojem tedenskem glasilu je analitična platforma razčlenila svoje opazovanje na podlagi podatkov o dotoku / odtoku, zbranih z dveh največjih svetovnih borz kriptovalut: Binance in Coinbase.

Binance ni subjekt iz ZDA ki privablja večinoma trgovce na drobno in vlagatelje po vsem svetu. Medtem je Coinbase med institucionalnimi vlagatelji s sedežem v ZDA višji. Glassnode je opozoril, da je bil Binance največji prejemnik prilivov Bitcoinov med trkom, ki ga je vodil Musk.

„To še dodatno kaže, da bosta nedavne prilive verjetno spodbujala oba nova udeleženca na trgu (panika prodajalci) in potencialno zaradi rotacije kapitala v druga kripto-sredstva, «je zapisal Glassnode v tedenski opombi.

Omenil je tudi Ki Young Ju, izvršni direktor CryptoQuant – analitične platforme blockchain s sedežem v Južni Koreji. da je večina prilivov BTC šla v Binance in dodal, da to ni nujno medvedji signal.

“Počakal bom, da se dovodni signal ohladi,” je kljub temu dodal.

Količine neto prenosa Bitcoinov iz / v Binance. Vir: Glassnode

Po drugi strani pa Coinbase beleži večje odlive novih Bitcoinov, odkar se je kriptovaluta prebila nad $ 2020 , 000 – mejnik cen lani. Trend se je nadaljeval tudi v tekočem tednu, kar kaže, da institucionalni vlagatelji absorbirajo prodajni pritisk na maloprodajnem trgu.

Bitcoin stanje na vseh borzah v primerjavi s Coinbase v primerjavi z Binanceom. Vir: Bybt.com

Še vedno bikovski

Z drugimi besedami, bogati vlagatelji so kupili Bitcoin pri lokalnih najnižjih vrednostih so jih povprečni prodajali pod vplivom Muska.

“Ne poslušajte, kaj pravijo,” je v ponedeljkovem sporočilu strankam dejal vlagatelj Anthony Pompliano v zgodnji fazi. Dodal je:

“Pazi le, kaj delajo s svojim denarjem. Elon Musk in Tesla razumeta, da bosta odvisna od napredka bitcoinov. Ne bi me presenetilo, če zdaj dejansko kupujejo več bitcoinov po znižanih cenah ali vsaj načrtujejo nakup več v prihodnosti. «

Pompliano je dodal, da Bitcoin ostaja najuspešnejši makro sredstvo, “plenilec vrha” s precej boljšimi zalogami, obveznicami, nepremičninami in blagom. Tudi izvršni direktor Twitterja Jack Dorsey, čigar plačilno podjetje Square je v svojo bilanco stanja dodalo Bitcoin, da bi premagalo inflacijski strah, je v petek opozoril tudi, da bo njegova ekipa “večno delala” za izboljšanje Bitcoina.

Pripombe so prišle v nasprotju z Muskovo podporo za Dogecoin. Veteranski vlagatelj Paul Santos je v svojem delu Seeking Alpha zapisal, da bi izvršni direktor Tesle morda želel zaslužiti iz ničesar z izkoriščanjem tako imenovane kriptovalutne evforije.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments