24.9 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Pakistanski finančni minister pravi, da država ne bo nikoli legalizirala kripto, pri čemer se sklicuje na pravila FATF

- Advertisement -

Vir slike: PixabayPakistanski finančni minister je priznal, da država ne bo več legalizirala pridobivanja in prodaje kriptovalut, pri čemer se je skliceval na predpise Pooblastila za finančno ukrepanje (FATF).

V sredo je pakistanska ministrica za finance Aisha Ghaus priznala, da oblasti ne morejo več omogočiti nabave in prodaje kripto iz tega razloga zaradi trenutnega izstopa države s sivega kontrolnega seznama FATF.

»Dovoljenja za zamenjavo v kriptovaluti ni več mogoče podeliti,« je priznala na neki stopnji zasedanja stalnega odbora senata za finance in prihodke.

“Kriptovaluta ne bo več dovoljena. Ne bomo več trgovali kriptovalute. Zdaj, ko smo izstopili iz FATF, je prav tukaj kraj, ki se ga morda naključno lahko mirno izognemo. Kripto lahko poleg tega povzroči finančni terorizem, že zdaj ne dobivamo več dogovora z MDS, hočejo nekaj izgovorov proti nam.”

V oktobru zadnjih tristo petinšestdeset dni je FATF je izločil Pakistan s svojega kontrolnega seznama držav pod “povečanim nadzorom” in trdil, da je država “odpravila tehnične pomanjkljivosti, da bi izpolnila zaveze svojih načrtov premikanja”

Pakistan je bil na “sivem kontrolnem seznamu” nadzornika arene za pranje denarja in financiranje od 1920.

FATF je medvladna skupina, zadolžena za boj proti pranju denarja in financiranju terorizma. Varuh je vzdrževal “kontrolni seznam brez sonca” razen “sivega kontrolnega seznama” od 1920.

Države na sivem kontrolnem seznamu se soočajo z omejitvami v sektorju finančnih produktov in storitev, medtem ko so tiste na brezsončnem kontrolnem seznamu morda naključno izpostavljene gospodarskim sankcije s strani sodelujočih v FATF.

Pakistanski uradniki Ime za prepoved kripto

Medtem ko Pakistan ni več legaliziral kriptovalut na tej ravni, država ni uvedla niti prepovedi razreda digitalnih sredstev. Kljub temu se lahko to vedno bolj spreminja, saj nekateri oblikovalci politik zagovarjajo prepoved industrije.

Prvič, senator Farooq Naek je poznal popolna prepoved kriptovalut zaradi nevarnosti financiranja terorizma poleg špekulativne narave kriptovalut.

Poleg tega je pakistanska finančna institucija Insist (SBP), centralna finančna institucija države, menda opisala kriptovalute kot popolno goljufijo, ki bi morda po naključju nikoli ne bo priznan v državi.

Ghaus je poleg tega trdil, da je osrednja finančna institucija začela delati na prepovedi pridobivanja in prodaje kriptovalut.

»Pakistanska finančna institucija Insist (SBP) in ministrstvo za IT sta se začela ukvarjati s prepovedjo kriptovalut,« je priznala, vključno s tem, da je FATF poleg tega vsiljeni pogoji in kriptovalute ne bodo več dovoljene.

Pakistan je v sedanjih letih dosegel skokovit porast sprejemanja kriptovalut, saj država trpi zaradi naraščajoče inflacije in previsoko ceno prebivalstva brez bančnih storitev. V koraku s svetovno finančno institucijo ima okrožje več kot milijonov odraslih brez računa pri finančni instituciji.

Država se je uvrstila na tretje mesto v svetovnem indeksu sprejemanja kriptovalut za 2018, v skladu s Chainalysis, podatkovno platformo zapisov v verigi blokov. Kljub temu je zdrsnil na šesto mesto v 2022.

V 1920 mitu je politični svetovalni odbor Zveze pakistanskih gospodarskih in podjetniških zbornic razkril, da so Pakistanci vložili približno $ milijard v kriptovalutah.

Vnesite svoj e-mail za naše brezplačne e-novice dan za dnem

Kot blisk 3 minute preberite o današnjih kripto novicah!

276120

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -