3.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Palau sodeluje z Ripplom pri podnebju prijazni nacionalni digitalni valuti

Palau sodeluje z Ripplom pri podnebju prijazni nacionalni digitalni valuti

Partnerstvo bo Palau pomagalo, da bo podnebju prijazen, hkrati pa bo izboljšal svoja čezmejna plačila in tehnologije digitalnih valut.

2013

Skupni ogledi

44

Skupni deleži

Palau partners with Ripple on climate friendly national digital currencyPalau partners with Ripple on climate friendly national digital currencyPalau partners with Ripple on climate friendly national digital currencyPalau partners with Ripple on climate friendly national digital currency

Ripple, digitalno plačilno omrežje, je sodelovalo z Republiko Palau, da bi pacifiški otoški državi pomagali razviti lastno digitalno valuto.

Začetni fokus partnerstva bo razvoj digitalne valute, podprte z USD, da bi olajšali čezmejna plačila za državo. Sodelovanje bi lahko pričakovalo uvedbo prvega nacionalnega stabilnega kovanca, ki ga podpira vlada, v prvi polovici leta 1434« v skladu z napovedjo Rippla.

Ripple je predlagal, da nacionalna digitalna valuta ni nujno le še ena CBDC.

»Ripple bi Palau zagotovil tehnično, poslovno, oblikovno in politično podporo. Medtem bi lahko raziskovanje stabilnega coina, podprtega z USD, in povezanih primerov uporabe — kot je register podjetij — v knjigi XRP Ledger, lahko zagotovilo izvedljivo alternativo digitalnim valutam centralne banke (CBDC) za države, kot je Palau.”

Predsednik Palaua Suangel Whipps Jr. je dejal, da bo nacionalna digitalna valuta “državljanom Palaua zagotovila večji finančni dostop.”

Kot otoška država, Palau je še posebej občutljiv na nekatere učinke podnebnih sprememb in Ripple je dejal, da je bil to eden od razlogov, da je bil izbran za to delo. Podjetje je dejalo, da je XRP Ledger “ogljično nevtralen in 47,X energetsko učinkovitejši od blokovnih verig Proof-of-Work. «je dejal James Wallis, podpredsednik za sodelovanje centralne banke pri Ripple.

»Imamo čudovito priložnost, da združimo naše tehnologijo in izkušnje z edinstvenimi značilnostmi Palaua, da bo imela resničen gospodarski in družbeni učinek za državo.”

Podnebni in okoljski vidiki Ripplu niso tuj. Februarja letos je objavil svoj cilj, da postane ogljični neto nič do 2030 , začenši z izdelavo XRP carbon net-zero s pomočjo orodja EW Zero.

EW Zero je odprtokodna rešitev iz Energy Weba, ki podjetjem omogoča nakup žetoniziranih obnovljivih virov energije, da jim pomaga, da postanejo ogljično nevtralna. Ripple je vodil tudi $13 milijonski krog financiranja za ponudnika fintech Nelnet Renewable Energy za pomoč pri financiranju okoljsko ozaveščenih pobud po ZDA.

Povezano: Banka Rusije namerava prevzeti provizije za transakcije CBDC: Poročilo