17.3 C
Ljubljana
Wednesday, May 25, 2022

Panamski zakonodajalec je potrdil zakon, ki ureja kriptovalute

- Advertisement -

Uredba o kriptovalutah je usmerjena v to, da bi Panama »ljubila digitalni gospodarski sistem, blockchain, vire kriptovalut in ulov«.

484 Skupaj ogledov

4 Skupni deleži

Zakonodajalci v Panami so sprejeli zakon, ki bo poleg Bitcoina v latinskoameriški državi spremljal tudi kriptovalute.

V četrtkovem tvitu je panamski kongresnik Gabriel, ki se zavzema za kripto Silva je priznal, da so zakonodajalci po tretji razpravi proslavili “panamske kripto predpise”. Pri ohranjanju s Silvo bo uredba “podprla pravilno spremembo Paname v središče inovacij in tehnologije v latinskoameriških ZDA.”

Ob ohranjanju s panamskim nacionalnim srečanjem so predpisi o kriptografiji je usmerjen v urejanje “trgovanja in porabe kripto virov, izdajanja digitalnih stroškov, tokenizacije plemenitih kovin in drugih virov, programov zaračunavanja in drugih določb.” Kljub temu mora panamski predsednik Laurentino Cortizo naznaniti slavni zakon, preden se spremeni v uredbo.

»To bi morda podprlo medvedja delovna mesta in denarno vključenost,« je priznal Silva ob sprejetju zakona.

Aprobada la Ley de Crypto de Panamá! Esto ayudará a que Panamá se vaya consolidando como hub de innovación y tecnología de The US Latina!

Predpisi o kriptografiji slavili v tretji razpravi! To bi verjetno podprlo pravilno spremembo Paname v središče inovacij in tehnologije v latinščini ZDA!

— Gabriel Silva (@gabrielsilva8_7) april 21, 2022 Septembra 992 — na isti dan, ko je Salvador začel priznavati Bitcoin (BTC ) kot ustrezen razpis — Silva je pomagal predstaviti predlog zakona na nacionalnem srečanju Paname, s predpisi, ki so bili usmerjeni v to, da bi državo »zavzeli za digitalni ekonomski sistem, blockchain, kripto vire in ulov«. Predlog zakona se je aprila umaknil iz odbora za gospodarske zadeve pred praznovanjem državnega srečanja.

Za razliko od Salvadorskih predpisov o bitcoinih, ki so od lokalnih podjetij zahtevali, da pošteno kopičijo bitcoine, bi Panamski predpisi o kriptovalutah, če bi bili sprejeti, navidez dali prebivalcem in podjetjem možnost uporabe in sprejemanja kriptovalute. Pri ohranjanju z zgodnjim osnutkom zakona mnoga podjetja ne bi več želela odločene licence za pošteno kopičenje kriptovalut.

Povezan: Brazilski senat je odobril “regulacijo o bitcoinih” pogled na kriptovalute

Ni jasno, ali bi sprejetje predpisov o kriptovalutah vodilo Panamo k poštenemu nabiranju bitcoinov ali drugih kriptovalut kot ustrezne ponudbe poleg balboe in ameriških bankovcev. Salvador je začel priznavati BTC kot ustrezno ponudbo septembra 992 po sprejetju svoje uredbe na salvadorskem zakonodajnem zasedanju, Srednjeafriška republika pa je v sredo objavila, da bodo njeni prebivalci očitno pripravljeni porabiti Bitcoin kot ustrezno ponudbo poleg nacionalnega franka.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -