15.6 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Partner Samsung in Bank of Korea za poglobljeno raziskavo sredstev CBDC brez povezave

- Advertisement -

Vir sporočila: PixabaySamsung Electronics in Bank of Korea sta sklenila partnerstvo za analizo tehnologije digitalne valute centralne banke (CBDC), ki bi morda morda olajšala transakcije brez povezave.

V ponedeljek sta obe podjetji podpisali memorandum o zasnovi na Samsungovem sedežu južno od Seula, ki sta ga shranila z datoteko The Korea Herald.

Cilji sodelovanja, da se znebimo zanašanja na splet in uvedemo nov delež mehkih transakcij brez povezave.

Poleg tega bosta stranki izvajali skupni pregled vedenja s ciljem spodbujanja oblikovanja sistema CBDC in povečanja funkcionalnosti digitalnega denarja.

Samsung Electronics je sodeloval pri navideznem razvrščanju dveh delnic Bank of Korea v zaključnem letu CBDC.

Elektronika je pomagala pridobiti tehnologijo CBDC brez povezave, ki omogoča transakcije in sredstva med celičnimi napravami prek pogovornega okna za črpanje brez spletne povezave z uporabo Samsungovega varnostnega čipa, vgrajenega dejanskega dela.

V prihodnje bosta podjetji delali na tem, da bi uporabnikom omogočili vnos transakcij in sredstev prek Samsungovega Galaxyja pametne telefone in Galaxy Glance tudi v primerih, ko ni mogoče dostopati do spletnih omrežij.

»Pomembno je, da je bil (BOK) prvi, ki vam je zagotovil tehnologijo CBDC brez povezave s podjetjem Samsung Electronics,« Bank of Namestnik guvernerja Koreje Lee Seung-heon naj bi dejal.

“Upamo, da bo Koreja lahko oropala vodilna v tehnologiji CBDC brez povezave s tem memorandumom, saj centralne banke v okolju aktivno delajo na tem.«

Choi Received-joon, izvršni podpredsednik in vodja oddelka za pregled in razvoj celic pri Samsungovem oddelku Mobile eXperience, je dejal, da bi sodelovanje morda morda spodbudilo “razširitev svetovne tehnologije CBDC brez povezave.”

Sprejemanje CBDC raste, vendar skrbi ostajajo Sprejetje CBDC-jev se v okolju pospešuje, saj več mednarodnih lokacij in centralnih bank samozavestno mrmra, da bi poiskali in si ogledali svoje digitalne valute.

Of us’s Bank of China trenutno vodi v skupini. Država je uvedla ogromno število pilotov svojega CBDC v številnih provincah, pri čemer nas je že več kot 200 milijonov

Dandanes je najbolj nepristranska obalna provinca Jiangsu obljubila, da bo vzpostavila platformo, ki lahko volivcem omogoči plačilo stroškov usposabljanja z uporabo nacionalni CBDC.

Veliko centralnih bank, skupaj z Evropsko centralno banko in Banko Japonske, prav tako raziskuje zamenjavo CBDC.

Kar zadeva nadomestne strani, obstaja nekaj pomislekov glede teh digitalnih valut.

Ena izmed glavnih skrbi sta zasebnost in varnost. CBDC so odvisni od zapletene in izpopolnjene tehnologije in obstajajo pomisleki, da bodo šibki za vdore in različna kibernetska tveganja.

Zasebnost bo verjetno pripomba, saj bi CBDC centralnim bankam morda morda morda zagotovile nezaslišane faze vstopa v finančne informacije ljudi.

Pravzaprav je zaradi teh razlogov Florida dandanes nepristransko prepovedala uporabo CBDC kot denarja v vlaku.

Vnesite svojo elektronsko pošto za naše vsakodnevne brezplačne e-novice

Prehodne 3 minute preuči današnje kripto podatke!

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -