22.9 C
Ljubljana
Thursday, June 17, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Pasti za bike Ethereum? Cena ETH signalizira razčlenitev v primerjavi z...

Pasti za bike Ethereum? Cena ETH signalizira razčlenitev v primerjavi z Bitcoini

Zdi se, da je nedavni upad cen Ether-a (ETH) glede na njegovega največjega tekmeca Bitcoin (BTC) v izčrpanosti, čeprav analitiki menijo, da je druga največja kriptovaluta med obema močnejša.

)

Za nazaj se je tečaj ETH / BTC zvišal do 40. 06% po dnu na 0. 0553 BTC maja 23. Močan povratni premik je odraz vrtoglavega pretoka kapitala od spotnega ETH do spotnega trga BTC. To je tudi vodilo analitike pri Delphi Digital – neodvisnem podjetju za raziskovanje trga -, da poudarijo “strašno moč” Ethereuma na trgih, ki kotirajo z bitkoini. Zapisali so:

“Če ločeno gledate na grafikon YTD ETH / BTC, verjetno ne bi uganili, da je strah na kripto trgu največji v enem letu.”

Toda natančnejši pogled na grafikon ETH / BTC je vrnil dokaze, da bikovski trgovci morda gredo v past za bike.

ETH / BTC je oblikoval vzorec, ki se je začel spodaj široko in krčil, ko se je cena dvignila. Posledično se je obseg trgovanja zožil. Medtem so se količine znižale, ko so se cene dvigovale in se je razvijal vzorec sklepanja pogodb.

Zvišanje cen ETH znotraj medvedjega preobrata, ko se obseg trgovanja zmanjšuje. Vir: TradingView

Klasični čartisti omenjajo strukturo kot Rising Wedge. Razlagajo ga kot tradicionalni vzorec medvedjega preobrata, predvsem zaradi izgube vzvratnega zagona pri vsaki zaporedni visoki formaciji.

Naraščajoči klini dozorijo, ko sredstvo doseže raven, kjer se dve liniji trendov zbližata. Kljub temu pa do medvedjih potrditev ne pride, dokler se cena prepričljivo ne spusti pod podporo Wedgea. Če pa se, sredstvo tvega, da se bo zrušilo za največjo razdaljo med zgornjo in spodnjo linijo trenda Wedgea.

Zato kazalnik naraščajočega klina ETH / BTC kaže na padec proti 0. 0648 BTC pri poskusu negativnega preboja iz vrha vzorca – točke, na kateri se smerne črte konvergirajo. Tudi raven BTC 0. 0648 je služila kot podpora misli, da je maj 2021 seja.

januar 2018 fraktal

Delphi Digital je primerjal odzive ETH / BTC na Bitcoin-ove ciklične vrhove v 2018 in 2017, da razložita svoj bik obeti za par.

Podjetje je poudarilo, da je bil ETH / BTC razmeroma šibkejši instrument med 2017 rally cen kot 2021. Par je dosegel vrhunec sredi cikla – junija 2017 – četudi se je Bitcoin še naprej vzpenjal in dosegel $ 20, do konca leta. Do takrat se je ETH / BTC zrušil za več kot 85 %.

Toda velik popravek cen Bitcoinov v januarju 2018 je naložil kapital na trge altcoinov, kar povzroča kratkoročni popravek navzgor pri parih, ki podpirajo BTC. Tudi Ether je imel koristi od denarnega toka na trgih Bitcoinov, saj se je od 0 dobil nazaj. 0231 BTC decembra 2017 do 0. 1237 BTC januarja 2018 – a 435. 44% porast.

ETH / BTC je nato začel popravljati nižje v tedenske seje, saj sta Bitcoin in Ethereum na trgih, ki kotirajo na ameriških dolarjih, premagala. Par se je na koncu strmoglavil z 0. 1237 BTC, takrat najvišjega leta do danes, na tako nizko kot 0. 0246 BTC decembra 2018.

Vendar to ne velja za tekoči popravek ETH / BTC, je dejal Delphi Digital in zapisal:

“Na zgodnjem 2018 vrhu so ETH / BTC močno premagali in se ni okreval niti približno tako hitro kot tokrat. “

ETH / BTC 2018 in 2018 top primerjava na pogled Delphi Digital

Korelacija Ethereum-Bitcoin

Zdi se, ali bo ETH / BTC doživel negativni preboj ali ne, odvisno od uspešnosti Bitcoinov na trgih, ki kotirajo v dolarjih. .

Tečaj BTC / USD se je znižal do 53. 77% od rekordno visoke, blizu $ 65, , konsolidacijo pa začel kasneje. Medtem se je tudi tečaj ETH / USD popravil v tandemu z BTC / USD, ko je padel 60. 44% od najvišje najvišje ravni v višini 4 USD 384 . To je pokazalo močno linearno korelacijo med obema digitalnima premoženjema.

Nick Spanos, ustanovitelj Bitcoin Center NYC, je za Cointelegraph povedal, da bo moral Ether na trgih, denominiranih v dolarjih, prekiniti svojo korelacijo z bitcoinom. imajo neodvisen trend ETH / BTC. Do takrat bi ostri negativni premiki ETH / USD in BTC / USD pomenili tudi depresivni trend ETH / BTC. Dodal je:

“Čeprav ima Ethereum dobre temelje in nadgradnje, je njegova potencialna rast v prihodnosti nekoliko odvisna od uspešnosti Bitcoina. Odmik od tega trenda napoveduje Vlagatelji v Ethereum. Vendar sedanji trend ne kaže verjetnosti tega v bližnji in srednjeročni perspektivi. “

Yuri Mazur, vodja oddelka za analizo podatkov na borzi kriptovalut CEX.IO, dodal, da bi lahko trenutna pripoved o inflaciji Bitcoinu omogočila, da nadaljuje naraščajoči trend. Posledično bi moral slediti tudi preostali trg kriptovalut, vključno z Ethereumom. Za CoinTelegraph je povedal:

“ETH / BTC bi moral imeti koristi od naraščajočega trenda za kriptovalute, zlasti ker je Ethereum pozneje v juliju nadgrajen s trdo fork v Londonu.”

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments