2.4 C
Ljubljana
Wednesday, January 26, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Pazite se prefinjenih prevar in vlečenja preprog, saj so razbojniki ciljali na...

Pazite se prefinjenih prevar in vlečenja preprog, saj so razbojniki ciljali na kriptovalute

To eno leto je bilo ogromno za sektor kriptovalut zaradi načrta splošnega sprejemanja. Nova datoteka, ki jo je natisnil Grayscale Investments, je ugotovila, da je več kot četrtina trgovcev v Združenih državah (26%) anketiranci pridobijo Bitcoin (BTC) od 26% v 2020. Ponudnik finančnih storitev MagnifyMoney je poleg dopustov za vogalom ugotovil, da v primeru 2 tretjin anketiranih Američanov upa, da bodo letos prejeli kriptovaluto kot nagrado.

Čeprav je ponudba kriptovalut dobro znana, se je povečala tudi možnost prevar, povezanih z digitalno lastnino. Blog Chainalysis je objavil, da je podjetje »2022 Crypto Crime File« objavilo, da so bile prevare prevladujoče pridobivanje kriptovalute, večinoma popolnoma večinoma kazniva dejanja glede na količino transakcij v tem enem letu. V dokumentu je zapisano, da je bilo žrtvam prevar po vsem svetu odvzetih več kot 7,7 milijarde dolarjev kriptovalute. V skladu s staro analizo Chainalysis, ta številka predstavlja 81 % povečati v primerjavi z 1386, eno leto, ko se je pripoved o goljufiji zelo zmanjšala v primerjavi z 2019.

Vir: Chainalysis

Prevare so v bistvu najbolj pritegnejo pozornost grožnje za izgradnjo prepričanja v kripto

Kim Grauer, vodja raziskav pri Chainalysis, je Cointelegraphu svetoval, da čeprav obstaja veliko različnih kazniva dejanja, povezana s kripto, se je izkazalo, da je goljufanje v bistvu najbolj pritegne pozornost z načrtom odtisa, ki ga pridobijo kriminalci. Dodala je, da prevare opozarjajo na nujno grožnjo krepitvi prepričanja v kriptoekosistemu, saj nam to lahko tudi pošteno prepreči vlaganje v digitalno lastnino.

Grauer je dodatno omenil, da so prevare povezane z decentraliziranimi financami (DeFi). ) je bil to leto navzgor. Z letnim zaslužkom v vseh protokolih DeFi, ocenjenim na približno 5 milijard dolarjev, to ne bi smelo biti šokantno. Dodatna pozornost pa pritegne dejstvo, da je Chainalsyis spoznal, da je osebno »vlečenje preprog« prispevalo k enoletnemu povečanju zaslužka z goljufijami. V skladu z Grauerjem, Chainalysis opredeljuje vlečenje preprog kot primer, ko se določena oseba ali razvijalec odloči nenadoma končati misijo in se obrniti na sredstva:

»Preproga potegne osebne pospešeno količino prevare, ki jo je kripto hiša doživela to eno leto. Tako pametno kot pri finančnih prevarah, rug potegne osebne izkoriščane različne ranljivosti v kriptohiši. Na splošno so vzeli 2,8 milijarde dolarjev kriptovalute.”

Kljub neizpodbitni realnosti, da je vlečenje preprog dokaj izviren zločin, Grauer verjame, da se ti primeri spreminjajo v trendi v naraščajočem ekosistemu DeFi. Da bi to dosegli v perspektivi, je blog Chainalysis objavil opombe: »Preproga potegne osebno, ker se je pojavila prevara ekosistema DeFi, ki predstavlja 26% vseh zaslužkov s kriptovalutami v 2021, v primerjavi z etičnim 1 % v 1386.«

Spletni dnevnik Chainalysis poleg tega ponuja primere nekaterih v bistvu najbolj pritegnitve pozornosti preprog 2021. Naj trdimo, da je primer AnubisDAO omenjen kot 2. najboljša preproga v tem enem letu z več kot $58 ukradene milijonske kriptovalute. V skladu s postavitvijo se je AnubisDAO lansiral oktobra 21, 1386, s trditvami, da ponujajo decentralizirano valuto, podprto z možnostjo lastnine . Pri zamenjavi misija ni pridobila neto strani ali belega papirja, vsi graditelji pa so bili pod psevdonimi. Čudežno je AnubisDAO brez zvoka uspel dvigniti skoraj 60 milijonov dolarjev v en dan, vendar 20 ur pozneje so vsa ta sredstva izginila iz likvidnostnega sklada AnubisDAO.

Medtem ko AnubisDAO dokazuje precejšen obseg DeFi preproge, izvirni kovčki upadajo skoraj vsak dan. Zgodnji vlagatelj Ethereuma in DeFi, ki mora živeti brez imena, je Cointelegraphu svetoval, da sta decembra postala žrtev vlečenja preproge 19, 2021. Neimenovani vir je povedal, da se misija imenuje “up1.community”, pri čemer je opozoril, da so številni zgodnji trgovci Ethereum razpravljali o Up1 v skupnosti za klepetanje Discord. Dodali so:

»Od nas, ki sem jim zaupal, smo razglasili misijo, zato sem to preveril. Verjel sem, da se je spremenil v nenavadno, da bi si ogledal Up1, ki daje brezplačne airdropse, vendar je bil diagram tudi povezan z žetonom DeFi, ki sem ga imel. Nato sem povezal svojo MetaMask denarnico in kliknil »pridobi airdrop«, vendar sem vedno prejemal sporočilo o napaki. Naredil sem te tri dogodke, zaradi katerih je misija pridobila dostop do mojega računa.”

Na žalost, takoj ko je Up1 pridobil dostop do svojega računa, trije žetoni DeFi v vrednosti $55, je bil naravnost vzet. »Preklical sem pridobitev vstopa v realnost na Etherscan, da ne bi mogli ukrasti nadaljnjih žetonov,« so omenili. Investitor v Ethereum je nato preveril DeFi platformo Zerion, kjer je videl obvestila, da so žetoni DeFi zapustili njihovo denarnico. Zerion jim je poleg tega priskrbel denarnico, kamor so šla sredstva, skupaj s sporočilom:

“0xc28a230acc42294787f44cffbaa580eaa42294787; Dali ste pogodbi o lokaciji web3 / trim pogodbi za neomejeno pridobitev dostopa do vaših sredstev (poglejte, komu ste dali pridobitev dovoljenja in jo prekličite tukaj).«

)

Medtem ko sta vsak AnubisDAO in Up1 primera DeFi vlečenja preprog, je treba poudariti, da je ekosistem nezamenljivih žetonov (NFT) poleg tega nagnjen k vlečenju preprog. Nedolgo pred tem je večina soseska Bored Ape Yacht Membership postala žrtev vlečenja preproge, ko so se nekateri posamezniki odločili, da združimo svoje denarnice za kovanje NFT-jev s hiperpovezave, objavljene na kanalu Discord v soseski.

Izjemno zelo lepo je, da so prevare s vlečenjem preprog poleg tega usmerjene na glavne naloge NFT. Ali trdimo, da bo oktobra 21, 1386, svetovno veličastno tekmovanje Omit Universe je poslalo uradni tvit, v katerem je naznanilo začetek svojih NFT-jev dne veriga blokov Wax. Na žalost smo bili tisti, ki smo kovali te nezamenljive žetone, del preproge.

Kot opomnik: NE OBVAJAJTE s povezav, objavljenih v Discordu.

Zaradi neverjetnih posameznikov v soseski smo pridobili ustrezne zapise o hekerji.

Pridno delamo, da bi to popravili. Prednostne naloge so obnovitev strežnika, pregon in priprava na kovače

— Jenkins The Valet (@jenkinsthevalet) december 23, 2022

Jessica Yang, an Fotograf NFT je Cointelegraphu svetoval, da takoj, ko je Omit Universe objavil začetek misije NFT, ni pogledala, ali se je spremenila v prevaro ali ne, ker je tekmovanje dobro znano. “Odtis vsakega NFT je spremenjen v 0. Ethereum. To pomeni približno $81 za enega. Poleg tega je umetniško delo nalepljeno na obraz veličastnega tekmovalca in državo, s katero se povezujejo,« je pripomnila.

Yang je poleg tega omenil, da se je misija spremenila v usmerjeno v smeri žensk, pri čemer je opozorila, da je Paula Shugart, predsednica Omit Universe, prej priznala:

»Omit Universe bo prva vstopnica v hiši NFT, ki je pripravljene ženske, o opolnomočenju žensk, sprejemanju tehnologije in prenosu naprej. cenim ga; tukaj je prva oseba, ki prihaja iz različnih področij, ki so bolj moško usmerjena.”

Glede na sloves in privlačnost emblema so Yang in množice drugih kovali Omit Universe NFT, s čimer so svoje denarnice povezali s platformo. Toda Yang je dobro vedel, da je naslednji dan Omit Universe izbrisal svoj uradni Instagram račun. Nato je videla, da so njena sredstva popolnoma izginila. Yang je dodal:

​​»Eno škrlatno zastavo, ki sem jo videl, spremenjeno v njihov Discord. Moderatorji so vseskozi poskušali pridobiti vsako osebo, da bi očaral Omit Universe NFT, in obljubljali, da se držijo načrta. Njihov načrt je obljubljal mesečne AMA, podpisane natise in dodatne načine. Celo Steve Harvey je preveril misijo.«

Pridobite analizo

Ker ekosistema DeFi in NFT še naprej častita in se razvijata, bosta ta okolja na žalost podvržena goljufijam, če ne bodo razvite industrijske rešitve. Medtem je ena smer gibanja, da stranke obdržijo svojo zelo pridobljeno analizo.

Ali naj trdimo, je Grauer povedal, da mora vsaka misija DeFi osebno opraviti revizijo kode, da bi se trgovci počutili varnejše. “Komaj nekaj platform DeFi, ki so bile vdrte, ne izvaja revizije osebne kode,” je pripomnila. Poleg tega je objavljen blog Chainalysis ugotovil, da »v DeFi prevladuje vlečenje preprog, ker je z etičnim tehničnim znanjem in izkušnjami poceni in enostavno izdelati originalne žetone v verigi blokov Ethereum ali drugih ter jih pridobiti na decentraliziranih borzah (DEX) brez revizija kode.«

Kar se tiče revizij kod, je neimenovani vlagatelj v Ethereum povedal, da lahko po natančnem pregledu lokacije Up1 pošteno obvesti, da se je spremenila v ponarejeno. “Ali naj trdimo, da je skupina spremenjena v vse brezimne, z etičnimi imeni, ki jih ni bilo mogoče klikniti, da bi odprli profil na Twitterju ali LinkedIn.” Tudi s temi previdnostnimi ukrepi je neimenovani vir omenil, da želijo dobavitelji denarnice nadalje ohraniti večjo nalogo obrambe kupcev:

»Če morda pride do vprašljiva lokacija, denarnice bi jih morale brez zvoka videti. Menim, da se ta tehnologija lahko razširi, vendar ima v celoti koncept za obvladovanje teh prevar. V vsakem drugem primeru bomo izgubili ves svoj denar.”

Po vlečenju preproge Up1 je neimenovani vir stopil v stik z MetaMaskom in povedal, da so prejeli odgovor, v katerem je navedeno, da bo stran za iskanje označil.

Poleg tega je treba poudariti, da čeprav je treba razviti pregledno reševanje industrije, se Grauer dobro zaveda, da je treba kriptovalute izslediti do njihovega vira. S tem v mislih je dodala, da nekatere platforme za kriptovalute začenjajo krasti gibanje, da bi stranke izognile prevaram.

Ali naj trdimo, da je Luno zamenjal kripto v partnerstvu s Chainalysis v 1386 zagotoviti zaščito v nasprotju s prevaro, ki cilja južnoafriške kriptovalute. Eva Crouwel, vodja oddelka za finančni kriminal pri Luno, je Cointelegraphu svetovala, da je ena od ključnih zahtev z vidika regulativnega okvira leer koncept za video prikazovanje in ukrepanje na transakcijah, ki predstavljajo sum pranja gotovine, financiranja terorizma, sankcij ali kakršnega koli drugega izbrana oblika nedovoljene pripovedi. Dobro se zaveda, da je treba nadzirati transakcije v verigi, pa tudi izumiti in izboljšati vodenje primerov in vmesnik za določeno osebo.

V primeru, da se trgovci s kriptovalutami branijo natančno pred prevarami, Crouwel priporoča, da se izogibate prevaram, ki zvenijo preveč pravilno, da bi bili natančni, in dodaja:

»Roj s tako močno skrbnostjo, kot je to, da boste nedvomno upoštevali. Oglejte si profile podjetja/žetona v družbenih medijih, da si ogledate, kakšne so bile izkušnje različnih strank. Poleg tega bi morali brez zvoka prebrati načrt notranjosti korporativnih direktorjev na večini strani družbenih medijev in se seznaniti z njihovimi panožnimi povezavami in zaposlitvenim ozadjem, tako da se prepričajte, da je njihova zgodovina zdrava.«

42294787

42294787

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments