15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Peking bo v loteriji z rdečo kuverto razpršil 6 milijonov dolarjev digitalnih...

Peking bo v loteriji z rdečo kuverto razpršil 6 milijonov dolarjev digitalnih juanov

Beijing to Disperse $6 Million in Digital Yuan in a Red Envelope Lottery

Kitajska centralna banka digitalna valuta ( CBDC) se še naprej uveljavlja, ko je razkril Pekinški lokalni finančni nadzorni in administrativni urad 40 bo milijonom digitalnih juanov v državi (6,3 milijona dolarjev) razdeljenih kitajskim državljanom.

Pekinška in kitajska centralna banka lansirata digitalno loterijo Yuan

Ljudska banka Kitajske (PBoC) in Pekinški lokalni finančni nadzorni in administrativni urad sta objavila nov test digitalnega juana za lokalno prebivalstvo. Bitcoin.com News je poročal o zadnjem preizkusu rdeče kuverte CBDC v preteklosti, saj je centralna banka za testiranje razpršila milijone digitalnih juanov.

Zdaj Peking načrtuje, da bo CBDC državljanom razdelil 6,3 milijona dolarjev z izdajo 200, 000 digitalne rdeče ovojnice z 200 vsak digitalni juan. Kot ponavadi lahko prebivalci zapravijo digitalni juan pri trgovcih, ki sprejemajo CBDC, kot je priljubljena tržnica Jd.com. Prebivalci, ki želijo dobiti nekaj rdečih ovojnic, morajo vstopiti v sistem loterij prek mobilnih aplikacij Bank of China ali Commercial Bank of China.

Novice o uvedbi digitalnega juana se približujejo in bližje se nadaljuje, saj nešteto podjetij, kot so Tencent, Alibaba, Ant, Mastercard in Jd.com, preizkuša kitajski CBDC. Rok za prijavo državljanov na zadnje testiranje rdečih ovojnic na Kitajskem je 7. junij.

Vendar kljub številu večjih podjetij, ki pomagajo in zadnje rdeče v nedavnem poročilu ugotavlja, da so prebivalci Shenzhena zaskrbljeni zaradi zasebnosti. Poleg tega državljani Shenzhena zaradi zaskrbljenosti zaradi nadzora ne kažejo veliko zanimanja za CBDC.

Kitajska digitalna juan pametna kartica naj bi imela biometrične podatke in skeniranje prstnih odtisov. PBoC namerava razširiti tudi digitalni juan na 2022 zimskih olimpijskih igrah. Poleg Pekinga in Shenzhena je bil digitalni juan, ki ga je razvil PBoC, preizkušen tudi v Changsha, Suzhou in Chengdu.

Kaj menite o tem, da je Peking razpršil 6,3 milijona dolarjev digitalnih juanov? Sporočite nam, kaj mislite o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

Standard Chartered Bank Launching Cryptocurrency Exchange and Brokerage

Artists Plan to Erect a Bronze Satoshi Nakamoto Statue in Budapest to Honor Bitcoin's Creator

Oznake v tem zgodba

2022 Zimske olimpijske igre, Alibaba, Ant, Peking, CBDC, CBDC Test, Central Bank, Changsha, Chengdu, Kitajska, kitajščina, kripto sredstvo, digitalni juan, test digitalnega juana, e-CNY, ekonomija, finance, JD.com, MasterCard, PBOC, rdeče kuverte, šenžen, tencent

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixab ay, Wiki Commons

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments