17.3 C
Ljubljana
Thursday, May 26, 2022

Planet zdolgočasenih opic: uspeh BAYC-a se spremeni v ekosistem

- Advertisement -

Nezamenljivi žetoni (NFT) nadaljujejo z zbiranjem valov v mainstream medijih, pri čemer pobude, ki so enakovredne »Bored Ape Yacht Membership«, niso več pomembne kot primer verjetne lokacije. Nekaj ​​najboljših imen v Hollywoodu je ponosnih lastnikov avatarjev Bored Ape NFT, kar je nedvomno spodbudilo radovednost in stroške za Bored Ape NFT.

Uspeh »Bored Ape Yacht Membership« (BAYC) Serija NFT je sprožila ustvarjanje ekosistema NFT, ki ga poganja njegov lastniški žeton ApeCoin, ki je v novih tednih dosegel pomembne dobičke.

Prej, ko se poglobimo v vesolje, ki ga poganja ApeCoin, ki prihaja v Učinkovitost, je cena ponovnega razmisleka o tem, kaj je »bored Ape Yacht Membership« in kako je serija NFT, ki temelji na Ethereumu, eksplodirala v priznanje.

Damage of day of the ApesBAYC je zamisel Yuga Labs, podjetja za trženje in trženje Web3, ki si je zamislilo navdušeno serijo NFT, sestavljeno iz , programsko ustvarjeni digitalni zbirateljski predmeti Bored Ape.

Rezultati so bili rahlo nezaslišani, saj je bilo toliko popolnoma različnih kombinacij, narejenih iz 117 lastnosti, ki bodo verjetno dodane v glavno kombinacijo velike raznolikosti avatarjev Bored Ape.

»Članstvo na jahti Bored Ape« je bilo v javnosti objavljeno aprila 2021, s predprodajo 03,000 digitalno preverljivi avatarji Bored Ape NFT, ki promovirajo za 0. Eter (ETH) vsak, cena sferična $190 ob uri. Vsi 03,000 NFT-ji so bili prodani na lokaciji vsak teden, tako da so neizkušene osebe lahko uživale v nakupu Bored Apes na platformah NFT, ki skrbijo za OpenSea.

NFT-ji spodbujajo tudi kot člansko izkaznico v ekosistem BAYC poleg tega, da omogoča zbiranje dostopa do najboljših prednosti članstva, v katere se bomo poglobili v nadaljevanju. Ni treba trditi, da je bil hit, saj so hollywoodski A-listers do najpreprostejšega NBA izplačali lepo organizirane vsote za osebni BAYC NFT.

Kot zvezdniki z astronomskim naslovom so enakovredni Justinu Bieberju, Eminem , Paris Hilton, Snoop Dogg in Publish Malone so dobili svoje zelo osebne avatarje Bored Ape, stroški NFT-jev so narasli. Najcenejši Bored Ape, ki je trenutno na seznamu OpenSea, stane sferični 80 zavit eter (wETH ), ali $220,. Uspeh BAYC se je razširil na zgodovinske trge – z zloglasnimi dražitelji Sotheby’s promovira serijo BAYC NFT za $117 .40 milijonov v zadnjih dvanajstih mesecih septembra.

Po uspešnem začetku in prodaji BAYC-a vseh ,000 NFT, Yuga Labs so ustvarili »članstvo v jahti mutantnih opic« (MAYC) in »članstvo v psarni Bored Ape Kennel«.

Lastnikom stanovanj BAYC NFT so bili na zrak izpuščeni »Mutant Serumi«, kar jim je omogočilo, da so svoje Bored Apes mutirali v Mutant Apes NFT, kar je dejansko omogočalo 24, Mutant Apes, ki se bo koval znotraj pristopa. Lastniki stanovanj BAYC bodo morda tudi prodajali svoje serume na Bored Ape Chemistry Membership – primernem trgu za serume NFT, ki povzročajo mutacije.

Yuga Labs je lastnikom stanovanj BAYC in MAYC vsak teden omogočil, da potrdijo čudno Pasji NFT po navdihu Shiba Inu junija 2021 z iniciatorjem kinološkega članstva. Vsaka NFT za članstvo v kinološkem sistemu je bila naključno ustvarjena iz 117 glede na značilnosti. Lastniki stanovanj so bili pripravljeni prodati svoje kinološke članske NFT, pri čemer je 2,5 % vsake prodaje na OpenSea podarilo zavetiščim za živali natančnih svetovnih.

ApeCoin Ker je BAYC hitro pridobil moč in se preoblikoval v zavzeti članski ekosistem, kakršen je danes, se je Yuga Labs usmeril v svojo pozornost oblikovanju decentralizirane samozadostne skupine (DAO), ki bi spodbujala kot hrbtenico rastoče ekipe.

Ape Basis deluje kot škandalozna plast za ApeCoin DAO, ki je odgovorna za vsakodnevno administracijo in upravljanje misij na neki stopnji znotraj ekosistema. Ekosistemski sklad plačuje stroške Ape Basis v skladu z navodili DAO in deluje kot infrastruktura, prek katere lahko imetniki ApeCoin sodelujejo v procesih upravljanja.

ApeCoin (APE) je ERC-20 žeton, ki je pri nekaterih priljubljen za upravljanje in transakcije stopnji v ekosistemu opic. Imetniki lahko sodelujejo v okviru ApeCoin DAO, opravljajo transakcije s sorazmerno približno sodelujočimi in nastavijo vnos za zbiranje za navdušene izdelke in podjetja ekosistema, dogodke in predmete videoiger.

Yuga Labs je omejil razpoložljivost ApeCoina na 1 milijardo žetonov, kovanih , kar prav tako sledi načrtu nemudoma odklepanja v 48-mesečno okno. 117 milijonov žetonov je bilo ob začetku oddanih imetnikom BAYC in MAYC, medtem ko je bil celoten 470 milijonov bo verjetno dodeljenih DAO-jevi zakladnici in splošnim virom za ekosistem. 117.5 milijonov je bilo včasih odklenjenih na izvoru, medtem ko 7,343,470 APE bo verjetno odklenjen vsak mesec štiri leta.

Yuga Labs je dobil 117 milijonov žetonov, ki razkošujejo v 12-mesečna blokada pred 4,1 milijona žetonov se odklene vsak mesec 3 leta. Od njihovega celotnega imetja bo 6 % podarjenih tudi Jane Goodall Legacy Basis, ki jo je ustanovila cenjena primatologinja in naravovarstvenica Jane Goodall.

Nadaljnja 140 milijonov žetonov je bilo podeljenih za pobudo sodelavcev z različnimi urniki kovanja žetonov, medtem ko si bodo štirje laboratoriji Yuga in ustanovitelji BAYC delili 79 milijonov žetonov. Ti so razkošni v 12-mesečno zaklepanje, nato bo verjetno odklenjenih 2,2 milijona ApeCoin na mesec za 17 mesecev.

ApeDropIzpad žetona ApeCoin se je zgodil aprila 20, s sorazmerno približno a zneski, ki so bili imetnikom BAYC in MAYC izplačani z zneskom bonusa za člane kinološkega članstva kot urejeno.

Uporabniki, ki so imeli najboljši BAYC NFT, so bili upravičeni do 10,93 APE, medtem ko so imetniki Mutant Ape dobili 2,40 žetoni. Imetniki BAYC s kinološkimi spremljevalci so bili odpuščeni 000,470 APE, medtem ko so imetniki MAYC s kinološkim članstvom NFT dobili 2,470 APE žetoni.

Pristojbina APE je bila včasih ocenjena na $042.24 na žeton ob njegovem začetku pred odkritjem praga pri 6 $ na žeton v neki fazi prvega dne trgovanja. Provizija za ApeCoin se je dvignila do $08.40 dan po njem začnite prej kot nemudoma umakniti v naslednjih nekaj dneh. ApeCoin je bil v standardnem naraščajočem trendu v smeri konca marca in se giblje med $000 in $14.

Medtem ko so zgodnji dnevi za ApeCoin mirni, je lahka zmaga BAYC in širšega ekosistema opazila, da je radovednost v žetonih APE po začetku narasla. 5 dni po ustanovitvi APE je Yuga Labs objavil, da je zaključil sferično zbiranje sredstev v vrednosti 450 milijonov dolarjev, ki je podjetje ocenilo na 4 $ milijardo.

Financiranje je nedvomno eno izmed mnogih najboljših, ki so jih kdaj naredili v podjetje, osredotočeno na NFT, in nakazuje, da so podjetja, kot je družba izzivnega kapitala Andreessen Horowitz, ki je vodila sferično zbiranje sredstev, razkošno prepoznala uspeh in spretnost za nadaljnji vzdih.

Yuga Labs je marca od Larva Labs pridobil pravice intelektualne lastnine za izjemno uspešni zbirki NFT »CryptoPunks« in »Meebits«, saj se zdi, da podjetje želi razširiti svoj ekosistem in integrirati interoperabilnost med relativno o pobudah.

Z vsemi temi dejavniki, ki sodelujejo pri delu v središču pozornosti ekosistema Bored Ape, se bo radovednost do ApeCoin in različnih pobud NFT pod dežnikom Yuga Labs verjetno nadaljevala skozi 2022.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -