16.4 C
Ljubljana
Friday, September 30, 2022

Platforma DeFi vidi veliko radovednost v kripto blagu s halal akreditacijo

- Advertisement -

V bistvu avstralska popolnoma kripto platforma Marhaba DeFi pravi, da je na njeni platformi nekoč obstajal pomemben zaključek načrta za trgovsko blago s kriptovalutami, ki je akreditirano za halal, s cilji izdati zbirko sodobnega trgovskega blaga, ki je usklajeno z islamskimi predpisi do konca 2022.

Začetek leta 2020, je platforma osredotočena na spoštovanje temeljev »islamskih financ«, ki se nanašajo na to, kako agencije in ljudje dvigujejo kapital po šeriatskih ali islamskih predpisih.

Ustanovitelj in izvršni direktor Marhaba DeFi Naquib Mohammed je v pogovoru za Cointelegraph omenil aktivne stranke njihove neskrbniške večverižne denarnice »Sahal Wallet«, ki je narasla na približno 40, od svojega začetka, z omembo:

“ Od nas potrebujejo platformo, kjer bodo imeli zaupanje, da bo vsak žeton, ki ga ujamejo, dobil interakcijo, tako da nimamo več zaupanja, da bomo lovili na raznolikih platformah in se dotaknili raznolikih učenjaki ali svetovalci, ki sprašujejo, ali lahko vlagam v ta protokol, ta žeton, ta pristop?«»Sprejemljivo ujamete žepe in to bo navidezno prineslo celotno to je halal v kriptoekosistemu,« dodaja.

Marhaba, kar v arabščini pomeni »dobrodošli«, poleg tega letos izda še štiri kripto blago, usklajeno z islamskimi predpisi, eno stvar, ki jo Mohammed pravi, da bo biti »bližnji halal ekosistem« za tiste, ki so izključeni s trga zaradi nezmožnosti skladnosti s šeriatskimi predpisi.

Pomemben je TijarX, kar pravi, da je prvi halal decentraliziran nadomestni (DEX) za žetone, podprte z blagom, rešitev za vlaganje halal DeFi, platformo za zbiranje likvidnosti in sodoben model blagovne znamke njenega sedanjega trga halal nezamenljivih žetonov (NFT).

»Klasična lastnost verige blokov je jasna, nespremenljiva, zato je vključitev islamskih financ v verigo blokov skrajni smisel. Glede na zgodbo o tej transparentni verigi blokov je končni kos sestavljanke, ki se ujema s to luknjo.«Pomembne kriptovalute, ki bodo predstavljene ta mesec na TijarX DEX, bodo tokenizirane v srebru in zlatu, podprte z natančne in revidirane rezerve plemenitih kovin. Mohammed pravi, da je treba platformi dodati še več, kar je enakovredno tokenizirani pšenici, ječmenu, soji in kakavu.

Mohammed pravi, da razprave že potekajo, vendar platformi ni dodano nič brez preverjanje, ki ne zagotavlja več tako čudovitega, da ima ponudnik dovolj likvidnosti za obravnavo obsega, poleg tega pa je v skladu z islamskimi kriminalnimi nasveti.

»Če podjetje ni več v skladu s šeriatskimi pravili, če milje niso več halal, potem jih ne moremo navesti na platformi. Vse to je izjemno dolgotrajna in intenzivna naloga, vendar smo popolnoma navdušeni nad njo.«To je naloga, za katero naj bi njena platforma za staking MIRO potrebovala osem mesecev, da je naredila »hvala scenariju obravnave spoštovanja šeriatskih predpisov znotraj discipline.«

Platforma za vlaganje je po islamskem prepričanju Ju’ala ena stvar, ki jo Mohamed opisuje kot »nagrado za delo«. Uporabniki ujamejo »ceno«, polovico deleža zaslužka platforme za opravljanje dela znotraj platforme, kar je enakovredno sodelovanju pri upravljanju in glasovanju o predlogih.

Marhabin zbiralnik likvidnosti deluje na ločena islamska zasnova delitve finančnih zaslužkov in izgub, imenovana »Mudarabah«, kjer na enem praznovanju ponuja kapital, medtem ko raznovrstno ponuja delo in oba delita zaslužek in izgubo.

Mohammed razlaga zaračunavanje ali dohodke radovednost v islamu je prepričanje, da je izkoriščevalsko, in zbiralec likvidnosti bo “spremenjevalec športa” za tiste, ki jim je zaradi njihovih prepričanj prepovedano sprejeti radovednost, saj bodo vplivali na izpostavljenost istemu izdelku.

Povezano: NFT in islamsko izobraževanje: Sodobna meja blagovne znamke za izobraževanje o veri?

Marhaba poleg tega ponuja rešitve za islamske agencije z uporabo NFT, 2. modela svojega trga NFT bo prilagojen agencijam, je Mohammed razkril, da že sodeluje s petimi organizacijami, ki bi morda uporabljale NFT.

Aprila je Marhaba izdala prvo potrdilo NFT Halal in Mohammed je izrazil to nekoč disciplina, za katero mora osebno poskrbeti, najde uporabnost in sprejetje, saj bo to strankam navidezno dalo večjo preglednost nad veljavnostjo certifikata Halal podjetja.

»Ta certifikat NFT je sestavni del pooblastite, overite in zaupajte zlasti, da je certifikat pravilno voden in ni več potekel, da je podjetje obnovilo svoje certifikate. soseski za to,« je dodal.

TijarX je odločen prestati, prebivajo septembra , s prenovljenim trgom NFT, ki čaka na nenagljeni oktober, sta MIRO in Liquidity Harvester predvidena za prve tedne novembra oziroma decembra.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -