18.6 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Po Googlu šef CFTC pravi, da je DeFi "slaba ideja" in verjetno...

Po Googlu šef CFTC pravi, da je DeFi “slaba ideja” in verjetno nezakonit

Komisar CFTC Dan M. Berkovitz je pozval k zatiranju neurejenih platform za izvedene finančne instrumente DeFi.

2431 Skupaj ogledov

7 Skupaj delnice

After googling it, CFTC boss says DeFi is a ‘bad idea’ and probably illegal

Pooblaščenec Dan M. Berkovitz iz komisije za trgovanje s terminskimi terminskimi posli (CFTC) meni, da lahko platforme izvedenih finančnih instrumentov DeFi kršijo zakona o blagovnih borzah (CEA).

V okviru osrednjega nagovora z naslovom „Podnebne spremembe in decentralizirano financiranje: novi izzivi za CFTC, 8. junija“, ugotavlja Berkovitz. da:

“Ne samo, da mislim, da so nelicencirani trgi DeFi za izvedene finančne instrumente slaba ideja, ampak Prav tako ne vidim, kako so zakoniti der CEA. “

Berkovitz je opozoril, da„ CEA zahteva, da se s terminskimi pogodbami trguje na imenovani pogodbeni trg (DCM), ki ga licencira in ureja CFTC, «vendar trdi, da nobena platforma DeFi ni registrirana kot DCM ali SEF.

Med slavnostno predstavitvijo je komisar poudaril, da se morajo regulatorji seznaniti z izvedenimi finančnimi instrumenti DeFi in drugimi aplikacijami ob cvetoči rasti sektorja.

Omenil je ogromno likvidnosti, ki se je v zadnjih dvanajstih mesecih pretakala na trg, in opozoril, da je zdaj, ko “govorite o pravem denarju”, potrebna stroga ureditev na mestu za zaščito potrošnikov DeFi:

“Glede na eksplozivno rast tega sektorja bi se morali zvezni regulatorji seznaniti z s to novo tehnologijo in njenimi potencialnimi uporabami ter bodite pripravljeni zaščititi javnost pred zlorabo. “

Zanimivo je, da se Berkovitz sklicuje na Wikipedijino definicijo DeFi in ugotavlja, da so njegove raziskave deloma temeljile na iskanju v Googlu. “Če v Googlovo iskanje vnesete” DeFi “, je zgornja povezava do članka CoinDesk” Kaj je DeFi? “;” rekel je.” krovni izraz za različne finančne aplikacije v kriptovalutah ali verigi verig, usmerjene k motenju finančnih posrednikov. «

Soustanovitelj Coin Metrics Jacob Franek je hitro kritiziral komisarjeve raziskave, pri čemer ugotavlja, da “mora narediti več kot prebrati članek CoinDesk”:

In če je to končna faza analize CFTC – ooh, fant – moramo opraviti nekaj izobraževanja ali pa mora to narediti komisar več kot preberite članek Coin Desk. https://t.co/AERH4IOTUa

— Jacob FranΞk (@panekkkk) 9. junija, 2021

Pooblaščenec je opozoril, da nastanek nereguliranih subjektov iz bančni sistem v senci lahko povzroči konkurenco z reguliranimi subjekti, zaradi česar bodo prevzeli „več tveganj, da bi ustvarili višje donose“ ali pa iskali manj predpisov, da bi „izenačili konkurenčne pogoje.“

“Po mojem mnenju je nevzdržno dovoliti, da nereguliran, nelicenciran trg izvedenih finančnih instrumentov konkurira vzporedno s popolnoma urejenim in licenciranim trgom izvedenih finančnih instrumentov,” je dejal.

Berkovitz je podvomil v argument zagovornikov DeFi, da lahko izločitev posrednikov vlagateljem ponudi boljše donose in več “nadzora nad njihovimi naložbami.”

Trdil je, da so posredniki, kot so “banke, borze, trgovci s terminskimi provizijami, obračuni za plačila in upravljavci premoženja”, razvili bančni in finančni model 200 do 300 let, ki zanesljivo podpirajo “finančne trge in vlagajočo javnost.”

“Eno ključnih razlog, da je naš finančni sistem tako močan, je pravna zaščita, ki jo vlagatelji uživajo, ko denar vlagajo na ameriške trge, najpogosteje prek posrednikov, «je dejal.

2431

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments