17.3 C
Ljubljana
Saturday, July 24, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Počasno, a ne stabilno: stališče Indije do bitcoinov in kripto se spreminja

Počasno, a ne stabilno: stališče Indije do bitcoinov in kripto se spreminja

Indijska rezervna banka je že zdavnaj obsodila uporabo kriptovalut, a razen vrhovnega sodišča, ki je lani izbrisalo svoj 2018 račun , stališče indijske vlade do kriptovalut je bilo v veliki meri negotovo.

Po eni strani vrhunski viri, ki spremljajo vladno stališče, pravijo, da se je oddaljila od ideje o popolni prepovedi. Po drugi strani pa je več bank začelo podjetjem, povezanim s kriptovalutami, prepovedovati dostop do njihovih storitev, vključno z ICICI Bank, Paytm Payments, Yes Bank in nazadnje IDFC First Bank.

The Reserve Stališče Bank of India (RBI) je razumljivo. Kot organ, odgovoren za zagotavljanje sposobnosti države, da absorbira finančne šoke, je že večkrat opozoril na tveganja uporabe kriptovalut. Nekatere banke še vedno navajajo okrožnico 2018 kot razlog za zamrznitev računov, ki trgujejo s kriptovalutami, čeprav jo je IRB v začetku tega leta razveljavil.

Po poročilih bo indijski regulator trga, indijski odbor za vrednostne papirje in borzo, nadzoroval zakonodajo za sektor kriptovalut, ko bo Bitcoin (BTC) razvrščen v razred sredstev. Viri prav tako predlagajo, da se sestavi strokovna komisija za preučevanje tehnologije in da bo parlamentarna seja Monsunov razpravljala o uvedbi zakona o regulaciji kriptovalut.

Težava pri obdavčenju

Indija je sprejela drastične ukrepe za omejevanje količine gotovine, ki ostane neobdavčena, vključno z demonetizacijo njenega 500 – in 1, 000 – bankovci v rupiji v 2016. Ena največjih skrbi indijske vlade je, kako kriptovaluta svojim uporabnikom omogoča določeno stopnjo anonimnosti in kako bi jo lahko uporabili za financiranje terorizma, pranje denarja in pomoč pri drugih oblikah kriminalnih dejavnosti. Vendar pa se postavlja vprašanje, ali bi morali vlagatelji kriptovalut plačati ceno za neučinkovitost digitalnega kazenskega pregona.

“Vse od razglasitve vrhovnega sodišča marca 2020, trgovanje s kripto je v Indiji pridobilo izjemno moč, zlasti med vlagateljevo skupnostjo Millennial in Gen-Z, «je za Cointelegraph povedal Sumit Gupta, izvršni direktor indijskih borz kriptovalut CoinDCX in dodal: -pomembni predpisi bodo pomagali okrepiti kripto ekosistem v naši državi. “

Marca je ministrica za državne finance Anurag Singh Thakur izjavila, da vlada pobira davek od dohodka od zaslužka s kriptovalutami in celo pobrala blago in davek na storitve z borz. Opozoril pa je tudi, da vlada ne hrani nobenih podatkov o zaslužkih s kriptovalutami, saj takšnih informacij ne more zajeti. Gupta je dodal:

“Še naprej bomo sodelovali z drugimi vrstniki v kripto industriji, da bomo svoje skupne predloge dajali pred oblasti.”

Shivam Thakral, izvršni direktor BuyUcoin – ene največjih indijskih borz – verjame, da bo IRB sčasoma prišel. “Trdno verjamem, da IRB ne nasprotuje nobeni finančni inovaciji, ki bi lahko spodbudila indijsko gospodarstvo in ustvarila delovna mesta za mlade,” je dejal in dodal: “Glavni pomisleki IRB so okoli zlorabe moči kripto sredstev imeti. ”

Vendar se zdi Sidharth Sogani, ustanovitelj in izvršni direktor podjetja za raziskovanje kriptovalut Crebaco Global, veliko bolj optimističen glede indijske pripravljenosti na tehnologijo veriženja blokov. »Tehnološko smo pripravljeni. V urejenih okoljih je enostavno živeti, bo vladi omogočil spremljanje kripto transakcij, “je dejal in dodal,” Indija potrebuje poseben oddelek za regulacijo kripto prostora. Če jih ne boste regulirali, boste samo spodbudili črni trg. ” Thakral je dodal:

“Popolnoma zaupam v IRB in kmalu lahko pričakujemo jasnost regulativnih smernic za kripto sredstva.”

Pristop države k razvrščanju kriptovalut v razred sredstev je pozitivna novica za vesolje, saj se ujema z različnimi potmi drugih držav, da bi ustvaril boljše okvire za decentralizirane valute.

“ Avstralski davčni urad že nekaj časa na kriptovalute gleda kot na digitalno sredstvo, «je povedal Michael Swan, ustanovni član in glavni komercialni direktor podjetja za skrbništvo premoženja Unido. Nadalje je menil: “Korake, ki jih je sprejela Indija, vidimo kot naravni napredek in skladnost z globalnim razpoloženjem.”

Vendar obstajajo pomisleki glede zakona o regulaciji kriptovalut, ki ga je treba uvesti v parlamentu. Po okrožnici IRB leta 2018 je vlada ustanovila odbor za poročanje o novostih v zvezi s kripto prostorom. V 2019 je ta panel priporočil popolno prepoved digitalnih valut.

Mladi in lačni

Indijski finančni minister je izjavil, da Indija ne bo zaprla vseh možnosti za kriptovalute, kar nekateri razumejo kot možno prepoved zasebnih kriptovalut, kar utira pot digitalni valuti centralne banke, ki jo podpira država. Ker pa se mlajša generacija zgrinja na digitalna sredstva, kot so starejše z zlatom, bi to lahko bila velika izgubljena priložnost za posameznike Millennials in Generation Z, ki šele vstopajo v delovno silo.

Zmogljivost IRB če vrhovnemu sodišču zagotovi dovolj dokazov, da je treba kriptovalute prepovedati, pomeni, da obstajajo nekateri pritiski na indijske oblasti, da kriptovalute dovolijo v državi. Vendar pa indijske vlagatelje, zlasti mlajše, iz zmede potisnejo k nezadovoljstvu, saj nejasna ureditev prinaša strah, da ne bi izpustili ogromnih nihanj, ki jih ponujajo trgi kriptovalut. najmlajših držav z velikim številom ljudi, ki so prvi sprejeli tehnologijo. Trenutno vidimo vse več ljudi med starostjo 24 in 40 sprejemanje kripto, «je dejal Gupta. Na vprašanje, ali indijski načrti za CBDC vidijo kakršno koli podlago, pa ni hotel komentirati. Sogani je dodal:

“Indija potrebuje poseben oddelek za urejanje kripto prostora. Če jih ne boste regulirali, boste samo spodbudili črni trg. “

” Po knjižici IRB, v kateri so opisani možni načrti za CBDC, o indijski uradni CBDC ni bilo nobene izjave v medijih, “Je dejal Thakral in dodal.” Videli smo poročila okoli večjih bank, ki se premikajo proti verigi blokov, in to bi lahko bil znak, da banke postavljajo temelje za uresničitev CBDC. ”

Indijski vlagatelji so videti prepričani v dolgoročno rast panoge kljub nedavnemu zrušitvi trga, tržni strokovnjaki in voditelji pa so optimistični glede tega, kako bodo oblasti sprejele zakonodajo o kripto v državi. Čeprav je napredek počasen, se zdi, da se stvari premikajo, toda s trgom blizu milijarde uporabnikov je stališče Indije glede kripto globalnega pomena.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments