20 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Poceni moč ustvarja razcvet rudarjenja bitcoinov v Argentini

Poceni moč ustvarja razcvet rudarjenja bitcoinov v Argentini

Argentina

Argentina, bolna Južnoameriška država, doživlja ponovno oživitev rudarjenja kriptovalut zaradi umetno nizkih stopenj moči, ki jih vzdržujejo subvencije nacionalne vlade. To dejstvo poleg nadzora menjalnih tečajev in možnosti prodaje pridobljenega premoženja po višjem deviznem tečaju od uradnega spodbuja vse več posameznikov, da vstopijo v rudarsko dejavnost.

Argentina doživlja rudarski razcvet

Argentina doživlja rudarski razcvet zaradi močno subvencionirane moči tečaji in nadzor menjalnih tečajev, ki rudarjem omogočajo, da prodajo svoje izkopane bitcoin po višjem tečaju od uradnega, ki ga je določila vlada.

Naraščajoče zanimanje za rudarstvo kriptovalut je povezano tudi z dejstvo, da je Argentina predmet nadzora kapitala, ki državljanom prepoveduje izmenjavo več kot 200 dolarjev za njihovo lokalno fiat valuto, pezo; to je posledično povzročilo tudi povečanje povpraševanja po drugi konvertibilni valuti, da bi zaščitili njihovo kupno moč pred inflacijo.

Po navedbah Bloomberga so subvencije tako visoke, da nedavni padec cen so argentinski rudarji še vedno v zelenem. Nicolas Bourbon, rudar, je izjavil:

Tudi po popravku cene Bitcoinov so stroški električne energije za vsakogar, ki rudari iz njihove hiše je še vedno del celotnega ustvarjenega prihodka.

To dejstvo je prebudilo tudi zanimanje tujih rudarskih podjetij za vstop Argentina izkoristila te subvencije. Bitfarms, kanadska rudarska skupina, je zagotovila posel za rudarstvo z uporabo energije iz lokalne tovarne za veliko nižjo stopnjo kot večina primerljivih alternativ. Geoffrey Morphy, predsednik podjetja Bitfarms, je izjavil:

Iskali smo kraje, ki so prezidali svoje sisteme za proizvodnjo električne energije. Gospodarska aktivnost v Argentini upada in moč ni v celoti izkoriščena. Torej je šlo za win-win situacijo.

Vzdržljivost na kocki

Argentina je zadnja država, ki se je obrnila na kripto in rudarstvo kot način pridobivanja večje finančne in gospodarske svobode za svoje državljane, medtem ko se soočajo gospodarske težave, kot sta to prej storila Iran in Venezuela. Toda ta razcvet rudarjenja bi lahko vplival na celovitost elektroenergetskega omrežja, odvisno od vpliva dejavnosti.

Tako je bilo v Iranu, ki je pred kratkim moral ukrepati prepoved rudarjenja bitcoinov do septembra 22 zaradi stalnih izpadov električne energije električno omrežje doživlja. Rudarji v Iranu morajo biti registrirani za zakonito delovanje. Vendar se ocenjuje, da več kot 85% rudarjev ostane nelicenciranih .

Kaj menite o nedavnem razcvetu rudarjenja kriptovalut v Argentini? Povejte nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Bitcoin Mining Difficulty Experiences This Year's Largest Epoch Drop, Global Hashrate Slips Lower

Home Crypto Mining Spikes in Brazil Amid Record High Unemployment

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments