17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Podatki Cambridgea in IEA kažejo, da je intenzivnost ogljika v bitkoinih dosegla...

Podatki Cambridgea in IEA kažejo, da je intenzivnost ogljika v bitkoinih dosegla vrh lani

Najslabše napovedi kažejo, da se bodo emisije bitcoinov v petih letih zmanjšale za več kot dve tretjini.

386 Skupaj ogledov

4 Skupaj delnice

Cambridge and IEA data shows bitcoin carbon intensity peaked last year

Glede na javno dostopne podatke Centra za alternativne finance Univerze v Cambridgeu in Mednarodne agencije za energijo (IEA) je intenzivnost emisij ogljika v bitcoinih (BTC) morda že dosegla vrh.

vpliv uporabe električne energije na bitcoin je priljubljena točka pogovorov kritikov in novinarjev o kripto ritmu. Toda ob upoštevanju razpoložljivih podatkov Hass McCook, upokojeni pooblaščeni profesionalni inženir, meni, da so emisije ogljika v bitcoinih “že dosegle vrhunec pred nekaj meseci.”

McCook je podatke razpakiral in zagovarjal ta zaključek v gostujoči objavi na spletnem mestu revije Bitcoin v petek:

“Iz zgoraj navedenega se zdi, da emisije Bitcoina dosegla vrhunec pred nekaj meseci in na srečo je s prepovedjo rudarjenja Bitcoinov na Kitajskem začela svoj agresivni pohod na nič emisij. Pričakuje se, da bodo v najslabšem primeru emisije Bitcoinov čez pet let manj kot tretjina njegove emisije danes in v 10 let Bitcoin sploh ne bo več oddajal ničesar. “

BitAll-ova infrastruktura za pridobivanje bitcoinov je bila ustvarjena v zadnjem 12 let, ki rudarjem daje “drugega prednost “, da izkoristijo svoje delovanje najnovejše, najbolj trajnostne zelene tehnologije za ele

Podatki iz indeksa porabe električne energije v Cambridgeu kažejo, da ima globalno rudarstvo bitcoinov “intenzivnost omrežja” (emisije ogljika na enoto porabljene električne energije), ki je čistejša povprečje celotnega globalnega elektroenergetskega omrežja. Svetovno povprečje je 386 gramov emisije CO2 na kilovatno uro. Bitcoin rudarji v povprečju 418 gramov.

Medtem je svetovna intenzivnost omrežja dosegla vrh nekje lani, če bo energetsko gospodarstvo ostalo na pravi poti s predvidevanji za 2021 in naslednja leta, glede na podatke IEA.

Po zasnovi morajo računalniki z Bitcoin Core za preverjanje veljavnosti in postavljanje novih blokov na verigo bitcoinov uporabiti nekaj električne energije za pravilno ugibanje vnosa za SHA – 256 šifrirano razpršitev.

SHA – 256 (okrajšava od algoritma varnega razprševanja) je enosmerna zgoščevalna funkcija, ki jo je objavila ameriška agencija za nacionalno varnost leta 2001, in je njen sestavni del Bitcoin oblikovalske arhitekture. Računalniki ugibanje preizkusijo tako, da ga vnesejo v algoritem in preverijo, ali se ujema z zgoščenostjo v prejšnjem bloku. Prvo vozlišče, ki pravilno ugane razpršitev, postavi naslednji blok transakcij in podeli bitcoin rudar v novo ustvarjeni bitcoin.

Ta dokaz o delu ali PoW , mehanizem usposoblja vozlišča za sodelovanje v omrežju, tako da prisili rudarje, da tvegajo stroške električne energije in tvegajo, da bodo izgubili svoje operativne stroške brez dobička, če njihov računalnik poskuša prevarati pravila omrežja.

Nekateri kritiki Bitcoinov in celo njihovi zagovorniki pravijo, da njegova poraba energije predstavlja okoljska tveganja in lahko prispeva k globalnemu segrevanju, ki ga povzroča človek. Izvršni direktor Tesle Elon Musk je letos slavno zvišal ceno bitcoinov, ko je napovedal, da bo proizvajalec električnih vozil sprejel BTC za Teslas, nato pa se vrnil nazaj.

Musk je dejal, da bo Tesla spet začel sprejemati bitcoin, ko bo 50 Utemeljeno je, da% ali več porabe energije rudarjev izvira iz virov “čiste energije”.

McCook pravi, da je večina zahtevkov za emisije bitkoinov prenapihnjena:

“Ena najpogosteje razkritih, a še vedno široko omenjenih trditev “akademskega sveta” je, da bo Bitcoin sam povečal temperaturo planeta za 2 stopinji Celzija. “

Poročilo raziskave Bitcoin Mining Council, objavljeno ta teden, ocenjuje 56% trajnostne mešanice moči za Q2 2021 v svetovnih operacijah rudarjenja bitcoinov na podlagi odgovorov vprašanih.