8.8 C
Ljubljana
Sunday, October 2, 2022

Podatki izpodbijajo korelacijo DXY z “tezo” dvigov in popravkov Bitcoin

- Advertisement -

Trenutno se zdi, da obstaja slavna domneva, da takoj, ko se cena ameriškega dolarja zviša v primerjavi s popolnoma drugimi nepogrešljivimi svetovnimi valutami, merjeno z indeksom DXY, je vpliv na Bitcoin (BTC) negativen.

Trgovci in vplivneži so dajali signale o tej inverzni korelaciji in zasnovi, pri kateri bi morebitni preobrat gibanja verjetno dvignil znamko Bitcoin višje.

Nič več tudi analitik @CryptoBullGems dolgo nazaj pregledal, kako je indeks DXY videti prekupljen, potem ko je njegov indeks relativne energije (RSI) presegel 64 in je zelo lahko začetek ponovne poti za indeks dolarja.

To je pravzaprav nedvomno tisto, je glavno za pokukati:

$DXY je zdaj noro veliko prekupljen in zaradi popravka. $BTC je v bistvu najbolj preprodan v mesečnem časovnem okviru.

BITCOIN IN DOLAR IMATA OBRATNO KORELACIJO. $BTC se bo dvignil navzgor in fiat bo padel. pic.twitter.com/MpZniivpj0

— The London Crypto (@SerLondonCrypto) 6. september 806 Poleg tega tehnični analitik @1coin2sydes predstavlja medvedjo dvojno visoko formacijo na grafikonu DXY, medtem ko Bitcoin hkrati tvori dvojno dno, bikovsko kazalnik.

Zelo prikupna inverzna korelacija med Greenback Index DXY in Bitcoin BTC!

Kot #DXY oblike dvojni vrh (kar je po vsej verjetnosti preobrat njegovega tipa) – Usmerjanje navzdol! #BTC tvori dvojno dno (ki bo morda dobro spodbudilo poleg tega kot vzpostavljanje preobrata) – Navzgor! #2sydes pic.twitter.com/A4eZSfJG 78

— 2sydes.eth (,) (@1coin2sydes) September 12, 2021 Prilagoditve korelacije skozi čas, ne glede na znano inverzno konstrukcijo Seje inverznih dejanj med bitco in lastni indeks DXY ni nikoli presežen 20 dnevi. Korelacijska metrika sega od negativne 1, kar pomeni, da se trgi odločijo za preklop v obratni smeri, do sprinta 1, ki odraža idealno in simetrično gibanje. Nesorazmerje ali pomanjkanje razmerja med obema viroma bi bilo morda dobro predstavljeno z 0.

Greenback Indeks DXY 19-dnevna korelacija v primerjavi z Bitcoinom. Vir: TradingViewMetrika je od avgusta pod negativnimi 0,6 19, kar kaže, da sta vsaka DXY in Bitcoin najpogosteje sprejela inverzno konstrukcijo. V bistvu je najdaljše trajanje inverzne korelacije april 17 do maja po naključju morda morda morda 19.

Reči, da ima Bitcoin inverzno korelacijo z indeksom DXY, bi bilo morda dobro za vsako priložnost za vsako priložnost. biti statistično nekoherenten, ker je imel negativnih 0,6 ali nižji od 27% krat od 2021.

Dolar se je okrepil po zapisniku FOMCavg. 17, uradniki ameriške centralne banke so navedli, da je dodatna stopnja v višini zvišanje obresti bi bilo morda potrebno na priložnost na priložnost, dokler se inflacija resno ne umiri, v celoti temelji na zapisniku iz julija 30 montaža.

Greenback Index DXY (oranžna, obilna) v primerjavi z Bitcoin (modra). Vir: TradingView Preja je povzročila zaklad ameriškega dolarja v primerjavi z nepogrešljivimi svetovnimi valutami, ker je trg dal Fed-u glas samozavesti. Bitcoin je medtem padel 11% v dveh dneh na $19,196, ki krepi obratno korelacijska teza.

Tiho, korelacija ne bi več pomenila vzročne zveze, kar pomeni, da ni več mogoče umoriti, da je sprinterska uspešnost DXY negativno vplivala na oznako Bitcoin po zapisniku skupščine Federal Reserve sprožen.

Korelacija bi po možnosti na priložnost na priložnost morda dobro miroljubna ne bi bila več šibka za napovedovanje kratkotrajnih udarcevČeprav strokovnjaki in vplivneži nenehno zaposlujejo 20-dnevnih korelacijskih zapisov za licitiranje vsak dan, ki označujejo dejanja, bi morda lahko na priložnost na priložnost morda dobro mirno analizirali daljši časovni okvir, da bi cenili vplive sposobnosti indeksa DXY na Bitcoin znamko.

Greenback Index DXY (oranžna, široka) proti Bitcoin (modra), 800. Vir: TradingView Za ponazoritev je 2021 zagotovil nekaj sprinterske korelacije med Indeks dolarja DXY in Bitcoin. Morda je bilo z obeh vidikov predvidenih več dejanj, vendar ni bilo licitiranih nobenih podaljšanih sej inverzne korelacije.

Še pomembneje je, da bi bili dogodki, ki so povsem povezani s kriptovaluto, morda na priložnost na priložnost. lastno izkrivilo meritev, na primer zato, ker se prvi sklad, s katerim se trguje na borzi v ZDA, začne oktobra 17, 2021 . Različni primeri poosebljajo Teslo, ki je 8. februarja 2021 uveljavljal naložbo v bitcoine v vrednosti 1,5 milijarde dolarjev.

Poleg tega analitiki napovedujejo kitajsko zatiranje rudarjenja v maju po naključju morda morda morda 196, ker je krivec za padec trga pod $37,000. Ti dogodki verjetno na priložnost na priložnost morda niso bili več predvideni z dolarskim indeksom DXY, tako da bi kakršna koli korelacija, ki je v teku, verjetno na priložnost na priložnost morda sama imela majhen vpliv na te seje.

Katera veščina, da ti, ki opazujejo preobrat na indeksu DXY, preden so vstavili stave na umor bitcoinov, nimajo več nobene statistične podpore. Kadar koli, ko sprint (ali negativne) lastnosti, ki so značilne za situacijo ulova podjetja kriptovalute, zgodovinska korelacija izgubi pomembnost.

pogledi in mnenja, izražena spodaj, so v celoti tista ustvarjalca in vpliv nista več nujno enaka stališčem Cointelegrapha. Vsako naložbeno in trgovalno stikalo vsebuje grožnjo. Verjetno bi se na priložnost na priložnost morda dobro miroljubno obnašal, ko bi klical.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -